Hirdetés

Hoppá! A Half-Life: Alyx egyik moddere már a Valve-nél dolgozik

|

Ne tévesszen meg a csend, a vállalat nagyon is foglalkozik a Half-Life franchise-zal.

Hirdetés

A játékosok annyira ki vannak éhezve a Half-Life tartalmakra, hogy a közösség kreatív tagjai mindent megtesznek annak érdekében, hogy kielégítsék ezt az igényt: emiatt készült RTX-remaster a Half-Life 2-ből, születik egy 600 oldalas regény, és készült egy új, roguelike-alapú játékélmény a legendás lövölde alapjaiból Codename: Loop néven. Hogy mennyire szeretnének az emberek új HL-t, azt jól példázza, hogy nemrég Steam-rekordot döntöttek, hogy felhívják a Valve figyelmét. 

A vállalat meglehetősen szófukar a széria jövőjét illetően, a VR-exkluzív Half-Life: Alyx 2020-as megjelenése óta nem érkezett hivatalos bejelentés, pedig a játék vége egyértelművé tette, hogy számíthatunk folytatásra. A csend miatt úgy tűnhet, hogy a háttérben nem történik semmi, pedig a legújabb fejlemény alapján a Valve egyértelműen dolgozik valamin. 

Hirdetés

A Valve híres arról, hogy támogatja a modokat, most viszont új szintre lépett, ugyanis egyes alkotások annyira lenyűgözték a céget, hogy alkalmazta az egyik ilyet készítő moddert. Nate Grove számos tartalmas csomag megvalósításában vett részt, a legutóbbi a Re-Education névre keresztelt DLC volt, amelyben Alyx képében próbálunk eligazodni egy hátborzongató, elhagyatott iskolában, ami City 17 külterületén található. Miközben megpróbálunk visszatalálni egy vonathoz, lassú tempójú történetmesélés zajlik, ezt pedig sok rajongó dicsérte. Ha kimaradt volna, íme a kedvcsináló: 

A modder nemrég Twitteren/X-en osztotta meg a jó hírt, hogy már hivatalosan is a Valve-nél dolgozik, a Re-Education és az előző munkája, az Incursion nagyban hozzájárult a felvételéhez. Grove elmondta, hogy ezzel egy álom vált valóra számára, és alkalmazása egyben rávilágít annak fontosságára is, hogy mennyire fontos a közösségi munka támogatása.

A SteamVR 2.0 színre lépésével a vállalat azt ígérte, hogy ez csak a kezdet, számos újdonságra számíthatunk még a jövőben, és ezzel lehet összefüggésben Grove szerződtetése is, ami remélhetőleg a Half-Life: Alyx folytatásának bejelentésében tetőzik majd. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)