10 idén megjelenő játék, amiről talán még nem is hallottál, pedig kellene ismerned

|

A Starfield és a Spider-Man 2 árnyékában is megbújik majd pár érdekesség.

Hirdetés

Már most is nagyon erős a 2023-as év, és még az őszi szezon előtt állunk. Ha csak a nagy költségvetésű játékokat nézzük, akkor is össze tudnánk válogatni legalább tízet, ami kihagyhatatlan, és akkor még ott vannak az olyan "apróságok", mint a Dave the Diver, ami az év egyik legnagyobb meglepetése, vagy a szintén zseniális, a kritikusoktól magas pontszámokat kapó Humanity és az Oxenfree II.

Ne gondoljátok, hogy a hátralévő négy hónap eseménytelen lesz: nem kizárólag olyan blockbusterek érkeznek, mint a Starfield, az Assassin's Creed Mirage vagy a Spider-Man 2, de a kisebb költségvetésű vagy legalábbis szűkebb marketingkerettel reklámozott játékok felhozatala miatt is okkal lehetünk izgatottak. Kiválogattuk azokat, amik szerintünk különösen érdekesek, de nem kizárt, hogy pont olyanok aratnak majd óriási sikert, amikről eddig alig hallottunk valamit.

Hirdetés

Fort Solis

Megjelenés: 2023. augusztus 22.

Platformok: PC, Mac, PlayStation 5

Aki esetleg a Dead Space remake után is vágyna arra, hogy visszatérjen borzongani az űrbe, annak a Fort Solis tökéletes választás lehet. Főszereplője, Jack a Marson él, és miután vészjelzést kap egy szomszédos bázisról, elindul megnézni, mi lehet a probléma. Miközben a sötét és elhagyott Fort Solisban mászkál, odakint vihar tombol, és mindent meg kell tennie azért, hogy túlélje az éjszakát, miközben persze az is kiderül számára, milyen események zajlottak le érkezése előtt. Olyannyira történetközpontú lesz, hogy a sztorit négy fejezetre, kvázi epizódra bontják, és mi döntjük el, ledaráljuk-e az összeset egyben, vagy egyenként fogyasztjuk-e el őket - valószínűleg nem lesz nagyon hosszú. A főszereplőket Roger Clark, Troy Baker és Julia Brown alakítják. A készítők érzelmes, félelmetes kalandot ígérnek, a trailerek is ilyesmit mutatnak, várjuk érdeklődve.

Immortals of Aveum

Megjelenés: 2023. augusztus 22.

Platformok: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S

A listán szereplő játékok közül talán ennek a legnagyobb a hátszele, de még ezt sem tolja annyira az Electronic Arts, mint belsős címeit. Az EA Originals program keretében felkarolt FPS-ben különféle mágiákat használva bánhatunk el azokkal, akik a világ pusztulását kívánják, 25 támadó és védekező varázslatot vethetünk be a pörgős küzdelmekben, és talentekkel fejleszthetjük a főszereplőt, Jaket. A fejlesztők legalább 25 órás játékmenetet ígérnek, ami még sok is lehet, de meglátjuk, sikerül-e ezt az időt szórakoztató tartalommal kitölteniük. Ugyanúgy érdeklődve várjuk, mennyire lesz izgalmas és kidolgozott a világ - még akár egy új franchise is kinőhet belőle.

Blasphemous 2

Megjelenés: 2023. augusztus 24.

Platformok: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Switch

Néhány éve feltűnően sok oldalnézetes soulslike, vagy legalábbis kifejezetten nehéz akciójáték jelent meg. Ezek egyike volt a Blasphemous, ami lett annyira népszerű, hogy a sikere indokolttá tegye egy folytatás megjelenését. A történet folytatódik, a világ ismét rengeteg felfedeznivalóval vár minket, a nagy kihívást jelentő harcok során pedig új mozdulatokat, kivégzéseket, kombókat használhatunk. A főszereplőt testre szabhatjuk és fejleszthetjük, saját játékstílusunkhoz igazítva harcmodorát. Egyedi látványvilága, animációi önmagában megnyerők, de ha eleve nem vagytok jó hangulatban, nem ez tesz majd titeket vidámabbá.

Under the Waves

Megjelenés: 2023. augusztus 29.

Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S

Ugyancsak nem a boldogság és vidámság az Under the Waves fő témája... hanem a gyász. Az 1970-es évek egy alternatív, technofuturista változatába utazunk vissza, ahol egy profi búvár, Stan történetét ismerhetjük meg, aki egy tragédiát követően menekül a víz alá, ahol tényleg egyedül lehet. Egyre mélyebbre süllyed a tenger alá, ám ha újra fel tud jutni a felszínre, talán az életét is visszaterelheti a helyes útra. A mélység gyönyörű dolgokat rejt, ezeket akár úszva is felfedezhetjük, miközben próbálunk roncsokból és törmelékekből eszközöket eszkábálni a továbbhaladáshoz. Érdekesség, hogy a Quantic Dream és a Parallel Studio az óceánok védelméért küzdő Surfrider Foundation Europe alapítvánnyal is szövetségre lépett, a játékmenetbe építve kaphatunk majd információkat és tanácsokat annak kapcsán, hogyan tehetünk meg mi is mindent a környezetvédelemért.

Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Megjelenés: 2023. augusztus 31.

Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

2009 óta nagyjából egyenletesen, négyévente érkezik új rész a Trine sorozatból, ami most már a THQ Nordic szárnyai alatt bővül. A legújabb részben egy varázslót, Amadeust, egy tolvajt, Zoyát és egy lovagot, Pontiust irányítva küzdhetünk világuk jövőéért, akár barátainkkal együttműködésben, online vagy egy kanapén ülve is, és a nehézség a játékosszámhoz igazodik. A 2.5D-s akció-platformerben a Trine 2-höz hasonló harcok, izgalmas fizika-alapú fejtörők, gyönyörű látvány és egyedi hangulat vár ránk, az eddigieknél mélyebb karakterfejlesztési rendszerrel, minden korábbinál több tartalommal.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Witchfire

Megjelenés: 2023. szeptember 20. (Early Access)

Platformok: PC

Jó ideje készül már és még most is csak korai hozzáféréssel válik majd elérhetővé a The Astronauts FPS-e, a Witchfire, de a koncepció érdekesnek, a játékmenet pedig egészen látványosnak tűnik. Egy dark fantasy FPS lesz a Painkiller és a Bulletstorm egykori fejlesztőitől, "egy roguelite azoknak, akik utálják a roguelite-okat", ahogy a készítők fogalmaznak. A boszorkányok és a pogány mágiát is bevető egyház harcában vehetünk részt boszorkányvadászokként, akik fegyverekkel és mágiával felszerelkezve küzdenek a gonosz seregei ellen. Az élethű világot ugyanaz a technológia garantálja, amit a The Vanishing of Ethan Carternél is alkalmaztak.

The Lamplighters League

Megjelenés: 2023. október 3.

Platformok: PC, Xbox One, Xbox Series X|S

Mindig örülünk, ha egy fejlesztőcsapat az 1900-as évek elejére utaztat minket vissza, akár kalandorok, akár katonák vagy épp maffiózók történetét elmesélve. A Shadowrun játékokról és a BattleTechről ismert Harebrained Schemes újdonságában az 1930-as évek alternatív változatában kell megállítanunk egy ősi szektát, amely világuralomra törne, ha mi ezt nem akadályoznánk meg. Körökre osztott harcok során irányíthatjuk eleinte három ügynökből álló csapatunkat, melynek minden tagja más képességekkel tesz hozzá a sikerhez, és kártyák segítségével további hasznos extrákkal ruházhatjuk fel őket. A küzdelmek között szabadon bejárhatjuk a területeket, tárgyakat gyűjthetünk, elintézhetünk pár ellenfelet titokban. Kaptunk már néhány hasonló és egészen jó játékot idén, reméljük, a The Lamplighters League is felér azokhoz.

Endless Dungeon

Megjelenés: 2023. október 19.

Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S

A Dungeon of the Endless szellemi utódja, az Endless Space-eket és Endless Legendet is magába foglaló széria új tagja lesz az Endless Dungeon, amelyben nyolc karakter közül válogatva összeállított, háromfős osztagunkkal egy elhagyott űrállomáson küzdhetünk, ha egyedül játszunk, úgy, hogy egy karaktert irányítunk közvetlenül és a többieknek parancsolgatunk, ha többen, akkor pedig mindenki a saját harcosát vezérli. Célunk egy robot védelmezése tíz szinten, procedurálisan generált pályákon keresztül, és ennek teljesítését segíti, ha mindent alaposan bejárunk és összeszedjük, amit hasznosnak ítélünk. A játékmenet taktikai és tower defense elemeket is tartalmaz, mindent be kell majd vetnünk a siker érdekében.

War Hospital

Megjelenés: 2023. október 26.

Platformok: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S

Rengeteg olyan háborús játékkal játszottunk már, amiben a csatatereken, katonák szerepében kellett gyilkolnunk a túlélésért, de egyre több olyan is van, ami a háborúk más aspektusait mutatják be. A War Hospitalban például egy első világháborús, brit tábori kórház menedzselése a feladatunk, az egészségügyi személyzetet irányítjuk, nem a harcosokat. Természetesen a körülmények nem ideálisak, sem emberből, sem felszerelésből nincs elég, de a katonák számítanak ránk - súlyos döntéseket kell meghoznunk, hogy a lehető legtöbb embert megmenthessük.

Banishers: Ghosts of New Eden

Megjelenés: 2023. november 7.

Platformok: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S

Ugyan a Life is Strange tette őket ismertté, a Don't Nod fejlesztőcsapata sok minden mással foglalkozott az évek során, és újdonságuk sem egy kalandjáték lesz. A Banishersben például két főszereplőt, egy férfit és kísértetté vált szerelmét terelgetve kell szellemekre vadásznunk, és igaz, hogy döntéseink súlyos következményekkel járnak, de az akciózás is szerepet játszik. A túlvilági erőkkel folytatott küzdelemben mágiát és fegyvereket is bevethetünk, Red és Antea végig egymást segítik. Már a felütése is kellően izgalmas.

Van még valami, amit ti vártok, és kár volt kihagynunk a fenti listáról? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)