Hirdetés

E3 2014 - a H1Z1 palotáiban úr lehetsz a zombik a között

|

A zombis homokozó fejlesztője, a Sony Online Entertainment mesélt a játék építkezési rendszereiről, a harc működéséről és a játék ökoszisztémájáról.

Hirdetés

Nem kell sokat várni, hogy letölthessük a H1Z1 című zombis sandboxot, köszönhetően a Steam Early Acces programnak. Mielőtt még mindenki rávetné magát a játékra, a vezető dizájner Jimmy Whisenhunt az E3-on elmesélte, milyen újdonságokat tartalmaz a H1Z1 mondjuk a DayZ-hez képest.

„Az elején csak egy sandbox játékot akartunk készíteni” -kezdi mondanivalóját az úriember, aki később elmondta, hogy rengeteget változtattak az ismert formulán. Például fel kell forralnod a vizet mielőtt meginnád, meg kell szárítanod a ruháidat, hogy meg ne betegedj, és figyelned kell a természet adta veszélyekre is. A farkasok, szarvasok rád fognak támadni, de ha ügyes vagy, akkor kiváló vacsora alapanyagok lehetnek.

A játékosok bázisokat is építhetnek egy elhagyatott házból. Egy régi laktanya könnyen válhat erőddé, vagy a Kormányzó kisvárosává. Amint erre képesek leszünk, nyílván mindenki arra hajt majd, hogy biztonságos falak között hajtsa álomra a fejét. Ez rengeteg harcot fog szülni, legalábbis ezt feltételezhetjük négy évadnyi Walking Dead megnézése után.

Whisenhunt kihangsúlyozta, hogy önmagában egy erőd még nem jelent biztonságot. Folyamatosan kutatnunk kell majd a túléléshez szükséges nyersanyagokért, és emiatt előbb utóbb kénytelenek leszünk elhagyni biztosnak hitt bunkerunkat is. Az ökoszisztéma viszont annyira menő, hogy az építéshez kivágott fák egy idő után visszanőnek majd, és a vadállatok is újra előbukkannak, ahogy távoztunk.

Csak várni tudjuk ezt a játékot. És ti?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)