Hirdetés

E3 2019 - idén azért nem lesz új Forza Motorsport, mert megújul a széria

|

Egyelőre még csak a tervezőasztalon létezik az új Forza, és még időre van szükség ahhoz, hogy valóban innovatív folytatás szülessen - ez a magyarázat az idei távolmaradásra.

Hirdetés

A Forza franchise-t talán joggal nevezhetjük a versenyzős játékok jelenlegi királyának, persze csak akkor, ha nem keményvonalas szimulátorélményt akarunk. A nyolcadik Forza Motorsport epizódra viszont még várnunk kell, ha pedig minden jól megy, egy igazán friss élmény lehet a türelmünk jutalma. Nyilván ebben szerepe van a jövőre érkező új konzolgenerációnak, de nem csak erről van szó. 

Hirdetés

A Turn 10 stúdiójának kreatív igazgatója, Chris Esaki még egy tavalyi fejlesztői stream során jelentetti ki, hogy továbbra is a Forza Motorsport 7 tartalmi frissítésein dolgoznak. Egy frissebb, idei élőközvetítéskor a Forza franchise kreatív felelőse, Dan Greenawalt erősítette meg, hogy a csapat épp csak, hogy megkezdte a berendezkedést egy új projekthez, így akkor már sejthették a rajongók, hogy idén garantáltan nem kapnak új Forza Motorsportot.

Greenawalt az IGN.com-nak adott interjújában most kifejtette, hogy az elmúlt 5 évben már nem csak termékeket gyártanak, hanem közösséget is építenek. A Turn 10 elsődleges célja pedig az lesz, hogy megváltoztassák az autósport szerelmeseinek a szórakoztatását, ehhez pedig elengedhetetlen lesz, hogy új módokon hozzák össze a közösség tagjait. A fejlesztő elárulta, hogy a következő projektjüket a korábbiaktól merőben eltérő recept alapján csinálják majd, a rajongók pedig kitüntetett szerepet fognak kapni a Forza Motorsport jövőjében.

Az egyértelmű, hogy a következő részre minimum 2020-ig várni kell, ám azon sem lepődnénk meg, ha még több évig dolgozna a csapat a megújuló Forzán. A hetedik rész évekig tartó támogatása után, és a rajongóknak szánt kiemelt szerep hallatán azon sem lepődnénk meg, ha a belebegtetett változások egy új, "Games as a service" koncepciójú, hosszútávra berendezkedő Forza Motorsport megszületését jelentenék. Greenawalt az egész interjú alatt hihetetlen lelkes és ambiciózus volt, és hisz abban, hogy képesek megváltoztatni a versenyjátékok piacát, méghozzá egy olyan közösséggel, ami akár egy évtizeden át is aktív maradhat.

Amíg a következő Forza Motorsportra várunk, addig a Forza Horizon 4 valószínűleg állandó jelleggel kapja a friss tartalmakat - hiszen hamarosan már legózhatunk is.

Ti mit vártok a következő Forzától?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)