Megint megjelenik a Hogwarts Legacy, de másra is érdemes lesz figyelni májusban

|

Számos izgalmas játékot hoz a tavasz utolsó hónapja, lesz még mivel játszanunk a nyári szünet előtt.

Hirdetés

Van rá némi esély, hogy néhány játékot bezsúfolnak még májusra és júniusra, de a tavaszi szezon már nagyon közelít a végéhez, a következő hetekben minden fontos megérkezik, aztán a bejelentések vonják el a figyelmünket június elején. Mielőtt még a Diablo IV kitölthetné sokunk nyarának jelentős részét, stratégának, vámpírvadásznak, varázslónak, kalandornak, vagy LEGO autóversenyzőnek állhatunk, esetleg sanyargathatjuk lelkünket pár izgalmas horrorral, vagy megismerhetjük Gollam történetének eddig el nem mesélt részleteit.

Alább összegyűjtöttük, mire lesz érdemes figyelni a közeljövőben, az utolsó oldalon pedig a júniusi kínálatból kaphattok ízelítőt.

Hirdetés

2023. májusi megjelenések 1-2. hét

Age of Wonders 4 - május 2. - PC, PS5, Xbox Series X|S

Ez az év kínált már nekünk néhány izgalmas stratégiai játékot korábban, májusban pedig visszatér egy népszerű sorozat: az Age of Wonders 4-ben egy fantasy világban uralkodhatunk, felfedezhetjük azt kedvünkre. A 4X-es játékok és taktikai RPG-k elemeit vegyítő alkotásban olyan népet terelgethetünk a dicsőség felé, amilyet csak szeretnénk, varázslattal tehetjük egységeinket erősebbé, és a győzelmet kegyetlen módon vagy szövetségek kötésével is elérhetjük.

Redfall - május 2. - PC, Xbox Series X|S

A Dishonored és Deathloop játékokról ismert Arkane csapatának új játéka egy egyedül és kooperatívan is játszható, nyílt világú FPS lesz, amiben először választanunk kell egyet a négy elérhető, eltérő képességekkel bíró karakter közül, majd fel kell vennünk a harcot vámpírokkal és emberi ellenfelekkel egyaránt, hogy megmentsük a világot egy félresikerült tudományos kísérletet követően. Izgalmasnak, változatosnak, akciódúsnak tűnik az eddig kiadott előzetesek alapján, ha szerettek szörnyekre lövöldözni, ennek is adjatok egy esélyt - már csak azért is, mert a megjelenés napjától elérhető lesz a Game Passben PC-re és Xboxra egyaránt.

Hogwarts Legacy - május 5. - PS4, Xbox One

Nagyon kíváncsian várjuk, hogy a PC-n és új generációs konzolokon már óriási sikert aratott Hogwarts Legacy hogy teljesít PlayStation 4-en és Xbox One-on, mire lesz elég a szerényebb tudású konzolok ereje, mennyi kompromisszumot kell elviselniük azoknak, akik ezeknél maradtak. A Warner Bros. erről nem sokat kommunikál, és ezeket a változatokat egyszer már elhalasztották, de nagyon reméljük, hogy nem ismétlődik meg a Cyberpunk 2077 esete.

Darkest Dungeon II - május 8. - PC

A nagy sikerű roguelike, a Darkest Dungeon folytatásában négy hős kalandjait kísérhetjük figyelemmel, akik az apokalipszis megakadályozásáért küzdenek. Ismerős, de továbbfejlesztett, körökre osztott harcrendszer vár ránk, izgalmas történeteket ismerhetünk meg, miközben sorra daráljuk a meneteket, amik 30 percesek vagy több órásak is lehetnek. Stílusa önmagában is érdekessé teszi, ha a műfaj bejön nektek, feltétlenül tartsátok radaron.

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 - május 11. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Harmadik alkalommal vehetünk részt a Man-szigeten megrendezett Tourist Trophy bajnokságon, ahol 60 km-nyi, 264 kanyarral izgalmassá tett útvonalon száguldozhatunk mérsékelten biztonságos vasakon ülve. Az idei felvonás újdonsága, hogy szabadon bejárhatjuk a szigetet, gyakorolhatunk, amennyit akarunk.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - május 12. - Switch

Óriási sikert aratott a Nintendo Switch nyitócímeként megjelent The Legend of Zelda: Breath of the Wild, méltán tartják sokan napjaink egyik legkiválóbb játékának, elsősorban ötletes, nagy szabadságot kínáló játékmenete miatt. Folytatása tele lesz új ötletekkel, izgalmas megoldásokkal, érdekes játékmenetbeli újítások várnak ránk, és egy történet, amire remélhetőleg sokáig emlékezni fogunk. Ha ez lesz a Switch utolsó nagy játéka, boldogan búcsúztatjuk a Nintendo hetedik évét taposó, hibrid konzolját.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)