5 androidos mobiljáték, amit offline is lehet játszani (és érdemes is)

|

Mutatunk pár játékot, amelyekkel eltölthetsz némi időt akkor is, ha nincs online kapcsolatra lehetőséged.

Hirdetés

A legtöbb játék, amely okostelefonra elérhető, akkor is online kapcsolatot igényel, ha első ránézésre nincs logikus magyarázat a dologra - na jó, most csak tesszük a naívat, hiszen mind tudjuk, hogy a játékok többsége ingyenes verzióban is elérhető, természetesen ilyenkor mi magunk vagyunk a termék, a fejlesztő pedig arra számít, hogy a hirdetésekből lesz majd bevétele. A hirdetések viszont csak online kapcsolat mellett működnek, így máris érthető, hogy miért szűnt meg az Angry Birds offline játszható verziója, és hogy miért kell még az olyan faék egyszerűségű logikai játékokhoz is Wi-Fi vagy mobilnet, mint a Sudoku. Azért szerencsére akad pár olyan alkotás, amely offline módban is működik, amelyekkel elbújhatsz a világ (= reklámok, követések, figyelő social media appok) elől, vagy amelyekkel eltölthetsz egy kis időt akkor is, ha például repülőre ülsz.

A lista értelemszerűen teljesen szubjektív, szerintünk ezek remek játékok, és kétségtelen előnyük, hogy adatkapcsolat nélkül is működnek. Ma már ez nagy szó.

Hirdetés

Sudoku (Fassor)

Ha már a Sudokut is felhoztuk példának a bevezetőben, akkor kezdjük a sort ezzel a sokak szerint japán eredetű, valójában azonban francia gyökerekkel rendelkező játékkal. Természetesen a Play Store-ból rengeteg változatban letölthető ez a 9×9-es táblán játszott, számos logikai játék. Az általunk kiválasztott verzió ingyenes, és alapvetően hirdetésekkel operál, de akkor sem jön zavarba, ha épp nincs online kapcsolat - ilyenkor a reklámok egyszerűen kimaradnak két megoldandó rejtvény között.

Letöltés

Minecraft

A közhiedelemmel ellentétben a Minecraft is játszható offline, igaz ehhez meg kell vásárolni az alkalmazást a Play Store-ban 3190 forintért. A Minecraft élményt talán pedig már nem kell bemutatni senkinek, pontosan tudjuk, mire számíthatunk, és akár 2500 órát is elvehet az életünkből

Letöltés

GRID Autosport

Ha szereted az autós játékokat, akkor ez a PS3-ról portolt autóverseny garantáltan kellemes időtöltést nyújt majd számodra is. Telefonon nézve remek grafikus megjelenítés párosul kényelmes irányíthatósággal és kontrollertámogatással, valamint kiváló játékélménnyel. A GRID Autosport rengeteg pályát és kihívást tartogat számodra, és mindössze 2400 forintba kerül. Cserébe bárhol, bármikor élvezheted a virtuális autóvezetés élményét.

Letöltés

Shadow Fight 2

A Shadow Fight 2 talán az egyik olyan mobilos verekedős cím, amelyik a legjobban át tudja adni az egy-egy elleni harc hangulatát, mindezt egyedi vizuális köntösbe bújtatva. Számtalan ütés- és rúgáskombináció közül választhatsz, hogy leterítsd ellenfeled - de kösd fel a gatyádat, mert a 2D-s megjelenítés és az ebből adódó szűkebb mozgástér ellenére (vagy éppen ezért?) nem lesz könnyű dolgod, ha mesteri szintre emelnéd harci képességeidet.

Letöltés

Limbo

Talán sokaknak itt már nem kell bemutatni a Limbo című játékot, de a 2010-es csodát mi mégis feltesszük erre a listára, mert lassan felnő egy újabb generáció, akinek kötelező lenne megismernie. 2099 forintot kell kicsengetni érte, de utána korlátlanul élvezhető ez a varázslatos hangulatú és látványvilágú platformer.

Letöltés

Ti milyen játékot tennétek fel a listára, amit akár net nélkül is ki lehet próbálni?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)