Februárban lendületet vesz a játékipar, és március is izgalmasnak ígérkezik

|

Régóta várt játékok érkeznek meg, és legalább egy esélyes közülük arra, hogy az év legjobbja legyen - több másik meg arra, hogy a legrosszabb.

Hirdetés

Egészen jól indult az idei év is, hiszen bár még csak egy hónap telt el belőle, máris akad egy-két olyan újdonság, amit az év végi toplistákon majdnem biztosan viszont fogunk látni. Kiemelkedőre sikerült a Prince of Persia: The Lost Crown, fantasztikus lett a Tekken 8, illetve a Like a Dragon: Infinite Wealth sem törte meg a sorozat jó szériáját, nem beszélve a Turnip Boy Robs a Bankről, ami egy korrekt roguelite, még ha nem is forradalmasítja a műfajt.

Február lényegesen telítettebb lesz, szinte minden hétre jut valami érdekesség. A Suicide Squadtól és a Skull & Bonestól a nyilvános teszteket követően érkezett visszajelzések után csak arra számítunk, hogy pozitív csalódást fognak okozni, ám a Helldivers II-től, a Banisherstől és a Final Fantasy VII Rebirthtől ennél többet várunk. Alább a lista, a végén szokás szerint a jövő hónap ízelítője - írjátok meg kommentben, ti mely játékok miatt vagytok izgatottak!

Hirdetés

2024. februári megjelenések 1-2. hét

Granblue Fantasy: Relink - február 1. - PC, PS4, PS5

Hosszú évek óta készül már a Granblue Fantasy sorozat új része, de most úgy néz ki, végre sikerül a Cygamesnek befejeznie. Hagyományos JRPG lesz gigantikus szörnyekkel, akikkel négyfős csapatunkat irányítva vehetjük fel a harcot, valós idejű ütközetekben bizonyíthatunk. Számos mechanika épül az együttműködésre, és akár kooperatívan is nekivághatunk a kihívásnak.

Persona 3 Reload - február 2. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Miután nyugaton is megszaladt a Persona sorozat népszerűsége, az Atlus sorra frissíti fel és adja ki újabb platformokra a korábbi epizódokat, akár radikális változtatásokkal. A 2006-ban megjelent rész a Persona 3 Reload formájában újul meg teljesen, modern grafikával, a mai kor igényeihez illeszkedő játékmechanikai megoldásokkal, új jelenetekkel. Akinek annak idején kimaradt, annak azért, akinek megvolt, annak azért érdemes figyelni rá.

Suicide Squad: Kill the Justice League - február 2. - PC, PS5, Xbox Series X|S

Aggodalommal vegyes izgalommal várjuk a Rocksteady következő játékát. A Batman Arkham sorozattal legendássá vált stúdió újdonságában az Öngyilkos osztag kerül a középpontba, Harley Quinnt, Deadshotot, Boomerang kapitányt és King Sharkot irányítva vadászhatjuk le a gonosszá vált Igazság Ligáját, melynek tagjait Brainiac hajtotta uralma alá. Metropolis bajban van, csak mi menthetjük meg lakóit, méghozzá úgy, hogy épületek tetején ugrándozva támadunk mindenre, ami fenyegetően lép fel velünk szemben. A megjelenés után folyamatosan új tartalmakkal bővítik majd, nemsokára például Joker is megérkezik. A bétatesztelők és a játékot korábban kipróbáló újságírók nem voltak lenyűgözve, nagyon várjuk, hogy kiderüljön, a teljes változat milyen élményt ad.

Foamstars - február 6. - PS4, PS5

A Square Enix nem annyira lelkes amiatt, hogy a Foamstars láttán sokan a Splatoon játékokra asszociálnak, pedig tagadhatatlan a hasonlóság. Két négyfős csapat áll majd egymással szemben, és mindkettőnek az a célja, hogy habbal terítsék be a pályát és ellenfeleiket. A habágyúk segítségével formálható a játéktér is, de nem számít, hány százalékát fedjük le: a Smash the Star módban az ellenfél csapat sztárjátékosának levadászása a feladat, a Happy Bath Survivalben a csapatok fele az arénán belül harcol, két-két fő pedig azon kívülről segít, míg a Rubber Duck Partyban egy gumikacsa megszerzéséért zajlik a küzdelem. PvE küldetések ugyancsak akadnak. A PlayStation Plus előfizetői ingyen játszhatják - remélhetőleg nagyobb sikere lesz, mint a hasonló konstrukcióban indult Destruction AllStarsnak.

Helldivers II - február 8. - PC, PS5

Ritkán tesz ilyet a Sony, de a Helldivers 2-t PC-re és PlayStation 5-re egy időben adja ki, hogy a kooperatív élményt kínáló játék a lehető legnagyobb közönséget érhesse el. Elődjével ellentétben most TPS-nézetből lőhetünk bogarakat barátainkkal karöltve, hogy megpróbáljuk a Szuperföldet megmenteni az inváziótól. A csapatmunka fontos, társainkat nem lelőni úgyszintén, de a feladat teljesítése nem reménytelen: számos eszköz áll rendelkezésünkre. Ha forradalmi nem is lesz, jó mókának tűnik.

The Inquisitor - február 8. - PC, PS5, Xbox Series X|S

A The Inquisitor címszereplőjével egy dark fantasy világban kell Istent szolgálnunk Koenigstein városában, ahol rejtélyes esetek és bűnös ügyek kavarják fel a mindennapokat. Nyomozás útján deríthetjük ki, kik a hitetlenek, és milyen túlvilági borzalom készül átvenni a hatalmat a világ felett. Rajtunk áll, hogy kegyelmesen vagy kegyetlenül bánunk-e a polgárokkal, és a sztori is döntésünk függvényében alakul.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)