Ha szeptember szerinted durva volt, nem vagy felkészülve arra, ami októberben jön

|

Csúcsára ér a játékipar őszi szezonja: Assassin's Creed, Forza, Spider-Man 2, Super Mario Bros. és sok minden más vár ránk a következő hetekben.

Hirdetés

Így, szeptember végén már könnyedén kijelenthetjük, hogy 2023 igazán erős évként vonul be a játékipar történelmébe: csak az elmúlt egy hónapban annyi elismerésre méltó játék jött, mint máskor egy egész esztendő alatt. A Starfield, a Mortal Kombat 1, a Lies of P, a Baldur's Gate 3 PS5-ös változata mind kiváló lett, és semmi olyan nem okozott csalódást, amitől sokat vártunk.

Na de nyakunkon az október, ami még súlyosabb lesz, egymást érik majd az izgalmas újdonságok - nem véletlenül változtattak mind a Mirage, mind az Alan Wake II megjelenési dátumán korábban, hogy amennyire lehet, távol legyenek más sikervárományosoktól. Persze azért így is érdekes lesz látni, hogy miből fogy majd a legtöbb, és lesz-e valami olyan, amit a kritikusok nagyon szeretnek, de a játékosok passzolnak, ha nem is örökre, legalább addig, amíg lesz rá idejük és pénzük.

Hirdetés

2023. októberi megjelenések - 1. hét

The Lamplighters League - október 3. - PC, Xbox Series X|S

Izgalmas és nagyon hangulatos lopakodós-taktikázós játék lesz a Shadowrun trilógia és a BattleTech fejlesztőinek újdonsága, a The Lamplighters League, amiben egyedi képességekkel bíró karaktereket terelgethetünk át egy különös világon, az 1930-as évek egy alternatív változatában. Egy szekta világuralomra törne, és rajtunk áll, hogy meg tudjuk-e állítani őket.

Scorn - október 3. - PS5

Nem lett annyira jó a gusztustalanságával és H. R. Gigert idéző képi világával ismertté vált Scorn, mint reméltük, de egynek megteszi - ha eddig azért maradt ki, mert PS5-ön játszol, most bepótolhatod.

Hellboy: Web of Wyrd - október 4. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Hellboy-t irányítva indulhatunk több, különböző kalandra az Upstream Arcade játékában: a Web of Wyrd egy roguelike lesz, amiben kemény harcok során kell megküzdenünk mindenféle szörnyetegekkel, és közben kinyomozni, mi történt a BPRD eltűnt ügynökével.

Warhammer 40,000: Darktide - október 4. - Xbox Series X|S

Majdnem egy évvel a PC-s változat után érkezik a Darktide xboxos kiadása. Bár a PC-s verziónak voltak problémái, a fejlesztők azt ígérik, a konzolossal együtt ezt is kipofozzák októberben. Meglátjuk, hogy sikerül.

Assassin's Creed Mirage - október 5. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Az idei Assassin's Creed lesz a sorozat tizenharmadik része - bár a fő szál tagjaként tekint rá a Ubisoft, jóval kisebb, ennek köszönhetően olcsóbb is lesz, mint a Valhalla volt. Utunk most Bagdad felé vezet, ahol azt kísérhetjük figyelemmel, hogyan válik Basim egyszerű utcai tolvajból a testvériség tagjává, és hogyan veszi fel a harcot a templomosokkal. Újra a lopakodásé a főszerep, visszavesznek a szerepjátékos elemekből is, és nagyobb hangsúlyt kap a történetmesélés - egy klasszikus AC-t kapunk, itt-ott modernizálva, felhasználva az elmúlt évek tapasztalatait.

Wargroove 2 - október 5. - PC, Switch

Egy könnyed akció-stratégiai játék lesz a Wargroove 2, amiben 3 kampányt játszhatunk végig, melyek története összefügg. Különféle parancsnokok közül választhatjuk ki a nekünk szimpatikusat, vele indulhatunk aztán csatába, akár három másik játékossal karöltve - vagy más játékosokkal küzdve.

Detective Pikachu Returns - október 6. - Switch

A Pikachu, a detektív film sikere után egyértelmű volt, hogy kell egy új játék, és mostanra sikerült elkészülni vele. A nyomozó Pikachu emberi társa, Tim Goodman kíséretében igyekszik kideríteni, mi történt, hova tűnt Tim apja - és míg a férfi az emberekkel, a zsebszörny más pokémonokkal tud értekezni.

NHL 24 - október 6. - PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

A harmincharmadik résszel folytatódik az EA Sports NHL-sorozata. A virtuális hokizás kedvelői ezúttal hasznos játékmenetbeli változtatásokra, hatásosabb lökésekre, és teljes platformok közti átjárhatóságra számíthatnak.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)