10 játék, ami elhozza a karácsonyi hangulatot

|

Ha nincs ünnepi hangulatod, akkor akad pár olyan játék, ami segíthet megteremteni. Vagy legalábbis jó elmerülni bennük.

Hirdetés

Bár idén esett némi hó, de manapság már a téli hangulattal is úgy vagyunk, hogy klasszikus játékok segítségével teremtjük meg a fehér horizontot, itt találsz például egy listát azokról a remek címekről, melyek havas környezettel teremtették meg a megfelelő atmoszférát. Most éppen a karácsonyi hangulatot keresve, találva állítottunk össze neked egy válogatást, ha szeretnél ünnepi díszben játszani kicsit.

A lista nyilvánvalóan nem teljes, inkább csak érdekességeket szedtünk össze, amelyek így vagy úgy az ünnepi szezon feelingjét csempészik szívedbe, holott műfajukban igen eltérő alkotások. Akad olyan, amelyben az egész játékmenet a karácsony körül forog, másban csak a környezet, a minket körülölelő világ áraszt karácsonyi hangulatot - mivel mondjuk éppen az ünnepek alatt játszódik a sztori. Multiplayer címekben (Fortnite, Call of Duty, Overwatch, vagy akár a legtöbb MMO) szintén rendszeres az ünnepi díszítés, szezonális tartalom, de most inkább olyan játékokat kerestünk, amelyek egész évben ugyanazt a karácsonyi feelinget árasztják, nem csupán december végén élvezhető játékélmények.

Egészen biztos, hogy számtalan cím kimaradt a válogatásból, de te magad is lehetsz részese a csodának, írd meg kommentben, hogy szerinted mi az a játék, amit érdemes ünnepek alatt elővenni, megkeresni.

Hirdetés

Spider-Man: Miles Morales

Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5

Egy Spider-Man játéknál csak egy ünnepi hangulatú Spider-Man játék lehet jobb. Miles Morales karácsonyi vacsorájának jelenete különösen meghitt, és a karácsonyi fényekbe díszített utcákon való hálóhintázás igazi ünnepi környezetet teremt. Nyilván mások folyamatos püfölése némileg oldja a pátoszt, de már csak azért is bérelt helye van listánkon Moralesnek, mert maga a játék is remek lett

SantaCraft

Platformok: PC

A MineCraft ízvilágú címadás kicsit más műfajú címet takar, de a SantaCraft elbűvölő karácsonyi témájú videojáték, amely ünnepi és szeszélyes világba varázsolja a játékosokat. A játék története egy hatalmas hóviharról szól, amely elpusztította a Mikulásfalut. Feladatod, hogy megmentsd a Mikulás eltűnt rénszarvasait, újjáépítsd a falut és megmentsd a karácsonyt. Klasszikus gyűjtögetős-craftolós játékelemekkel dúsított ünnepi bomba, el lehet ütni vele pár órát, napot.

The Darkside Detective játékok

Platformok: PC, Mac, Linux, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

A The Darkside Detective és a folytatása, az A Fumble in the Dark külön karácsonyi eseteket is tartalmaznak. Ezek a point-and-click kalandjátékok humoros, szellemekkel és paranormális eseményekkel teli ünnepi kalandokat kínálnak, az alábbi videón megnézheted az egyik küldetést, hátha kedvet kapsz egy nem átlagos játékélményhez:

Dead Rising 4

Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Semmi nem lesz annyira remek ünnepi-zombis kombó, mint Frank West utolsó nagy kalandja, ahol a téli tájak és ünnepi díszek között kell túlélnünk. A Capcom eleve szereti kimaxolni az őrületet ebben a szériában, de a negyedik rész karácsonyi hangulata vérrel és henteléssel borítva igen különleges csemege mindenkinek, aki nem elégszik meg pusztán azzal, hogy vannak zombik egy játékban.

Mission in Snowdriftland

Platformok: PC

A Mission in Snowdriftland szintén remek téli hangulatot árasztó videojáték, ha nem is közvetlenül ünnepi díszekbe öltöztetett alkotás, amely az akció, a kaland, a casual és az indie műfajokat ötvözi egyedi formában. Története az UPIXO főhadiszállásán uralkodó káosz körül forog, ahol a gonosztevő El Pix értékes ereklyéket lopott el a videojátékok történetéből. A játékosok segítenek Chubby-nak, a bátor kis hóembernek, hogy visszaszerezze ezeket az ereklyéket Snowdriftland jeges birodalmából.

Santa Claus in Trouble

Platformok: PC

Mi más is lehetne karácsonyibb, mint a Télapó megsegítése? Ebben a cuki, gyerekbarát játékban a Mikulás elvesztette az összes ajándékot közvetlenül karácsony este előtt. A te dolgod az, hogy segíts neki visszaszerezni mindent, totálisan relaxációs, békés, áldott játékmenettel körített platformjátékba csomagolt élmény keretében. Itt a teljes végigjátszás videón, nem hosszú, és folytatása is van egyébként Santa Claus In Trouble... Again néven:

Saints Row IV: How the Saints Save Christmas

Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Switch

Itt valójában egy DLC-ről beszélünk, de mi lehetne ünnepibb ennél? A How the Saints Save Christmas a Saints Row IV második DLC küldetéscsomagja volt, és ha szeretted a Volition őrült világának hangulatát, akkor nincs is jobb élmény annál, mint abban tölteni a karácsonyt. A hangulattal nem lesz gond:

Ho-Ho-Home Invasion

Platformok: PC

Mennyire adja magát, hogy a Mikulás munkájának szimulációját egy lopakodós játékba formázzuk bele? A Whitepot Studios által fejlesztett és kiadott játék 2020. december 15-én jelent meg, és ingyenesen játszható címként érhető el. A játékmenet során a Télapónak külön kell képeznie magát a manói által átalakított raktárban. Egyedi házakon kell átosonni, elkerülni a robotok észlelését, és úgy ajándékokat kézbesíteni, hogy senki ne kapjon el. Kicsit Santa Game Solid, ha úgy tetszik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Cthulhu Saves Christmas

Platformok: PC, PlayStation 5, Switch

Az őrület mestere, Cthulhu elvesztette az erejét (megint!?), és az egyetlen módja, hogy visszaszerezze azt, ha megmenti a Mikulást a Karácsonyi Gonoszok Ligájától egy vicces és szórakoztató játék keretében, ami a JRPG-k aranykorát idézi meg.

Tattletail

Platformok: PC, Mac, Android

Némileg a Five Nights at Freddy's hangulatát idézi fel ez az egyedi hangulatú karácsonyi horrorjáték, amelyben a játékosnak gondoskodnia kell virtuális kisállatjátékáról (amelyet ajándékba kap), a Baby Talking Tattletailről, miközben kerülnie kell visszahívott elődjének, Mama Tattletailnek a haragját. Többféle befejezés, extra DLC, mi kellhet még?

Ez tehát a mi listánk, szokatlan, különleges hangulatú játékokkal, ezzel is kívánunk neked nagyon boldog karácsonyt, nyugis, kikapcsolódással teli ünnepet. Ha ajánlanál még valamit, lent, a kommentek között bátran tedd meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)