10 nagyon hosszú játék, amit abszolút megéri végigjátszani

|

Ezekkel a játékokkal akkor is jó ideig elvagy, ha csak a fő történetszállal foglalkozol, a mellékküldetéseket hanyagolod.

Hirdetés

Köztudottan nem attól lesz jó egy játék, hogy nagyon hosszú, sőt, soknak inkább árt, ha a szükségesnél tovább nyújtják. Arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy mi az ideális hossz; vajon 30 óra kell, hogy rendesen el tudjunk mélyülni egy világban, megismerhessük és megszerethessük a karaktereket, vagy elég 10-15 óra is ehhez? A diplomatikus és helytálló válasz talán az, hogy "attól függ, milyen játékról van szó".

Ehhez a cikkhez most olyan játékokat válogattunk, amiket kifejezetten sok időbe telik végigjátszani, de érdemes is rájuk áldozni a kért időt. Az összeállításhoz a HowLongToBeat számait hívtuk segítségül, de átugrottuk azokat a játékokat, amiket igazából a végtelenségig lehet játszani, továbbá ezek nem minden idők leghosszabb játékai, hanem azok, amik egyszerre hosszúk és jók. Sok ismerőst fogtok találni.

Hirdetés

Persona 5 Royal

Sztori: 101 óra

Teljes végigjátszás: 142 óra

A japán szerepjátékok eleve ismertek arról, hogy kifejezetten hosszúak, a Persona sorozat részei pedig különösen, de mind közül kimagaslik a Persona 5 Royal, aminek sztoriját átlagosan 101 óra alatt lehet teljesíteni - ez 33 órával hosszabb, mint az előd kibővített változatának, a Persona 4 Goldennek a játékideje, és akkor még az opcionális tennivalókkal nem is foglalkoztunk, holott azokkal is határozottan érdemes időt tölteni. Az alapjáték sem volt rövid, ám a Royal kiadás rengeteg új tartalmat, kibővített jeleneteket, mechanikákat és bossharcokat is hozott. Az, hogy egy ilyen terjedelmes játék mindvégig izgalmas tud maradni, csodálatos eredmény, teljesen megérdemelten tartják minden idők egyik legjobbjának.

SnowRunner

Sztori: 90 óra

Teljes végigjátszás: 214 óra

A MudRunner kihívásait még azok is teljesíthették 20-25 óra alatt, akik nagyon megküzdöttek vele, de a SnowRunner nem adta magát ilyen könnyen: átlagosan 90 óra kell ahhoz, hogy minden feladatot teljesítsünk, a legkeményebb terepeket is bejárjuk. Ennek egyik oka persze az, hogy rettenetesen lassan tudunk csak haladni, de tény, hogy a fejlesztők emellett rengeteg pályával és kihívással is készültek. Aki hasonló élményt akar közel ilyen hosszal, annak az Expeditions: A MudRunner Game-et is szívből ajánljuk ez változatosabb helyszínekre invitál minket, és más jellegű tennivalókkal teszi próbára ügyességünket és türelmünket.

Gloomhaven

Sztori: 81,5 óra

Teljes végigjátszás: 185 óra

A Gloomhaven a Homályrév című társasjáték videojátékos adaptációja, és már az is arról volt ismert, hogy iszonyatosan hosszú: egy küldetést előkészítéssel és lezárással együtt 2-3 óra teljesíteni, ilyenből van összesen 95. Nem kell mindet megcsinálnunk ahhoz, hogy a történet végére érjünk, és így sem fogjuk úgy érezni, hogy nem térült meg a befektetésünk - 80 órányi szórakozást ritkán adnak 15 ezer forintért. Aki még többre vágyik, kiegészítőként megvásárolhatja a Jaws of the Lion, avagy Az oroszlánfalka digitális kiadását is, amivel szintén élvezetes órákat tölthet el. Persze a digitális verzió nem pont ugyanazt az élményt adja, mint az eredeti, de a kaland videojátékként is remek.

Pathfinder: Kingmaker

Sztori: 76,5 óra

Teljes végigjátszás: 199 óra

A klasszikus szerepjátékok kedvelőinek érdemes ránéznie a Pathfinder: Kingmakerre, különösen akkor, ha a listánkon szintén szereplő Baldur's Gate 3-mal már teljesen végeztek. Az orosz Owlcat Games olyan legendákból merített ihletet, mint a Baldur's Gate és a Neverwinter Nights, de a játék az asztali szerepjátékos Pathfinder Adventure Path kampány moduljaira épül. Ezekre az alapokra a csapat sikerrel épített fel egy tartalmas, izgalmas, sokfelé ágazó RPG-t, amiben jó hosszan elmerülni. Folytatása, a Wrath of the Righteous "csak" 55 órás, viszont a kritikusok szerint jobban sikerült.

Rollercoaster Tycoon 2

Sztori: 75 óra

Teljes végigjátszás: 201 óra

Az akciójátékok és RPG-k közé egy tycoon is befért - bár a műfajra jellemző, hogy játékait addig játsszuk, ameddig meg nem unjuk, gyakran rendelkezésünkre állnak előre megtervezett szituációk, szcenáriók is. Az első RollerCoaster Tycoon játékban 61 óra kellett ezek mindegyikének végigjátszásához, a másodikban már 75, míg a harmadiknál 16 is elég volt, hogy mindent megtanuljunk a vidámpark-üzemeltetés kihívásairól. Persze a tempó és ügyességünk is befolyásolhatja ezt a számot, de alapvetően ennyi szabadidővel érdemes tervezni.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)