Hirdetés

Alcatel Idol 4 - virtuális valóság bárhol, bármikor!

|

Nemrég hazánkban is megjelent az Alcatel Idol 4 család, amely egy VR headsetbe csomagolva érkezik, ezáltal ideális kiindulópont a virtuális valósággal való ismerkedéshez.

Hirdetés

Az asztali VR eszközök mellett a mobilos piac is egyre nagyobb szeletet próbál magának megszerezni abból a bizonyos tortából, így se szeri se száma a különböző VR eszközöknek, amelyekbe elég az okostelefonunkat bepattintani, és már játszhatunk is.

Alcatel Idol 4

Ez a modell a család visszafogottabb tagja, de szégyenkezni így sincs oka. Az 5,2 hüvelykes Full HD felbontású kijelző mögött egy Snapdragon 617-es processzor és modelltől függően 2- vagy 3GB RAM dolgozik. A 16GB-nyi tárhelyet egy microSD kártya segítségével tornázhatjuk fel, így a játékok és zenék mellett azoknak a képeknek és videóknak is lesz hely, amiket a 13 megapixeles hátlapi, vagy a 8 megapixeles szelfikamerával készítünk.

Alcatel Idol 4s

Ez a készülék combosabb hardvert és valamivel mutatósabb házat kapott, de továbbra is a középkategóriában száll versenybe. A kijelző méretét 5,5 hüvelykre, a felbontását QHD-ra (2560 x 1400) növelték, amit ezúttal egy Snapdragon 652-es processzor és 3GB RAM hajt meg. A tárhely mérete immár 32GB (bővíthető), de nőtt a hátlapi kamera felbontása (egészen 16 megapixelre) és az akkumulátor kapacitása is. A kamerával akár 120 fps-es lassított felvételeket is készíthetünk.

A középkategóriás hardver mellé egyébként egy kifejezetten elegáns formaterv társul: mindkét készülék elő- és hátlapja is üvegborítást kapott, amit oldalt egy fém keret köt össze, így a telefon prémium érzést kelt használat közben. A dupla sztereó hangszóró rácsait úgy alakították ki, hogy azok egyszerre szóljanak az elő- és hátlapon is. A hangzással egyébként sem lesz probléma, hiszen a készülékek mellé egy JBL fülest is kapunk ajándékba. A csomagban található továbbá egy védőtok is, hogy a készüléknek biztosan ne essen baja.

VR headset

A telefonok egyik különlegessége maga a csomagolás, az egyszerű papírdoboz helyett ugyanis egy hófehér műanyag dobozban érkeznek, amely nem más, mint egy VR szemüveg. A telefonokat a szemüveg elejébe tudjuk bepattintani, az eszközt az arcunkhoz illesztve pedig már kezdődhet is a kaland. A bonyolultabb játékokhoz természetesen szükségünk lesz egy kontrollerre, de az egyszerűbb alkalmazásokat a szemüveg alján elhelyezett gombok segítségével is tudjuk vezérelni.

Az Idol 4 és Idol 4s modellek szoftveresen is fel vannak készítve a mókára. Egyrészt kapunk egy VR Hub nevű alkalmazásboltot, ahonnan beszerezhetjük a telefonokra optimalizált programokat, videókat és egyéb 360 fokos tartalmakat. Másrészt az appok közt találunk egy VR desktop alkalmazást, amelyben egy helyre gyűjtve találjuk meg az összes, már letöltött tartalmat, így kedvünkre böngészhetünk köztük.

Az Alcatel Idol 4 és Idol 4s modellek már önmagukban is jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, és erre jön még a már említett füles és a VR headset, amelyek igazán kecsegtetővé teszik az ajánlatot. A csomag ideális  választás lehet azoknak, akik még csak most ismerkednek a virtuális valósággal, vagy van már tapasztalatuk ezen a téren, és szeretnének egy hordozható eszközt, amire nem kell egy vagyont költeni.

A készülékekkel kapcsolatos részletes információért kattintsatok ide!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)