Hirdetés

Játék készül Terry Pratchett Korongvilágából

|

Három évtizedet kellett várni, hogy megvalósulhasson a Terry Pratchett's Discworld: Adventures in Ankh-Morpork.

Hirdetés

Terry Pratchett műveiről mindenki hallott, a Korongvilág mégis egy olyan univerzum, amit relatíve kevesen használtak fel játékokhoz vagy egyéb médiához.

Szerencsére itt a Modiphius az évtizedes tapasztalatával: a játékkiadót a Skyrim, Homeworld és egyéb franchise-ok asztali szerepjátékos adaptációiról ismeri a világ. A srácok értenek a társasokhoz, és a következő célpontjuk a Korongvilág lesz, amiből egy TTRPG-t akarnak felépíteni.

A hivatalos bejelentés szerint valamikor a 2024-es év második felében fogják fellőni a projektet Kickstarterre, ahol a közösség támogatását várják majd. A cél, hogy összerakjanak egy szabályrendszert, ami hűséges Pratchett munkáihoz, és ami lehetővé teszi Ankh-Morpork és más területek bejárását.

Hirdetés

Nem a Modiphius az első egyébként, ami TTRPG-t akart csinálni a klasszikusból. A Steve Jackson Games is összerakott egy Pratchett RPG-t '98-ban a GURPS (Generic Universal Role-Play System) rendszerre alapozva, de annak matekosabb megközelítése sokakat elriasztott. Ezúttal nyilván az a cél, hogy egy jóval befogadóbb megoldást keressenek a dizájnerek.

Akit egyébként érdekelne a játék sorsa, az már most kifejezheti véleményét a Modiphius által fellőtt kérdőíven keresztül. Kitöltésével segíthetitek a Korongvilág RPG sorsát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)