Hirdetés

E3 2019 - Nintendo Direct összefoglaló

|

Nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk, egy nagy meglepetéssel és a 3DS halálával megtoldva.

Hirdetés

Ezen az E3-as Directen egyetlen szó sem esett a Nintendo 3DS-ről, így talán már ideje lesz elfogadnunk, hogy a szép kort (és rengeteg elképesztő játékot) megélt kézikonzol ideje lejárt. Meghalt a király, éljen a király, mert Switchre aztán bőven lesznek új dolgok.

Hirdetés

Az előadás egy komolyabb Super Smash Bros. Ultimate DLC bejelentéssel kezdődött, amiből kiderült, hogy az új csomaggal a Dragon Quest széria következő részének főszereplője és barátai csatlakoznak a végtelen bunyóhoz. A Dragon Quest egyébként nem véletlenül került szóba, mivel rögtön a DLC után került sor a Dragon Quest XI: Definitive Edition megjelenési dátumának bejelentésére.

A JRPG-s kalandozást követően lazább vizekre eveztünk a Luigi's Mansion 3-mal, amihez kaptunk egy újabb trailert. Ebbe a videóba végre egy kis játékmenet anyag is belefért, így nagyjából el tudjuk már képzelni, hogy mire számíthatunk a szellemes mókától. A borzongásból értetlenségbe váltottunk, amikor felbukkant a The Dark Crystal trailer, de hamar rájöttünk, hogy a korábban már bejelentett animációs sorozathoz tartozó játékról van szó.

A Dark Crystalt azonnal a The Legend of Zelda: Link's Awakening követte, amit velünk együtt milliónyi Zelda rajongó vár világszerte. A trailer végtelenül cuki volt, a végén pedig ott várt bennünket a megjelenési dátum, és a beépített pályaszerkesztő bemutatója. A cukiskodásnak ezzel még nem volt vége, mert a Nintendo a Zelda után előhúzta a Trials of Mana teljesen újraalkotott verzióját. Később kiderült, hogy nem csak a remake-et, de az egész Mana franchise-ot megkapjuk még ma, bár ezek a verziók a klasszikus eredetiek, mindenféle 3D-s csillogás nélkül.

A Mana epizódok után a The Witcher 3: Wild Hunt következett, ami mint kiderült, valóban jön a Nintendo Switchre. Az európai fantasyt japán társa követte a Fire Emblem: Three Houses személyében. Erre a játékra egyébként már nem is kell sokáig várnunk, július végén fog megjelenni. Ha már a japán játékfejlesztésnél tartunk, a Nintendo elintézte, hogy a Resident Evil széria izgalmasabb részeit a hibriden is tolhassuk.

A zombik után következett az E3 2019 eddigi talán legmenőbb trailere a No More Heroes III-mal. Sajnos nem másolhatjuk be ide a szerkesztőségi beszélgetést, de legyen elég annyi, hogy Tonight és jómagam beletörtük a Caps Lockot a billentyűzetbe. Travis bemutatkozása után akcióra váltott a Nintendo és elénk tárta a Contra Rogue Corps játékmenetét, valamint a Daemon X Machina legfrissebb trailerét.

Mivel a Nintendo már pár nappal ezelőtt csinált egy egész Directet a Pokémonnak szentelve, ezúttal csak olyan apróbb infókkal szolgáltak, minthogy a Sword/Shield támogatni fogja a Pokélabda kontrollert. Ezután jött az Astral Chain, amiből ismét láthattunk egy dögös trailert és egy megjelenési dátumot is kaptunk. Nem volt rossz, bár a Platinum Gamestől kicsit hiányoltunk a Bayonetta 3 jelenlétét.

Az Astral Chain után érkezett a Romero úgy játéka, noire stílusú Empire of Sin, de mi ennél a pontnál már csak azt vártuk, hogy mikor jön végre a Marvel Ultimate Alliance 3. Nem kellett sokáig türelemmel lennünk, a következő percekben már a játék hőseit sorolta a legfrissebb trailer.

Mivel jövőre indulnak Tokióban a 2020-as olimpiai játékok, természetesen a Nintendo bejelentett egy újabb Mario & Sonic at the Olympic Games epizódot, ami se többnek, se kevesebbnek nem tűnik egy szórakoztató sportjátéknál. A fizikai viadal után azonban jött a nagy bejelentés, amire sok Animal Crossing rajongó várt. Végre kiderült, hogy az új epizód a New Horizons lesz. Sajnos a játék át fog csúszni 2020-ra, de legalább már pontos dátumunk van hozzá.

Egy rövid third party címeket listázó videóval és egy Banjo-Kazooie DLC bejelentéssel később jött az igazán nagy meglepetés. A Nintendo hivatalosan is bejelentette a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatását, és még egy trailert is tűztek a jó hír mellé. Még valószínűleg éveket kell várnunk a megjelenésre, de legalább már biztosan végignyomhatunk majd még egy teljesértékű Zelda kalandot ebben a konzolgenerációban.

Nem jött a Bayonetta 3 és nem láttunk felturbózott Switch verziót sem, de amit kaptunk, azzal elleszünk egy darabig. A Nintendo saját csatornáin egyébként ezekben a pillanatokban is pörögnek az élő bemutatók, így érdemes lesz figyelemmel követni azokat még több játékmenet anyagért. Persze minden fontos infót megtaláltok majd itt a GSO-n is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)