Hirdetés

Erre nem számítottunk: Tomb Raider szerepjáték készül

|

Új műfajban találkozhatunk a videojáték-ipar leghíresebb női ikonjával, Lara Crofttal.

Hirdetés

Kezdettől fogva világos volt, hogy az Embracer Group nem azért vásárolta meg a Tomb Raider IP-t is a Square Enix nyugati fejlesztőstúdióival egyetemben, hogy aztán hagyja parlagon heverni. Az üzlet nyélbe ütését követően több projektet is bejelentett a svéd holdingvállalat: még idén befut a Netflixre a Tomb Raider: The Legend animációs sorozat, miközben már formálódik egy élőszereplős mozifilm is az Amazonnal együttműködésben, amelyet össze kívánnak kapcsolni a Crystal Dynamics következő Tomb Raider játékával.

Emellett pedig remaster/remake vonalról sem feledkezett meg az Embracer. Alig néhány napja jelent meg a széria egyik legnagyobb rajongójával elkészíttetett Tomb Raider I-III Remastered csomag, de még távolról sincs vége a tartalomáradatnak.

Hirdetés

A leleplezett projektek legfrissebbike nem más, mint a történelem első Tomb Raider TTRPG-je, amelynek fejlesztéséért és kiadásáért a Blades in the Dark, Monste of the Week, Thirsty Sword Lesbians és Fate című alkotások mögött álló Evil Hat Productions felel. A licencelt asztali szerepjátékok táborát erősítő Tomb Raider: Shadows of Truth két rendszer, a Powered by the Apocalypse és a Forged in the Dark megoldásait ötvözi majd, a megjelenése azonban még odébb van, mivel azt megelőzi egy visszajelzések gyűjtésére tökéletesen alkalmas publikus teszt, valamint a gyártás finanszírozását szolgáló crowdfunding kampány. Az utóbbi motorját 2025-ben tervezik berúgni.

A 3-6 fő részvételére szabott Tomb Rairder: Shadows of Truth-ban a játékosok az igazság keresőihez (Truth Seekers) csatlakozva gondosan elrejtett sírkamrákat tárnak fel a világ számos pontján, hogy még azelőtt biztonságba helyezzék az ott őrzött nagy hatalmú ereklyéket, mielőtt aljas szándéktól vezérelt erők rájuk tehetnék a kezüket.

Természetesen lesznek kasztok (Crafter, Scholar, Hunter, Companion, Legacy, Changed, Reclaimer), és a mesélő (vagy kalandmester, ha így jobban tetszik) sem hiányozhat a képletből, akire ezúttal Keeper of Truth-ként, azaz az igazság őrzőjeként hivatkoznak. A gazdagon illusztrált, keményfedeles szabálykönyv a játékhoz szükséges alapok megtanításán túl számos tippel is segíti majd az élményt, valamint több, előre megtervezett kalanddal adja meg a kezdőlökést.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)