10+1 játék, ami köré karácsonykor (is) összegyűlhet a család

|

Ismét itt az időszak, amikor rokonok összegyűlnek ünnepelni, össze is gyűjtöttünk néhány játékot, amikkel a gaming is a közös időtöltés része lehet.

Hirdetés

Van min agyalni decemberben, a múlófélben lévő év élményeinek összegzése mellett komoly fejtörőt tud adni például egy-egy karácsonyi ajándék kitalálása is. De azon is érdemes előre gondolkodni, hogy mivel dobjuk fel az ünnepekkor elengedhetetlen családi összejöveteleket, hogy a kiadós kajálások után se csak az aktuális tévéműsor közös becsmérlése legyen a program.

A társasjátékok mellett, ha a család és a barátok nyitottak erre, érdemes lehet feldobni egy-egy videojátékot is javaslatként. Persze arra nem érdemes apellálni, hogy a halászlé után családi körben pörgetjük ki a Marvel's Spider-Man 2-t, de vannak olyan címek, amikbe sokkal könnyebb bevonni akár a könnyedebb élményeket kedvelő ismerősöket, akár a kontrollert rutinosan kezelő családtagokat. Ezekből válogattunk nektek újabb kiváló alkotásokat tavalyi összeállításunk mellé, ami azért megadja az alapműveltséget a témában, tehát mindenképpen érdemes elolvasni, mielőtt véleményezitek ezt az összeállítást a kommentek között.

Hirdetés

Screencheat

Játékosok száma: 2-8
Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

A Screencheat azoknak való, akik már azelőtt a multiplayer lövöldék szerelmesei voltak, mielőtt a szélessávú internet igazán elterjedt volna. Azokban az időkben, amikor az ellenfelek kontrollerei még ugyanabba a gépbe voltak bedugva, gyakori velejárója volt a műfajnak, hogy a több részre osztott képernyőn a saját térfelünkről a többiek hányadára vándorolt a tekintetünk, így tehettünk szert nem feltétlenül tisztességes előnyre.

Nos, a Screencheat elengedhetetlen mechanikát csinált a régen lenézett csalásnak számító technikából, ugyanis a játékosok karakterei láthatatlanok, így más módunk nincs rá, hogy megtaláljuk az ellenlábasainkat. Ugyan egy alap FPS-tudás elengedhetetlen, hogy sikerrel járhassunk az akár nyolc fős meccsekben, de ha ez megvan, az érzelmi hullámvasút és a maradandó élményt jelentő partik szinte garantáltak.

PlateUp!

Játékosok száma: 1-4
Platform: Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, PC

Ha csak felületesen nézünk meg néhány képet a PlateUp!-ról, azt hihetnénk, hogy a készítők nem túl nagy energiabefektetéssel szeretnék meglovagolni az Overcooked által kellett hullámokat, de a helyzet ennél jóval összetettebb. A játékmeneten ugyanis többet is csavart az It's happening csapata, ugyanis míg az Overcooked-ban minden pályán a készítők által alaposan kigondolt konyhákban kellett helytállnunk, addig a PlateUp!-ban magunknak kell megterveznünk is az éttermünket, ahol olyan extra feladatokkal is számolnunk kell, mint a rendelések felvétele, vagy a konyha padlójának feltakarítása.

Természetesen ebben a játékban is kiváló szórakozás egymásnak őrjöngve utasításokat adni, hogy a legsürgetőbb feladatok felé irányítsuk a csapattársainkat, de ha a család ebbe már jobban belerázótdott, akkor mélyebb stratégiai kihívások is várnak. Érdekes például eldönteni minden nap végén, hogyan is szeretnénk továbbfejleszteni az éttermünket, így akár több alkalommal is érdemes lehet elővenni a PlateUp!-ot.

The Yawhg

Platform: PC
Játékosok száma: 1-4

Ez, a választásos kalandkönyveket idéző játék annyiban extra követelményt állít a játékosai elé, hogy az angoltudást alapvetően megköveteli a társaságtól, aki leül elé. De ha ez megvan, nem lesz szükség sem villámgyors reflexekre, sem több órányi szabadidőre, ugyanis a történetet akár húsz perc alatt is meg lehet ismerni. Más kérdés, hogy választásainktól függően, és a véletlenszerű elemek váltakozásának köszönhetően minden alkalommal kicsit más lehet a The Yawhg sztorija.

Attól függően pedig, hogy milyen képességeket halmozol fel az azt megelőző körökben, hogy a játék címét adó szörny romba dönti a várost, egészen más végkifejlet is várhat, ahogy a játékosok addig (velünk ellentétben) mit sem sejtő karakterei részt vesznek az újjáépítésben. Az olykor vicces, olykor komor atmoszféra és az őrült gombcsépelés helyett inkább elgondolkodtató játékmenet alapvetően más irányt képvisel, mint a legtöbb partijáték, de épp ezért lehet felejthetetlen társasági élmény is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Inversus Deluxe

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Játékosok száma: 2-4

Az Inversus szabályai egészen egyszerűek: lődd ki a négyzetrácsos pályán az ellenfél kis négyzetes karakterét, miközben az ő lövéseit a sajátoddal blokkolhatod, illetve szintén lövésekkel akadályozhatod az ellenfél mozgását, vagy segítheted a sajátod. A könnyen elsajátítható alapoknak köszönhetően tehát hosszas magyarázat nélkül bárkit be lehet vonni a mókába, de a rutinosabb játékosok is megtalálhatják benne a kihívást az összetettebb pályáknak és persze a megfelelő ellenfeleknek köszönhetően.

Ha pedig nem találsz partnert, aki nyitott lenne egy párbajra, de olyat igen, aki a vereség veszélye nélkül szívesen ellövöldözne a bejgli után, a kétfős kooperatív módot is segítségül hívhatod.

Party Animals

Játékosok száma: 1-4 (helyi többjátékos); 1-8 (online)
Platform: PC, Xbox One, Xbox Series X

A Party Animals cuki állatkáiról - akikre vicces jelmezeket is aggathatunk - elsőre nehéz elhinni, hogy képesek bárminemű erőszakra, de ez a játék nem arról szól, hogy békében chillezzenek egymás mellett a játékosok. Ehelyett egy, a fizikára épülő brawlerről van szó, amiben, ha egymásnak eresztjük a család tagjait, nagyokat hahotázhatunk rajta, ahogy a kacsák, nyuszik, és gorillák lefejelik egymást, méreteseket sóznak oda egy kalapáccsal, vagy épp bombát dobnak az ellenfeleik közé.

A Recreate Games partijátékába jó néhány mód került, így egy ideig biztosan lesz újdonság, amit kipróbálhatunk. Például különböző veszélyeket rejtő arénákban - így egy időnként bekapcsoló szélcsatornában, vagy egy repülő fagyos szárnyán - csépelhetjük egymást, amíg csak egy valaki marad állva, de akadnak feladatközpontúbb minijátékok, mint az amerikai foci egy fura változata, ami egyszerre sokkal bájosabb és jelentősen durvább a valódi sportnál.

A cikknek még nincs vége, lapozz a második oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)