Hirdetés

Garantáltan kiráz majd a hideg ettől a Fűrész társasjátéktól

|

Legalábbis a gyűjtői kiadás láttán biztosan.

Hirdetés

Rengeteg kreatív projekt megvalósulásának ad otthont a Kickstarter, ahol gyakorta találkozhatunk olyan társasjátékokkal is, melyeknek alapjául egy nevesebb videojátékos franchise szolgál. Imádni szokták ezeket a rajongók, ezt bizonyítja például az is, hogy nemrégiben elég volt egy nap arra, hogy a közösség elegendő pénzt gyűjtsön a Call of Duty társasjátékra.

Persze nem csak a videojátékok, de a filmek terén is több ezzel kapcsolatos próbálkozást láttunk már az oldalon, ezek közül is most az egyik legérdekesebb, még jelenleg is futó projekt, a Saw: The Jigsaw Trials névre keresztelt, Fűrész szérián alapuló társasjáték. A projektről még a múlt hónapban rántotta le a leplet a Dicebreaker csapata, ami az első asztali társas adaptációjaként szolgál majd a régóta futó franchise-nak.

Hirdetés

A játékban egyébként egyszerre akár 6 fő is részt vehet és küzdhet a túlélésért, ahol persze végül az kerül ki nyertesként, aki a legtovább marad életben. Természetesen itt a játékosok feladata a legkegyetlenebb csapdák megépítése, amik a különböző mechanizmusokat és szabadulási módszereket reprezentáló kártyák gyűjtögetésével egészülnek ki, ezekkel több mint 2000 lehetséges kombinációt és kimenetelt alkotva.

A parti során a játékosok továbbá felszerelések után kutathatnak, amik kiegészíthetik a karaktereik gyengébb tulajdonságait, de akár választhatják a kockázatosabb utat is: alávethetik magukat a gyomorforgató csapdáknak, bízva a túlélésben.

Persze ennek is súlyos következményi lehetnek, kezdve az enyhébb törésektől az egyes végtagok teljes amputálásáig. Természetesen az ezzel járó vérveszteség is elég nagy kockázatot jelent, ami könnyen a kieséshez vezethet. A többjátékos mód mellet egyébként akár még egyedül, vagy párban is adhatunk egy próbát a túlélésnek, amikor is egy előre meghatározott számú, véletlenszerűen kiválasztott csapdákból álló kihívássorozatot kell teljesítenünk.

A projekt pillanatok alatt a figyelem középpontjába került és mindössze 14 perc kellet ahhoz, hogy felülmúlja a kezdeti 12 ezer dolláros célt. A társas Kickstarter oldalán jól látható, hogy jelen cikk írásának pillanatában még közel három hét van hátra a támogatási időszakból, de már a kezdeti összeg több mint tízszeresénél tart a dolog, úgyhogy nem is kérdés, ha minden jól megy, a tervezettek szerint jövő júliusban már mindenki rávetheti magát Jigsaw kegyetlenkedéseire.

Ha pedig ez nem lenne elég, a standard, 50 dolláros csomag mellet, egy 80 dolláros gyűjtői kiadás is elérhető, melyben a társasjáték és a különleges gyűjtői doboz mellet egy már-már gyomorforgató részletességgel megalkotott levágott kéz is helyet kapott, amit minden bizonnyal imádni fognak az erre fogékonyak.

Nektek hogy tetszik a társas?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)