Te is rákattantál A híd realityre? Akkor ezeket a játékokat próbáld ki!

|

Az HBO hazai gyártású reality sorozata kapcsán eszünkbe jutott pár kiváló játék.

Hirdetés

Tegnap elérhetővé vált az HBO Maxon A híd utolsó két része, vagyis már tudhatják a nézők, hogy végül sikerült-e megépíteni magát a hidat, és ha igen, akkor ki nyerte a fődíjat, a 30, illetve most már csak 20 millió forintot. Bizonyos játékosok döntései, sőt egyesek konkrét árulása, szabotázsa miatt csökkent a nyereményalap, ezek a szálak pedig remekül megmutatták, a konkrét fizikai munkán, a lebegő fahíd felépítésén túl milyen aspektusai vannak még a show-nak.

Mi pedig elgondolkodtunk azon, hogy ha valakinek úgy összességben tetszett ez a mix, akkor az egyes elemeket milyen videojátékokban találhatna meg. Alább tehát nem egy klasszikus játékajánlót találtok, hanem egy olyan összegzést, ami A híd legfontosabb elemei kapcsán keres fogódzkodókat a játékok világában. Kezdjük is egyből a talán leginkább kézenfekvő zsánerrel.

Hirdetés

Építsünk fel egy hidat!

Poly Bridge

Amennyiben hídépítésről van szó, az egyik legelső szimulátor, ami eszébe juthat az embernek a Dry Cactus még 2016-ban indult szériája, a Poly Bridge. Az első rész csak a legnagyobb konzolokat kerülte el, ma már telefonokon, PC-n és Switchen is elérhető. 2020-as folytatása esetében a Nintendo konzolja már kimaradt, a harmadik rész pedig egyelőre csak számítógépeken nyúzható. A koncepció végtelenül egyszerű: úgy kell felépítenünk egy hidat, hogy azon később járművek is át tudjanak haladni. Az építkezés 2D-s környezetben zajlik, de azt már 3D-ben láthatjuk, ahogy az autók vagy gond nélkül áthaladnak a kreálmányunkon, vagy a híd megadja magát a fizika törvényeinek, és könyörtelenül magába roskad - a rajta áthaladó járművek pedig tehetetlenül lezuhannak. 

Bridge Constructor

Hasonló koncepcióra épül a Bridge Constructor sorozat is, ami még 2012-ben indult. Külön figyelmet érdemel például a Bridge Constructor Portal, ami 2017-ben jelent meg PC-re, Nintendo Switchre, PlayStation 4-re, valamint Xbox One-ra. Itt értelemszerűen a Valve-féle Portal kerül be a képbe az alaprecepten túl. A jelenlegi utolsó részt, a Bridge Constructor: The Walking Deadet 2020 végén kaptuk meg - itt sem kell túlzottan magyarázni azt, milyen extra elemmel vegyítették a hídépítést. 

A döntések fontossága

Telltale Games-játékok

A híd egy non-scripted reality, szóval hiába vannak konkrét tervei a producereknek, a játékosok bármikor keresztülhúzhatják ezt azzal, hogy mondjuk nem azt szavazzák meg vezetőnek, akikre az alkotók számítanak, vagy épp valaki olyat szavaznak ki, aki biztos pontnak tűnhetett a csapatban. A videojátékok esetében a döntések fontosságát hosszú éveken át a Telltale Games kalandjátékai verték a fejünkbe. A The Walking Dead sorozatuk összesen négy játékbéli évadot, illetve egy Michonne-ra koncentráló spin-offot élt meg, de sokan szerették a két Batman-játékot, vagy épp azt a The Wolf Among Ust, ami elvileg jövőre folytatódik. 

Supermassive Games-játékok

Ha esetleg a Telltale Games munkásságánál jóval akciódúsabb, és cseppet sem mellékesen félelmetesebb kalandokra vágytok, akkor mindenképp érdemes lehet a Supermassive Games címeiből válogatni. 2015-ös játékuk, az Until Dawn mára már igazi klasszikusnak számít, később pedig a The Dark Pictures Anthology szállította folyamatosan a borzongató történeteket - minden rész egy-egy ismertebb városi legendát csavart úgy, hogy mi is belecsöppenhessünk. A legutóbbi felvonás (ha nem számoljuk a The Dark Pictures: Switchback VR-t), a The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me például az első ismert sorozatgyilkos, H. H. Holmes történetét elevenítette fel. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Szabotálni csudajó 

Among Us

Nem mehetünk el A híd kapcsán Csabi és Zsuzsi döntése mellett sem szó nélkül, hiszen a két játékos ugyebár úgy határozott, hogy elfogadja az ajánlatot, és fejeként 3 millió forintért szabotálni fogják a korábbi csapattársakat. Ha pedig szabotálásról van szó, akkor nem csoda, hogy az embernek azonnal az Among Us jut eszébe, ami mára már vitathatatlanul a popkultúra részévé vált. A játékban űrhajósokat alakítunk, a csapatból viszont véletlenszerűen egyesek imposztorok lesznek, nekik a feladatok, hogy titokban megöljék a többieket - értelemszerűen nem szabad lebukniuk a gyilkosságokkal. Az Among Us legizgalmasabb része maga a játékosok közötti kommunikáció, azok a pillanatok, melyek alatt meg kell beszélni és el kell dönteni, ki fognak kiszavazni, vagyis kit vágnak ki nemes egyszerűséggel a zsilipen. Ha rosszul döntenek, akkor egy aktív csapattárs ismeri meg közelebbről a hideg világűrt, nem pedig egy gaz imposztor.

Overboard!

Kissé távolabbi asszociáció, de az Overboard! egy olyan játék, amiről mindenképp érdemes megemlékezni. Nem multiplayer címről van szó, ez egy dedikáltan egyjátékos kaland, melynek során a detektívregények rosszfiújának bőrébe kell bújunk, ebben a történetben mi magunk leszünk a gyilkosok. Feladatunk pedig nem más, mint az, hogy megússzuk a bűntényt.

Nektek mely játékok jutottak még eszetekbe? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)