Hirdetés

E3 2013 - Microsoft Spotlight liveblog

|

Kövesd élőben az eseményeket az E3 2013-on! A Microsoft Spotlight nyitja meg az E3-as konferenciák sorát és a GameStar egy Live Blogban segít lépést tartani a történésekkel.

Hirdetés

A Microsoft még tartozik nekünk egy-két játék (vagyis inkább 20) bemutatásával és úgy hírlik, hogy az Xbox One-nal kapcsolatban is várnak még ránk meglepetések.

18:30-kor indul a konferencia és mi már készen állunk. Ti mire számítotok?

Itt kezdődik

18:27 - a konferencia ugyan még nem kezdődött el, de két dolgot biztosra tudunk: az Xbox One novemberben kerül piacra, és bejelentették a Kinect Sports Rivals-t, ami exkluzív lesz (nyilván) és a konzollal egy időben jön.

18:36 - az Xbox.com használhatatlanul lassú, közben bejelentették a Summer of Arcade 2013 címeket: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, Brothers: A Tale of Two Sons, Charlie Murder és a Ubisoft remake-je, a Flashback.

18:41 - Épp a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain trailerét láthattuk. A színpadon Don Mattrick és Hideo Kojima. Jön Xbox One-ra.

18:43 - Kojima le is lépett, Don Mattrick marad, a közönség tapsol. Még egyszer sem hangzott el a TV. Először az Xbox 360-ról lesz szó. Yusuf Mehdi.

18:44 - Wow. Új Xbox 360. Mától érhető el. Vékonyabb, szebb. A Gold előfizetők két új játékot kapnak havonta. Az egyik az Assassin's Creed II, a másik a Halo 3.

18:45 - Többszáz játék jön majd Xboxra, ezek egyike a GTA V. Most valami sejtelmes trailer van, egy tankot látunk, zöld szegéllyel. World of Tanks Xbox 360-ra. Kész, ráz a hideg, boldogak vagyunk, elfogyott egy csomag konfetti.

18:47 - Victor Kislyi a Wargamingtől áll a színpadon. A WOT ingyenes lesz, nyáron fog megjelenni.

18:50 - Max: The Curse of Brotherhood. Az egyik új cím, feltételezhetően gyerekeknek szól. A Max and the Magic Marker egy iOS-es cím volt nemrég, ez attól örökölte alapjait. Oldalnézetes platformer, Max útját is nekünk kell megrajzolni.

18:51 - Egy katonát láthatunk, ez biztosan a Dark Souls 2. Kaszabolás ezerrel, és még egyszer sem halt meg a játékos. Ezt biztosan nem én (Paca) játszom. 2014-ben jelenik meg.

18:52 - Új arc a színpadon, a Microsoft Studios feje, State of Decay-es pólóban.

18:54 - Ryse: Son of Rome a Crytektől. Kinectes cucc, ahogy korábban is az volt. Rómában játszódik, nyilván. Jól néz ki, egy vezér kiabál, becsapódott a hajóba egy tűzgolyó, de senki nem ijedt meg. Ez ott átlagos volt.

18:55 - Helyesbítek: nem Kinectes cucc. QTE van épp, gombnyomogatósdi, de amikor nem az van, akkor is gombnyomogatással kell kaszabolni. TPS lesz.

18:57 - Ezt már meg is vettem. Egy egész csapatot kell irányítani épp, teknősalakzatban, dárdákat dobálunk, mindenki nagyon egyszerre mozog.

18:58 - Nincs HUD, egyedüli dolog, ami a képernyőn helyet foglal, az a jobb felső sarokban lévő aktuális feladat. Parancsot adtunk a csapatnak, hogy foglalják el a katapultot. Xbox One-ra jön biztosan, a 360-as logót még nem láttuk. Bár túl jól néz ki ahhoz, hogy 360-ra is jöjjön. 

19:00 - Érdekes, hogy mennyit változott az első bejelentés óta. A Microsoft Studios a kiadó. Cevat Yerli a színpadon. Őt szeretjük. Őt is.

19:01 - Megjelenési cím lesz, Xbox One exkluzív. Fél óra alatt többször könnyeztünk a boldogságtól, mint az Xbox One bejelentésekor. Most valami verekedős játékot látunk, Killer Instinct a neve, Rare gyártmány, szintén Xbox One exkluzív. 1995-ben jelent meg az első rész, ugye, mind ismerjük. Ted Price a színpadon.

19:03 - Sunset Overdrive a következő. Open-world shooter, Xbox One exkluzív. Insomniac Games. Kicsit rajzfilmes a megjelenítés. Vagyis nagyon. Főhősünk zuhant úgy húsz métert, de semmi baja nem lett. Parkourozni kell. Évszázad legbadassebb játéka. Tálcán csúszás, mutánsok, BAKELITLEMEZT LÖVŐ FEGYVER!

19:05 - McLarenről van szó. "Welcome to a new generation" Forza Motorsport 5. Egy McLaren P1 autó áll a színpadon, csillog, ahogy csillognia kell. Dan Greenawalt a színpadon. Gyönyörű ez az autó.

19:07 - Nagyobb felbontású textúrák, több polygon. Ha nem mondanák, hogy a háttérben futó videón magát a játékot látjuk, azt hinnénk, hogy az egy valódi autó. Na jó, nem, de akkor is vékony a határ.

19:08 - Élő demó. A sofőrök nem úgy vezetek, mintha AI irányítaná őket. Emberien viselkednek.

19:09 - A játék tanul abból, hogy az ismerőseink, barátaink hogy vezetnek. Új trailer, all in-game. Jól néz ki.

19:11 - Phil Harrison a színpadon. 200 indie fejlesztő, 400 indie játék. Ez az Xbox One-nal továbbra is így lesz. Az Xbox One lehetőségei minden eddigit felülmúlnak. Új játék jön, megint.

19:13 - Minecraft Xbox One-ra. Lenyűgöző, sokkal fejlettebb grafika. Hehehe.

19:14 - Quantum Break jön, a Remedy kreatív igazgatója, Sam Lake a színpadon. Szia, Sam Lake!

19:15 - TV show és játék. Játék és TV show. A két világot összemosták. Xbox One exkluzív. Real-time demó. A döntések befolyásolják a TV show alakulását, egyedi élményt teremtve mindenki számára.

19:16 - Megállt az idő. "60 másodperc, Jack". Jacknek meg kell akadályoznia egy balesetet. Az idő nem indult el, csak a csaj, aki balesetet szenvedett volna, a doktornő, aki az egyetlen, aki helyrehozhatja a bajt, ő indult el megint, ahogy Jack megérintette. Mivel a szavak nem győzték meg, Jack fegyvert fog rá. Jack lesz a főszereplő, egyébként. Jack. Szia Jack.

19:17 - Cell-shaded játék következik, D4. Azt hittük először, hogy új The Walking Dead infót kapunk. Majd később.

19:18 - Dave McCarthy a Microsoft Studiostól. Ő áll a színpadon egy Microsoft Surface-szel a kezében. Project Spark.

19:19 - "Spark, show me rivers" - kiáltja a Dave mellett álló arc. EGy világot épít a hangjával. Váltogatja az időjárást, a napszakot. A SmartGlass használatával építenek hegyet. Aztán folyót.

19:20 - most mászkál egy kis figura, aki felhúzott egy szobrot. Erősen sandbox, világépítős, zseniális. Van egy rock petje, aki követi őt. EZ mennyire aranyos. Most ellenfeleket kreálunk, akik épp a goblinok.

19:21 - Bármely ötlet átépíthető, 3 nappal később egy teljesen más, hatalmas világ látható. Multi játék. Egy földdarabon szörfözött a figura, most pedig odapörkölt a goblinoknak. Bármi megtörténhet a játékban. Ez is jól néz ki, hihetetlen. Az Xbox One-t a játékok adják majd el. Rock Mech, értitek. ROCK MECH.

19:23 - Egy rövid videómontázst látunk, valamiért felbukkant a Space Invaders is. Ezt is meg lehet csinálni a Sparkban.

19:24 - Xbox Live. Xbox Smartglass következő generációja. Most jön a TV, végre. tívítívítíví, ahogy az már elhíresült a játékiparban. Timeline, láthatjuk, hogy hol tartunk a játékban, lefotózta az utolsó képet. Láthatjuk barátaink at is, hogy mennyit haladtak. Rengeteg statisztika, most épp a Ryse-hoz.

19:25 - "Xbox, joim match" Killer Instinct meccs látható, a konzol pillanatok alatt átváltott. A Killer Instinct producere játszik a színpadon álló hölggyel.

19:26 - Upload Studio. A rögzített gameplayt (ami automatikusan rögzül) itt szerkeszthetjük, feltölthetjük, kommentálhatjuk a Kinectet használva. Effektezhetjük is, egyes játékokhoz külön sablon van.

19:28 - Twitch integráció. Lehet kommentelni, beszélgetni. Tök jópofa.

19:29 - Microsoft Pontokat valódi pénz váltja fel, mindenkinek a helyi valutája. Tehát nálunk forint. Xbox Live Gold Sharing. Egy konzolra elég egyszer előfizetni.

19:30 - Sárkányos játék, amin nincs hang, de a tömeg hangját lehet hallani. Sárkányt kell irányítani. Crimson Dragon.

19:31 - Josh Bridge, Mike Jones, Capcom. Open-world zombijáték, Dead Rising 3. Ismét könnyezünk.

19:32 - Főhősünk beverte a zombi fejét egy csavarkulccsal. Egyébként Nick a neve. Az egész világ sokkal sötétebb, mint a korábbi részeknél. A nézet TPS maradt. A zombik hagyományosak. Leküzdött 4 zombit, 50 áttörte a kerítést. Nick is áttört egy kerítést, ami mögött százan voltak. Kilátástalan a helyzet. Mielőtt beállna az éjszaka, el kell jutni a városközpontba.

19:33 - Lehet fegyvereket készíteni. Pisztolyból, ragasztószalagból és zseblámpából taktikai fegyver. MacGyver se tudná jobban.

19:34 - A fény vonzza a zombikat. Venni kell egy Xbox One-t. Meg egy PS3-at is. Meg egy PS4-et. Jajj, sanyarú világ ez. Várjuk ki a Sony konferenciáját.

19:35 - Több száz fegyver van a világon, bárhol csinálhatunk újat, nem kell munkapadot keresni. Autót is lehet vezetni.

19:37 - SmartGlass-szel lehet légi támogatást kérni. Na, ez új. Egyedül vagyunk ötezer zombi között, kimenteni nem akarnak, de lebombázzák őket szívesen. Xbox One exkluzív, karácsonykor jön. CD Project RED, tehát The Witcher 3.

19:38 - Jön Xbox One-ra, ettől nem dobtuk el magunkat. Hova dobjuk már a Dead Rising 3 után. Open world, teljesen. nincsenek töltőképernyők.

19:39 - Smart Glass-szel (is) menedzselhetjük az inventorynkat. The Witcher 3 gameplayt látunk, valószínűleg a next gen változat. Geralt lovagol, ég a falu, mindenki menekül. Most mindenki halott. Geralt sokkal részletesebb, jobban néz ki még férfi szemmel is.

19:40 - Földön, vízen, sárkányok és farkasok ellen. Meg valami ellen, aminek szarva van, és ocsmány. Nem hajtogatjuk, hogy mennyire jól nézki, de nagyon jól néz ki. NAGYON.

19:41 - Patrick Söderlund a DICE-tól. Még nem Mirror's Edge 2, hanem Battlefield 4. Vágatlan gameplay 60 FPS-sel. Egyelőre nem indul a demó, de Patrick megígérte, hogy el fog indulni. Esik az eső. Battlefield 4: Second Assault. Hát ez most kellemetlen. Az emberek kiabálnak, mintha meccs lenne, teszi hozzá Julcsi innen jobbról. Nagyon kellemetlen.

19:43 - Na elindult. Nincs Microsoft konferencia baki nélkül. Kék halál még nem volt. Windows se. Ne legyünk rosszmájúak. Megérte várni erre a gameplayre.

19:44 - Ez valami hajó vagy tengeralattjáró, ahonnan meg kellett szerezni egy infót. Xbox One-os gameplayt látunk, de a jobb felül látható Backspace, mellette a Battlelog felirattal megzavart egy pillanatra.

19:45 - Hajó volt, méghozzá anyahajó.Tengerbe csúsztak a vadászgépek.

19:48 - A Second Assault egy map pack lesz, először csak Xbox One-ra, később másokra is. Phil Spencer a színpadon újra. Jópofa a pólója, vízilovak vannak rajta.

19:50 - 2D-s platformer, nagyon érdekes. Nagyon pici a főszereplő. Többen is vannak, ahogy látom, tehát lesz benne coop. Below a neve.

19:51 - Öt vadonatúj stúdió készít blockbuster játékokat. Újabb exkluzív. In-engine videó, egy gyönyörű város. Tűzijátékkal. Egy figura ereszkedik le a ház oldalán, majd berúgta az ablakot, leteperve valakit.

19:52 - Black Tusk Studios első játéka. Most egy másik stúdió jön, másik exkluzívval. Homokot fúj a szél, egy csuklyás alak mászik. Biztos nem a Csuklyás István.

19:53 -  Valami monstrum bújt elő a homokból. Csuklyás barátunknál egy medál van, dögcédula féle. Hopp, lejött a csuklya, ez bizony Master Chief. Maszkban.

19:54 - 343 Industries, Bonnie Ross. Halo, csak így, szimplán, csupaszon.

19:55 - Halo motor, a cloud computinggal megszórva. 60 FPS-sel fut. Xbox One-ra jön, 2014-ben. A Spielberg-féle Halo TV show után ez is hasonlóan jól hangzik.

19:57 - A konzol, ahogy említettük, novemberben jön, és 499 dollár lesz kint USA-ban, 429 dollár az UK-ban.

19:58 - És az utolsó exkluzív a Respawn Entertainmenttől.

19:59 - posztapokaliptikus, robotos FPS, jetpackkel, mechekkel, a jövőben. "This is our land, and we will fight for it" (Ez a mi földünk, és harcolunk érte). Úgy legyen.

20:00 - Láthatatlanná isl ehet majd válni. És a játék neve...Titanfall. Mi szóltunk. EA adja ki.

20:01 - Vince Zampella, a Respawn CEO-ja. Gameplay jön. Multiplayer lesz, fent láttuk a "Waiting for players" feliratot.

20:02 - Pörgős. Lehet táblákon rohangálni. Kicsit Halo-ra hajaz. Most egy repülőről ledobtak egy mechet, amibe beszállt a karakterünk, és ugyanolyan természetesen használja, mintha ő maga lenne az. Egy test, egy lélek. Csak az egyik fémből van.

20:04 - Az Xbox One 499 euróba fog kerülni, kaptuk közben az infót. A dollár nem annyi, mint az euró, de ezt sokan még mindig nem tudják. A forint árra is kíváncsiak vagyunk. A Titanfall 2014-ben jelenik meg.

20:06 - És a Microsoft konferencia most ért véget. Este 10-kor az EA-vel folytatjuk, maradjatok velünk.

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)