Hirdetés

Ingyen letölthető kalanddal lepte meg a NASA a szerepjátékok rajongóit

|

Váratlan ajándékkal kedveskedett az amerikai űrügynökség a műfaj kedvelőinek.

Hirdetés

Ha máshonnan nem is, az Agymenőkből tudjuk, hogy a fantasy szerepjátékok hívei és a tudományos kutatások iránt érdeklődők között elég komoly az átfedés. Ezt a jókora halmazt célozza meg most a NASA egy mókás új aprósággal, nevezetesen egy asztali szerepjátékos kalandmodullal.

A The Lost Universe meglehetősen rövid, de tartalmas kaland, amit mindenki szabadon letölthet és adaptálhat kedvenc TTRPG szabályaihoz. A modult szándékosan úgy építették fel, hogy a Dungeons & Dragons, a Pathfinder vagy akár a F.A.T.E. rendszereivel is könnyedén végigjátszható legyen.

Hirdetés

A sztori azt feltételezi, hogy a kalandozók a 4-7-es szintkategóriában vannak (szóval tapasztaltak már egyet s mást, de még nem emelkedtek félisteni magasságba) és a csapatuk 7-10 karakterből áll. Az alaptörténet a következő:

"Sötét titok telepedett Aldstron városára az Exlaris bolygón. Egyszer csak nyomuk veszett a kozmosz rejtélyeit fürkésző elhivatott kutatóknak, és a Hubble űrtávcső is eltűnt a Föld idővonalából. Egy rátermett kalandozócsapatra vár a feladat, hogy visszaszerezze azt, ami elveszett."

A NASA ajándékának nagyon érdekes hangulata van, pláne a stílusos, kézzel rajzolt térképnek köszönhetően. Ha ti is kíváncsiak vagytok a kalandra, akkor innen letölthetitek azt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)