Hirdetés

E3 2017 - PC Gaming Show összefoglaló

|

Az E3 hétfői napját a PC Gaming Show nyitotta, és a technikai problémáktól eltekintve sem sikerült egy igazán izgalmas műsort összerakni.

Hirdetés

A PC-s játékok saját showja hétfő este 7-kor kezdődött, és az Xbox konferenciához hasonlóan 105 perces műsort kaptunk. A bevezető hype videó után Sean 'Day9' Plott nyitotta az eseményt, majd a Darkest Dungeon kommentátora felvezette, mire számíthatunk. Már ott is sejtettük, hogy nem törik meg a széria.

Hirdetés

Pedig nem indult rosszul. Kezdésként az XCOM 2 legújabb DLC-jéről, a War of the Chosenről rántották le a leplet. Az augusztus 29-én PC-re, Xbox One-re és PS4-re is érkező kiegészítő rengeteg új tartalmat és egy új, komoly ellenséget is hoz.

Ezt éles váltással követte a Microsoft exkluzív Ooblets, amely csak jövőre jelenik majd meg. Az alkotás szép és vidám, de a gameplayről egyelőre nem sokat tudni.

Érkezett aztán a sokkal komolyabb Battletech. A Harebrained Schemes asztali játékon alapuló, körökre osztott stratégiáját egy viszonylag hosszú és részletes interjún keresztül részletezték a fejlesztők képviselői. Kaptunk hangulatos trailert és részletes gameplay videót is.

Megőrült aztán a Twitch chat, amikor elkezdődött a Mount & Blade II: Bannerlord trailere - először izgatottságukban, majd kicsit később csalódottságukban spammelt a tömeg. A játék egyelőre félkésznek sem tűnik, de dolgoznak rajta, és majd egyszer talán meg is jelenik végre. 

Ezt követően Al Bockham a Creative Assembly csapatától megerősítette a Total War: Warhammer 2 szeptember 28-ai megjelenési dátumát, de kaptunk egy hangulatos videót a  Fallen Gates csatájáról is.

Videón keresztül aztán beköszönt a leginkább Hearthstone streamjeiről és videóiról ismert Kripparrian is, aki a Shadowverse online kártyajáték új kiegészítőjét vezette a fel. A hangulatos trailerből megtudtuk, hogy  a Wonderland Dreams június 29-én érkezik.

Sajnos ezután jött a show mélypontja. Az Inteles "szoftveres srác", Doug Fisher jó terjedelmesen elmondta a kötelező szponzorszövegeket, és megerősítette, hogy a Destiny 2 bizony marha jól fog kinézni a PC-n, főleg, ha a legújabb Intel masinánkon futtatjuk. Szóba került még az indie játékok támogatása és az ESL-Intel partnerkapcsolat is, de sok fontos újdonságot nem tudtunk meg.

Visszatért aztán Day9 és kaptunk egy kis humort és cukiságot, ugyanis bemutatták a Tunic című platformert. Elsőre Zelda-klónnak tűnik, de látványvilág azért rendben van.

Befutott Brendan Greene is, aki tegnap már beszélt a máris hihetetlenül népszerű játékáról, a Battlegroundsról. Bevezetik a mászást és objektumokon átugrást,  jönnek az új időjárási elemek (naplemente, köd), valamint egy új fegyver, az első infók alapján eléggé erős Groza. Greene elmondta, hogy az elsődleges szempont ugyan továbbra is az optimalizálás, de a visszajátszás rendszerén is dolgoznak már gőzerővel.

A következő interjúalany a Tripwire kreatív igazgatója, Bill Munk volt. Miután kaptunk az arcunkba egy teasert a VR-on elérhető Killing Floor Incursionról, bemutatták a Summer Sideshow című, egy hónapos, különleges Killing Floor 2 in-game eseményt. A horror show már holnaptól elérhető lesz Steamen, és rögtön ingyenes héttel kedveskednek az érdeklődőknek.

Mára is jutott egy kis Forza Motorsport 7 hír - megerősítették, hogy szinte bármivel irányíthatjuk majd az autókat, legyen szó egér-billentyű kombóról, Guitar Hero gitárról, vagy éppen USB-s táncpadról.

A szinte kötelező Sea of Thieves teaser után (futtatható lesz 4K-ban 21:9 képarányban, és baromi hangulatos), szóba került a Microsoft előadásán már szereplő The Last Night. A platformer izgalmas sztorijának és dinamikusan változó városának köszönhetően többször is újrajátszható lesz. A látványvilág hihetetlenül magával ragadó, remélhetőleg a gameplay is ilyen jó lesz.

A Bohemia Interactive is bemutatta új játékát, az Ylandset. A multiplayer sandboxban szinte végtelen potenciál van, a közönségnek köszönhetően akár még nagyon népszerű játék is lehet belőle.

A Don't Starve fejlesztői bemutatták új projektjüket, a sci-fi RPG Griftlandset. Az izometrikus játékmenet és a gyönyörű rajzolt grafika hasonló a fejlesztőcsapat korábbi játékaihoz, de itt körökre osztott csatákat is kell vívnunk és komoly döntéseket kell hoznunk.

A VR sem maradhatott el, a Ready at Dawn fejlesztőcsapat bejelentette a single player Lone Echo és a multiplayer e-sport Echo Arena játékokat, amelyek július 20-án érkeznek Oculus Riftre.

A következő vendég a színpadon a szókimondó Cliff Bleszinski volt, aki bejelentette, hogy a Lawbreakers zárt béta június 28-án, a nyílt béta 30-án, maga a teljes játék pedig augusztus 8-án érkezik PC-re és PS4-re.  Az árcédulán 29,99 dollár lesz, mert nem akarja lehúzni a játékosokat teljes árral egy multiplayer only címért.

Az őrült lövölde után kicsit megnyugtató volt egy olyan egyszerűnek tűnő játékról hallani, mint a Wargroove. A retró pixelgrafika azonban senkit ne tévesszen meg, a Chucklefish játéka egy rendkívül komplex körökre osztott stratégia, amelyben egy nagyon komoly és részletes pályaszerkesztővel alkothatunk.

Jött egy kis Middle-earth: Shadow of War teaser trailer is, amelyből a főszereplő Talion és "Galadriel pengéje" találkozását ismerhettük meg.

A műsor végére egy ütősnek szánt végső leleplezést harangoztak be a Microsoft jóvoltából. Az exkluzív trailer nem volt más, mint az Age of Empires Definitive Edition bemutatója. Az eredeti játék 20. évfordulója alkalmából érkezik a 4K-s felújított változat, újrakevert zenével, Xbox Live multiplayerrel, és természetesen modernizált kezelőfelülettel és irányítással.

Az E3-mal kapcsolatos friss híreinket ezen a linken olvashatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)