Hirdetés

Nintendo Direct Pre E3 - élő közvetítés videóval

|

Jó éjt helyett ezúttal Nintendo sajtóeseményről számolunk be - indul az E3 és a nagy időeltolódás miatt a délután 3-ra meghirdetett esemény nálunk pont éjfélre esik.

Hirdetés

Maga Satoru Iwata fogja tájékoztatni a nagyérdeműt a hirtelen bejelentett közvetítésben. 

A téma pedig a Wii U-val kapcsolatos nagyon fontos bejelentés (vagy bejelentések) lesz (vagy lesznek).

Ebben a hírben igyekszünk a közvetítést figyelve leírni a fontosabb eseményeket, a bejelentéseket. Mivel valós idejű fordításról lesz szó, előre elnézést kérünk az előforduló elgépelésekért. 

A prezentáció felvételről megy majd, így aki lemarad róla, bármikor megnézheti az adás után!

Már vagy hatvanezren vagyunk, akik kiváncsian várjuk a közvetítést - egyelőre csak annyit tudni, hogy fél órás lett az előre rögzített műsor.

Teljesen furcsa, hogy míg Los Angelesben június harmadikán, délután 3 van, Ausztráliában már június negyedike, reggel nyolc az idő.

Én csak reménykedem, hogy Mr. Iwata érthetően fog beszélni - lévén japán, ez nem biztos :)

Mielőtt elindulna az adás, sok szeretettel köszöntök mindenkit, aki kitartott és itt lesz velünk a  Gamestar Onlineon. 

Időközben az aktuális nézők száma átlépte a negyvenezret, a totál nézőszám pedig a nyolcvanezret. 

És igen, kezdőődik...  

Itt van Satoru Iwata, aki a Wii U-ról fog beszélni Kyotóból, a hetedik emeletről. 

Egy japán felirat van felette, amely a Nintendot vezette, angolul: Creating Something Unique. 

Mr. Iwata szerint ez így van, ha valaki a Nintendoról beszél, akkor egyedinek gondolja. S ez külön egyedi, mert még jócskán az E3 előtt történik - mármint a műsor. Az E3-as prezentáció a Wii U játékokról szól majd. Így ma bemutatják magát a konzolt. 

2008-ban kezdtek el a konzolról gondolkodni - a képen egy család van, akik mind valami kütyüt szorongatnak, de mégsincsenek összekötve. Ezért a Nintendo azt gondolta, hogy milyen jó lenne ezeket a kütyüket összekötni és a család és a barátok egyesülhetnek, kommunikálhatnak újra - akár egy szobában, akár messze vannak. 

Így jött létre a Wii U kontrollere - a neve Wii U Gamepad

A Gamepad a nevét a NES Gamepadja után kapta - a prototípushoz képest megváltozott gamepadnak két joystickja van (ahogy már írtunk róla) így könnyebb kezelni és gyártani is. A stickeket nemcsak precízen 360 fokban lehet használni, hanem le is lehet nyomni. 

A gamepad hasát is átdolgozták, nagyon ergonomikus lett, könnyen megfogható. 

NFC olvasót kapott a bal alsó sarokban a gamepad (ez egy olyan lehetőség, amikor a közelben levő bankkártyákkal, RFID chipekkel, mobiltelefonokkal tud rádiós kapcsolattal kommunkálni a gamepad, lásd: Near Field Communication ). A TV Control gomb akkor is használható, ha a Wii U nincs bekapcsolva - ekkor TV távirányító is lehet. 

Mire képes a Wii U gamepad? A két képernyő itt is működik, de itt nincsenek összekötve. A kis képernyőn olyat lehet mutatni, ami más, mint a nagy képernyőn - ezt az E3-on megmutatják majd. A Gamepad képernyője touchscreen is. A két képernyő úgy tud együttműködni, ahogy még sosem láthatták (lásd Shuriken dobálós példa) - a Wii U gamepad ugyanis mozgást is érzékel - így bárki tud játszani bárkivel. Ehhez a HW erőssége is kellett - amit erősen továbbfejlesztettek.

A kezedben levő képernyő miatt nem kell a TV előtt ülnöd, bárhol ülhetsz, ahol csak kényelmes. A Gamepaden folytathatod a játékot, ha a TV-n mást néznek... 

A jó minőségű kép a Gamepaden is megjelenik, nemcsak a TV-n, a WIi U a Wii remote, a Nunchuckot és a Balance boardot is támogatja. Wii U Pro controller is lesz hozzá, amit külön lehet megvásárolni - ez egy klasszikus gamepad. 

A Wii U a Wii továbbfejlesztése de egyben egy forradalom is. A nappalit a Wii játékteremmé változtatta, a Wii U pedig ezt kiterjeszti távoli helyszínekre és többen tudnak majd együtt játszani. A Wii U ugyanezt megteszi, összeköti az embereket és a távoli nappalikat egy sokkal izgalmasabb módon. 

Megmutatják, hogyan is van ez... egy game videóval. Egy zombis játékról szól a videó és egy béna szemüveges pasiról...

A pasi segítséget hív a Wii U neten, a gamepadot úgy használja, mint egy tabletet, valaki elolvasta a fórumbejegyzését a mobilján. De valaki más beszáll a Wii U-jával, miután a pasi videótelefonnak használja a gamepadot. A valaki egy nagypapa, aki jó tanácsot ad...

Természetesen sikerül lenyomni a zombikat... csodás...

Mr Iwata szerint ez egy egyedi és eddigiektől különböző játékélmény (szerintem is). A Wii U menű is teljesen új, Mii Wara Wara a neve, ez azt jelenti, amikor emberek összegyűlnek (ez a nagy tömeg étkezésének zaja). Nemcsak a saját és a barátok Mii-jei vannak ott, hanem azoké is, akik ezekkel a játékokkal játszanak, amikkel a játékos. A gamepadon lesznek ikonok, amelyek beépített applikációk, a képernyőn a játékosok a játékok logói körül gyülekeznek. A nézetek felcserélhetőek. Ezt Miiverse-nek hívják, ez a Mii Univerzum, ahol a a világ Mii-jei találkoznak és összekapcsolódnak. Ez egy Wii U és Wii U Gamepad kommunikációs rendszer. Ezt bármikor lehet aktiválni játék közben is. Maga a játékhálózat nem új, de a Miiverseben vannak új dolgok. 

Itt a Wii U gamepad touchpadja más kommunikációt tesz lehetővé. Lehet vele kézzel írni is, úgy üzenni, rajzolva üzenni, ez személyesebb, mint a gépelt üzenet. Emellett az emotikonok is segítenek. Screenshotokat is be lehet dobni sőt, játéktartalmakat is hozzá lehet adni mások játékához.

A Miiverseben ezek mind bele vannak építve és hozzá tartoznak MINDEN Wii U játékhoz. A Miiverse funkciókat a játékokban is tudják használni, oda beépítve.  

A Wii U gamepad ablakát "social Window"-nak gondolják, amellyel folyamatosan tudnak a playerek kommunikálni, ha akarnak. Olyankor is tudnak kapcsolódni, amikor nem játszanak - mint egy sima közösségi oldalon. A játékokban akkor is tudnak a játékosok versenyezni, ha a játékok nem online-ra vannak kitalálva, lévén a játékosok játék közben is tudnak kommunikálni. Sőt, mivel böngésző alapú a dolog,  később (a megjelenés után) a Miiverse a 3DS-re, PC-re vagy bármilyen mobil eszközre is elérhető lesz. 

A közösségi funkciókat a Wii U-ra, a 3DS-re és minden jövőbeli NIntendo eszközre előre kitalálták. 

A Wii U Gamepad mindent jobban csinál, mint ahogy azt a Wii esetében kitalálták. Nemcsak videócsetelni, hanem böngészni is lehet, rá lehet dobni tartalmat a TV-re - a TV-t le lehet "függönyözni" amíg összeállítod a képet a Gamepadon - érdekes feature. 

A Wii U Gamepad egy olyan ötlet, amiben olyan lehetőségek vannak, amire ki lett találva a Wii U - egyedül lenni, mégis másokkal együtt, több mosolyt megosztani, több együttérzést, közös élmények átélését és több otthont összekötni.

Wii U-t egy féle módon lehet leírni: Together. Akkor sem leszel egyedül, ha a szobában nincs más. 

A Nintendo nagyon reméli, ha a playerek kipróbálják ők is rájönnek, hogy valami igen egyedi jött létre. Természetesen az E3-n nemcsak a Wii U-ról, hanem a 3DS-ről is sok újdonságot árulnak majd el. S szeretettel meghívnak mindenkit az E3-as prezentációra, ahol olyan játékokat és olyan játékélményt mutatnak, amit sehol máshol nem lehetett eddig látni.

S Mr. Iwata köszöni szépen. Viszontlátásra!

Aki lemaradt volna: 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)