Már január is hoz érdekességeket, de februárban indul be igazán az év

|

Új Prince of Persia, felújított The Last of Us Part II, Tekken 8 rögtön az év első hónapjában - de még izgalmasabb, ami ezután vár ránk.

Hirdetés

Nyugalom, még ne dobjatok el semmit: a téli leárazások során megvett játékokat lesz időtök befejezni január első felében is. Ahogy az lenni szokott, december közepétől nagyjából egy hónapon át pihen a játékipar, egyrészt mert egyik kiadó sem szívatná meg a fejlesztőket azzal, hogy az ünnepek során vagy közvetlenül azok után kelljen patchekkel fáradniuk, másrészt azért, mert az ünnepi kiköltekezés után a legkevésbé sem vágynak az emberek arra, hogy még több pénzt tapsoljanak el.

Az év első fontosabb játéka január 11-éig jelenik majd meg, aztán szép lassan jön ez-az, de a nagyobb rohamra februárig várnunk kell. Összegyűjtöttük a következő két hónap már bejelentett, megjelenési dátummal rendelkező újdonságait alább; írjátok meg kommentben, ti melyiket várjátok, a 2024-es megjelenésekért pedig látogassatok el a linken található, teljes listánkhoz!

Hirdetés

2024. januári megjelenések - 2-3. hét

War Hospital - január 11. -  PC, PS5, Xbox Series X|S

Mindig nagy érdeklődéssel várjuk azon játékokat, amelyek a háború más oldalát mutatják meg: az, hogy nem lövöldöznünk kell bennük és harctéri hősként gyilkolászni órákon át, eleve érdekessé teszi őket. A War Hospitalban egy brit tábori kórház menedzselése a feladatunk az első világháború idején, százak élete múlik azon, mit hozunk ki szerény erőforrásainkból. Kemény döntések várnak ránk, célunk pedig természetesen minél több emberi élet megmentése.

 

Bulletstorm VR - január 18. - PCVR, PSVR2

Egy nem kifejezetten emlékezetes, de alapvetően szórakoztató shooter volt a People Can Fly által 2011-ben kiadott Bulletstorm, aminek kaotikus élményét hamarosan VR-ban is átélhetjük. Grayson Hunt szerepében válogatott fegyverekkel és a környezet elemeinek felhasználásával mészárolhatunk le mindenkit, aki szembe mer szegülni velünk, sőt puszta kezeinket használva is intézkedhetünk. Két extra pálya is bekerült az eddigiek mellé, ezekben Thriska Novakot irányíthatjuk, illetve mindkét kezünkben tarthatunk olyan fegyvereket, amikből eddig csak egyet használhattunk egyszerre. Kíváncsian várjuk, és külön öröm, hogy PC mellett PS5-re is elérhető lesz.

Prince of Persia: The Lost Crown - január 18. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Közel tizennégy év után érkezik egy új Prince of Persia játék, ami nem olyan lesz, mint az eddigiek, de ha olyan volna, mindenki rögtön az Assassin's Creedekhez hasonlítgatná, az meg senkinek nem hiányzik. Az oldalnézetes akció-platformerben Sargont irányítjuk, aki az időhöz kapcsolódó természetfeletti képességekkel is bír amellett, hogy szuper jól bánik kardjaival. Számos metroidvania elemet is megtalálhatunk benne, érdemes lesz például korábban elzárt területekre visszatérni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


The Last of Us Part II: Remastered - január 19. - PS5

Erősen vitatja a közösség, hogy szükség volt-e a 2022-es The Last of Us: Part II-t felújítására, de mivel extra tartalmakat is hoz a Remastered változat, és akinek megvan az alap, 3000 forintért frissíthet rá, nem olyan rossz ajánlat ez. Amellett, hogy a játék így már teljesen kihasználja a PlayStation 5 erejét és a DualSense kontrollert, megtaláljuk benne a No Return nevet viselő roguelike módot, amiben számos, a játékban megismert, más-más tulajdonságokkal és felszereléssel rendelkező karaktert irányítva bánhatunk el rosszarcúak hadaival válogatott helyszíneken. Megnézhetünk továbbá kivágott területeket fejlesztői kommentár kíséretében, valamint gitározhatunk is szabadon.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)