Decemberben jön a levezetés a játékiparban, de lesz még mivel játszani

|

Megérkezik a Ubisoft Avatar játéka, a régóta várt The Day Before, valamint a The Settlers atyjának újdonsága is - és lehet, hogy a The Game Awards is hoz pár meglepetést.

Hirdetés

Elképesztő éven vagyunk túl, akkor sem lenne időnk mindent végigjátszani, ha csak a legjobbakat válogatnánk össze, így nem is baj, hogy december szellősebb lesz. A hónap egyetlen kiemelten érdekes újdonsága az Avatar: Frontiers of Pandora, ami úgy néz ki, mint egy a Pandorán játszódó Far Cry, de külföldi kollégák előzetesei szerint ennél azért több. Jön még korai hozzáféréssel a The Day Before, amiről azt hihettük, már soha nem jelenik meg, érkezik egy új Warhammer 40,000 játék, és valamikor a Baldur's Gate III xboxos változata is befut - jó eséllyel a december 8-ai The Game Awards során fogjuk megtudni, pontosan mikor. Ezen az eseményen mutatkozhat be egyébként a GTA VI is, de megértjük, ha csak reggel zárkóztok majd fel a történésekből - mi 1:30-tól 5:00-ig végig figyelemmel kísérjük a show-t, mire felébredtek, már sorban várnak titeket a hírek, az összefoglaló, az előzetesek.

Most azonban nézzük, mit hoz 2023. utolsó és 2024. első hónapja.

Hirdetés

2023. decemberi megjelenések 1-2. hét

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince - december 1. - Switch

A japán RPG-k és a Dragon Quest sorozat kedvelői december elején Switchen indulhatnak új kalandra. A The Dark Prince főszereplője Psaro, aki egy átok miatt nem tud semmit saját kezével bántani, amiben szörnyvér folyik, viszont parancsokat adhat a lényeknek, és képes szörnyeket kombinálni, így erősebb változatokat létrehozni.

Batman: Arkham Trilogy - december 1. - Switch

Okkal gondolhatnánk, hogy már minden megjelent Switchre, ami az előző generációban fontos volt, de az Arkham trilógia még nem: csak idén december 1-jén jön az Arkham Asylum, az Arkham City és az Arkham Knight, illetve ezek minden DLC-je a platformra. Sajnos az Origins kimarad, ami bár szomorú, nem meglepő. Aki megvásárolja, készüljön, hogy 53 GB-nyi tartalmat kell letöltenie.

SteamWorld Build - december 1. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

A SteamWorld világában játszódó új játékban várost kell építenünk egy haldokló bolygón, biztosítva népünk túlélésének feltételeit, kényelmét. A felszínen megtalálható és felszín alatti nyersanyagokból építkezhetünk, gyarapíthatjuk településünk méretét, amibe sorra érkeznek új, segítő, de igényeket is támasztó lakók.

Disney Dreamlight Valley - december 5. - PC, Mac, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, iOS

Korai hozzáféréssel már több mint egy éve játszható a Disney életszimulátora, de most elérkezett az idő, hogy teljesnek nyilvánítsák - sajnos a Gameloft korábbi ígéretével ellentétben nem lesz ingyenes ez a változat, sőt, fizetős kiegészítők is jönnek hozzá. Ugyanakkor a Disney-rajongóknak érdemes belevágniuk a kalandba, rengeteg tennivaló, küldetés, ismerős karakter és helyszín vár rájuk, és ingyenes bővítményekre is lehet számítani.

Kingpin: Reloaded - december 5. - PC, PS4, Xbox One, Switch

Emlékeztek még a Kingpinre, az 1999-ben megjelent FPS-re, amiben bosszút kellett állnunk egy bandavezéren? Nos, ennek remastere érkezik most, ami egyébként már nagyjából három éve készül. Az új kiadást játszhatjuk ultraszéles monitorokon, 4K-ban akár 60 fps-sel, modernizálva vagy eredeti formájában is. A látvány mellett korszerűsítették a játékmenetet is, új questrendszert építettek be, és bekerült a kontrollerek támogatása.

The Lord of the Rings: Return to Moria - december 5. - PS5

Nem A Gyűrűk Ura játékok miatt lesz emlékezetes ez az év, sajnos a Gollum mellett a Return to Moria sem sikerült jól. Azért a Free Range Games a PS5-ös verziót is elkészíti, hogy aki szeretne barátaival együtt Mória bányáiban kalandozni, ott küzdeni a túlélésért, konzolon is megtehesse.

Avatar: Frontiers of Pandora - december 7. - PC, PS5, Xbox Series X|S

Hat és fél évvel bejelentése után megjelenik az Avatar: Frontiers of Pandora, a The Division játékokról ismert Massive Entertainment újdonsága, amiben belső nézetből irányíthatunk egy elárvult, az RDA által katonának képzett Na'vit. A Pandora bolygó nyugati frontvonalát járhatjuk be, amit filmekben még nem láthattunk, célunk pedig segíteni az ottani törzseknek visszaverni az RDA-t, és megakadályozni a szervezetet a természeti kincsek kibányászásában. Avatar-rajongóknak különösen érdekes lehet, de azoknak is ajánlott ránézniük, akik a nyílt világú fantasy akciójátékokat kedvelik.

Arizona Sunshine II - december 7. - PCVR, PSVR2

Az egyik legjobb zombis VR játék folytatásában úgy kell felvennünk a harcot az élőholtakkal, hogy véges erőforrás áll rendelkezésünkre, de lőszerek mellett kézi fegyvereket is használhatunk. Társunk lesz egy kutya, illetve visszatér a kooperatív játék lehetősége is.

The Day Before - december 7. - PC

Sokáig abban sem lehettünk biztosak, hogy ez a játék egyáltalán létezik, nem csak valami gyorsan összedobott techdemónak kerítettek túl nagy feneket, most viszont nagyon úgy néz ki, hogy korai hozzáféréssel, félkészen ugyan, de megjelenik a The Day Before. Az Egyesült Államok keleti partján küzdhetünk zombikkal és más játékosokkal, gyűjtögethetünk lootot felhőkarcolókból, plázákból és stadionokból. Egy kicsit The Last of Us, egy kicsit The Division - meglátjuk, mi lesz belőle.

Warhammer 40,000: Rogue Trader - december 7. - PC, Mac, PS5, Xbox Series X|S

A Pathfinder: Wrath of the Righteous fejlesztője a Games Workshoppal szoros együttműködésben készíti W40K játékát, egy történetközpontú RPG-t, amiben számos rendszert bejárhatunk, döntéseket hozhatunk, szolgálhatjuk az Istencsászárt, vagy szembe is szállhatunk vele. A harcok körökre osztott rendszerben zajlanak.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)