15 társasjáték karácsonyra, amiket mi is imádtunk idén

|

Ebben az évben is jelentkezünk személyes társasjáték-ajánlóval, hogy könnyebb legyen eldönteni, mi kerüljön a fa alá.

Hirdetés

Nem csak videojátékok terén volt ám izgalmas ez az év, rengeteg olyan társas jött, amivel örömmel töltöttünk el hosszú órákat. Bemutatóinkat egész évben olvashattátok Valódi játékok rovatunkban, és jön még néhány a napokban, de idén nem lesz már olyan roham, mint általában lenni szokott, szépen, egyenletesen jöttek az újdonságok, nem fog az év utolsó heteiben beömleni még tíz-húsz doboznyi újdonság.

Ennek okán mi már most összeállítottuk a listánkat, hogy segíthessünk annak, aki kifejezetten karácsonyra keres társasokat. Ahogy tavaly, úgy idén ismét árszintek szerint tagoltunk, összesen tizenötöt válogatva azon játékok közül, amiket ki is tudtunk próbálni idén, de érdemes figyelni a boltokat, mert könnyen lehet, hogy akciózni fognak (a Gémklub például adventi naptárral kínál minden napra újabb ajánlatokat, de a szupermarketekben is vannak mostanában egységes leárazások). Ha többet szeretnél róluk olvasni, a linkekre kattintva eljuthatsz részletes bemutatóinkhoz.

Hirdetés

Társasjáték 11.000 Ft alatt

Az elmúlt 1-2 esztendő során számos olyan változás végbement, aminek eredményeképp a társasok ára jelentősen nőtt. Nehéz 9 ezer forint alatt bármit is találni, főleg kisebb kártyajátékok vannak, zömmel korábbi évekből. Ezért húztuk meg a legolcsóbb játékok kategóriájának határát 11 ezernél.

Hupp - 9.990 Ft

  • Kiadó: Gémklub
  • Játékosok száma: 2
  • Játékidő: 20-30 perc
  • Korosztály: 10+
  • Bemutató: Hupp bemutató

A külföldön tavaly nagyot ment Boop magyar kiadását a Gémklub vállalta magára. A játék rettentő egyszerű, nem bonyolultabb, mint a malom, a sakk vagy az amőba, és mivel macskákat kell pakolásznunk benne egy puha takarón, iszonyú cuki is. Két játékos nyolc-nyolc kiscicával kezd, és a céljuk, hogy ezekből hármat egy sorba, oszlopba, vagy átlósan egymás mellé tegyenek, így változtatva őket nagyobb macskává. A trükk az egészben, hogy minden lehelyezett cica eggyel arrébb löki a mellette lévőket (a macskákat már nem), tehát úgy kell lepakolásznunk és taktikáznunk, hogy egy újonnan lerakott jószág a helyére huppantson egy-két másikat. Az nyer, akinek előbb lesz három egymás melletti macskája, vagy előbb teszi fel mind a nyolc állatkáját a szőnyegre, mely utóbbi azért különösen nehéz, mert semmi nem tiltja, hogy a cicák leessenek a takaróról.

Splendor: Párbaj - 9.990 Ft

A legendás Splendor kétfős változatának megalkotásában a műfaj nagy tudója, Bruno Cathala is részt vett, és a végeredmény ennek megfelelően kiváló. A két játékos egy-egy céhet testesít meg, és azért küzd, hogy elnyerje a nemesek kegyeit, méghozzá úgy, hogy egy tábláról drágaköveket és kincseket vesz el, majd kártyákat vásárol, és bónuszokat gyűjt. Pörgős, és három győzelmi feltétel bármelyikével nyerni lehet, úgyhogy bőven ad teret a taktikázásnak.

A detektív - Claire Harper színre lép - 10.990 Ft

Az Agatha Christie munkásságát kedvelőknek A detektív: Claire Harper színre lép különösen tetszeni fog, nem titkoltan az író művei adtak ihletet az alkotóknak. Három ügyet kell felgöngyölítenünk a lehető legkevesebb kártyát felhasználva, úgy, hogy helyszíneket járunk be, karakterekkel beszélgetünk, aztán megpróbáljuk helyesen megválaszolni az elénk tárt kérdéseket. Izgalmas, minőségi, és ugyan egy végigjátszás után már nincs miért még egyszer nekifutni, az az egy emlékezetes lesz. Ajánlott 2, max 4 fővel leülni elé, hogy mindenki elérje a lapokat, és ne legyen nagy vita az asztal körül.

Társasjáték 15.000 Ft alatt

Ezek a nagyjából átlagos árú társasok, szebb, minőségi komponensekkel. Az alábbi négy folyamatosan előkerült az év során, havonta legalább egyszer, sőt a Turing Machine a napi kihívások miatt szinte napi szinten.

Coffee Rush - 12.990 Ft

  • Kiadó: Gémklub
  • Játékosok száma: 2-4
  • Játékidő: 30 perc
  • Korosztály: 8+
  • Bemutató: Coffee Rush bemutató

Hamar eluralkodik a káosz a Coffee Rushban, de ez az élmény része. Minden játékos egy-egy barista szerepét ölti magára, és célja, hogy a beérkező kávé- és tearendeléseket időben teljesítse. Ehhez alapanyagokat kell szereznie, viszont a kihívást nehezíti, hogy a játékosok egymást akadályozzák, hiszen ha figuránkkal a begyűjtés közben egy olyan mezőre lépnénk, ahol valaki már áll, az két lépésbe fog nekünk kerülni - ha meg nem lépünk oda, nem tudjuk megkaparintani a szükséges dolgokat, kifutunk az időből, és bukjuk a rendeléseket. A játék kompetitív mivoltát erősíti, hogy amikor az egyik játékos teljesít egy rendelést, a többieknek újat kell húzniuk. Ha videojátékhoz kellene hasonlítani, az Overcookedot mondanánk - aki ismeri annak kaotikusságát, el tudja képzelni, itt hogyan szabadul el a pokol pillanatok alatt.

Turing Machine -13.990 Ft

A Turing Machine azoknak szól, akik szeretik megdolgoztatni az agyukat, kedvelik a dedukciós játékokat, és a matekozás, logikázás sem áll tőlük messze. Minden feladvány megoldása egy háromjegyű szám, aminek számjegyei 1-5 közöttiek. Az asztalon megadott feltételek szerepelnek, mi pedig lyukkártyák egymásra, illetve úgynevezett igazoló kártyákra helyezésével tesztelgethetjük, hogy az általunk kigondolt szám melyiknek felel meg, és melyiknek nem. Ha például a 145-öt adtuk meg, és arra tesztelünk, hogy ebből a középső számjegy nagyobb-e, mint 3, az egymásra helyezett lyukkártyákat az igazoló kártyával összeillesztve egy pipát fogunk látni, ha nagyobb, és egy X-et, ha nem nagyobb. Jól tippelgetve fokozatosan tudjuk meg, mely feltételek illenek a számra, és ebből ki tudjuk következtetni azt. Alapból 20 feladvánnyal melegíthetünk be, de a weboldalon több milliót generálhatunk, még napi kihívás is vár ránk.

Kaspó - 13.990 Ft

  • Kiadó: Gémklub
  • Játékosok száma: 1-5
  • Játékidő: 45-60 perc
  • Korosztály: 10+
  • Bemutató: Kaspó bemutató

Van egy trilógia, amit elsőre nem gondolnánk annak, mert a három játékban kevés a közös, de azon túl, hogy a Flatout Games készítette őket, és egyforma méretű a dobozuk, abban is hasonlítanak, hogy elbűvölők, szívet melengetők, egyszerűen jó leülni velük játszani, főleg családdal vagy párral. Az első volt a cicás Calico, a második az idén kiegészítővel bővülő, vadvilágos Cascadia, a harmadik pedig a Kaspó. Ez utóbbiban a játékosoknak egy 3x5-ös területen kell felváltva szobákat és szobanövényeket elhelyezniük, figyelve számos dologra, ami hatással van a pontozásra a végén. Ha például a növény színével azonos szoba mellé tesszük, bónuszt kaphatunk, ahogy akkor is, ha a szobákba megfelelő színű állatokat vagy berendezési tárgyakat rakunk. Számít az is, hogy a növényeket "felneveljük", kaspóba helyezzük.

Frenetikus forgatás - 14.990 Ft

Egy laza, kooperatív játék a Frenetikus forgatás, aminek már a doboza is kiváló: egy filmes csapóra emlékeztet, belül pedig egy filmtekercsre hajazó tárolót találhatunk. A játékosok célja, hogy együttes erővel megalkossanak egy filmet, ami, ha minden jól megy, megmenti a csőd szélére került filmes céget. Kockákkal kell dobnunk, azokat ügyesen elosztanunk akciókra, és így haladni előre. A végére a leforgatott jelenetekből összeáll egy teljesen egyedi film.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)