Hirdetés

Újabb, átdolgozott kiadást kap a 18 fős Mega Civilization társasjáték

|

Míg a korábbi kiadásokat már évekkel ezelőtt elkapkodták, most újabb változatokkal támad a hatalmas méreteket öltő asztali játék.

Hirdetés

Eredetileg még 2015-ben, a holland 999 Games gondozásában látott napvilágot a Mega Civilization társasjáték, ami lényegében a néhai tervező, Francis Tresham és az általa megalkotott, eredeti, 1980-as Civilization asztali játék előtt tisztelgett. Tresham társasjátéka sok szempontból fontos alkotás volt, többek között még a videojátékipart is megihlette. Ha nem lett volna Civilization társas, akkor jó eséllyel nem született volna meg az azóta is hatalmas népszerűségnek örvendő, körökre osztott stratégiai videojáték-sorozat, a Sid Meier's Civilization - vagy ha mégis, vélhetően teljesen más formában.

A Mega Civilization már első megjelenésekor is hatalmas méreteket öltött: akár 18 játékos versenghetett egyszerre, olykor több ezer évet felölelve, amivel még a 12 órás partik sem számítottak kirívó eseteknek. A társas több mint 3 ezer komponensből állt, mindennel együtt 11 kilogrammot nyomott, megjelenésekor pedig egészen pontosan 200 dollárért lehetett lecsapni rá. Méretét és tartalmát tekintve ez egy abszolút korrekt árazásnak számított akkoriban, ráadásul tekintve, hogy egy különleges, limitált darabszámban készült játékról volt szó, azonnal elkapkodták a rajongók.

Hirdetés

Később aztán két kisebb, a világ különböző régiói alapján felosztott részre bontották, ezzel pedig új nevet adtak neki. 2019-ben megjelent a Western Empires, ami a Földközi-tenger, és annak környékén játszódott, majd 2021-ben megérkezett az Eastern Empires, melynek területe az Arab-félszigettől egészen Indiáig terjedt. Egyenként kilenc fő pörgethette egyszerre az immáron két részre bontott társast, de azok, akik még egy ennél is komplexebb élményre vágytak, természetesen kombinálhatták a két kiadást, ezzel pedig egy Mega Civilizationhöz hasonló partiban lehetett részük.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ahogyan az várható volt, ezek a kiadások is hamar gazdára találtak, viszont most jó hírekkel szolgálhatunk azoknak, akik az előző körökből kimaradtak, és azóta is fáj a foguk egy példányra: új név alatt, új kiadásban, némileg átdolgozott formátumban, de érkeznek a Mega Empires: The West és a Mega Empires: The East névre keresztelt társasjátékok. A több ezer visszajelzés alapján most a szabályokon is finomhangoltak picit, ugyanakkor továbbra is egyesíthejük majd a két táblát, így pedig egyszerre akár 18-an is játszhatunk majd.

A Mega Empires: The West és a Mega Empires: The East a tervek szerint valamikor még idén év végén jelenik meg, míg a készítők azt is elárulták, hogy 2025-től kezdődően vadonatúj részeket terveznek kiadni a Mega Empires sorozat keretein belül, természetesen csak a mostani kiadások megjelenése után. Az érdeklődőknek érdemes lehet szemmel tartaniuk a Mega Empires weboldalát, első körben vélhetően itt élesedik majd a rendelés is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)