Hirdetés

Mire E3-ig számolok 5. rész - Activision

|

Az Activision tudja, hogy ami jó, azon nem szabad változtatni. Az idei E3 felhozatal gyakorlatilag megegyezik a tavalyival: új CoD, új Skylanders és Destiny van az étlapon, de vajon lesz-e meglepetés desszert a végén?

Hirdetés

Sorozatunk korábbi részeit itt találjátok:

Mire E3-ig számolok 1. rész - Electronic Arts

Mire E3-ig számolok 2. rész - Ubisoft

Mire E3-ig számolok 3. rész - Microsoft

Mire E3-ig számolok 4. rész - Take-Two

Bár a kiadóóriás bevételei jelentősen csökkentek, még így is nyereséges első negyedévet könyvelhettek el március végén, hamarosan pedig azt is megtudjuk, hogy állnak fél év után. Az Activision tudja, hogy vegetálnia kell egy kicsit a nyáron, de túl nagy bajban azért biztosan nincs, hiszen Bobby Koticknak olyan jutalékot osztanak még mindig, amiért mi is szívesen bedobnánk néhány végtagot.

A kiadó tisztában van vele, hogy bár most szorosabbra kell húznia a nadrágszíjat, ősszel nemcsak az egyetemek tanulmányi osztályán, hanem az Activision játékok viszonteladóinál is hatalmas sor áll majd, hiszen a kiadó ezévi üdvöskéi - jelenlegi tudomásunk szerint - egytől egyig ekkor kerülnek majd a boltok polcaira. Nem pihenhetnek azonban a nyáron sem, hiszen a Destiny bejelentkezett a "világ legdrágább játéka" címért, - aminek költségeit nyilvánvalóan ki kell termelniük valahonnan - a Visceral gondozásában készülő Battlefield Hardline pedig igencsak ígéretesnek tűnik, így könnyen átcsábíthatja az FPS rajongókat a EA oldalára. Azt említettük már, hogy a Disney Infinity pontosan ugyanazt a közönséget célozza meg, mint a Skylanders sorozat? Lesz itt kérem acsarkodás, aminek a végére valószínűleg a Mikulás/Jézuska tesz majd pontot, hiszen az év végére nagyjából körvonalazódik majd, ki húzza a rövidebbet.

Újra hív a kötelesség

A futószalagon érkező Call of Duty játékok sorát rengeteg apró újítással próbálták megtörni az utóbbi években (zombi-mód, kutya, stb), amelyek hol több, hol kevesebb sikerrel szerepeltek, vagy épp leszerepeltek a rajongók előtt. A Ghosts nem lett az elmúlt évek legjobb lövöldéje, de a kiadó nagy szerencséjére a DICE nevével fémjelzett rivális Battlefield 4 elég csúnyán leszerepelt, így sajnos nem igazán kaptuk meg azt a gigászi csatát, amire mindannyian vártunk a generációváltás hajnalán. Ez az év azonban jóval többet ígér mindkét oldalról, valamint olyan címek is becsatlakoznak majd a háborúba, mint a Turtle Rock Evolve-ja, így az FPS-rajongók biztosan nem fognak unatkozni.

Az Advanced Warfare május elején robbant az arcunkba, amikor is a kiszivárgott információk után a kiadó úgy döntött, itt az ideje leleplezni a projektet. Azóta gyakorlatilag napi szinten érkeznek új információk, így mára elég sok mindent sikerült kiderítenünk a a Sledgehammer készülő játékáról. A szereplőgárda gázsijával nem fukarkodott a kiadó, hiszen olyan neveket szereztek meg a játékhoz, mint Kevin Spacey vagy Troy Baker. Az újszerű, a megszokottnál jóval dinamikusabb játékmenetnek, a bővülő platformválasztéknak és az esportra hangolt megoldásoknak köszönhetően nagyot szólhat novemberben.

Ez a végzetünk

A Destiny már tavaly is a Sony bemutatójának egyik kiemelt résztvevője volt, az elmúlt egy évben pedig rengeteget fejlődött, így nem is kérdés, hogy úton-útfélen ebbe botlunk majd. Bobby Kotick egy konferencián elmondta, közel félmilliárd dollárjába fáj ez a projekt a kiadónak, így semmit nem bízhatnak a véletlenre. Elemzők szerint legalább 15-16 millió példányt kell eladni ahhoz, hogy elkezdjen nyereséget termelni, így az E3-on bemutatandó első játszható demónak bizony ütnie kell, mert ha nincs minden a helyén, az rányomhatja a bélyegét az eladásokra. A játék bétatesztje júliusban indul, ahol első körben a PS3 és PS4 tulajok élvezhetik majd a kalandokat, majd az Xboxosok jönnék, a PC-s változatról azonban még mindig nincs hír. Szerintünk hatalmas kihagyott ziccer lenne a kiadó részéről, ugyanakkor a fejlesztő Bungie elmondta, hogy egyszerűen nem fér bele egy újabb platform, hiszen így is egyszerre 4 teljesen különböző konzolon próbálják kiszűrni az összes hibát. A Halo játékok legendás zeneszerzőjétől megvált a csapat, a búcsú azonban úgy látszik nem közös megegyezés alapján történt, Marty O'Donell ugyanis bíróságra vitte az ügyet.

Égből pottyant mesék

A Skylanders sorozat körül a játékvilágban ugyan közel sincs akkora hype, mint a kiadó többi játéka körül, a megfelelő célközönségnek való reklámozás miatt a részek sikert sikerre halmoznak. A Skylanders: Giants több eladási rekordot is megdöntött, az októberben megjelent Swap Force pedig olyan fantasztikus trailerekkel operált, hogy a siker már akkor borítékolható volt. A két játék együtt több mint 2 milliárdot hozott a konyhára. A most érkező Skylanders: Trap Teamről egyelőre túl sokat nem tudunk, de ha a jól bevált receptet követik (és hát miért is ne követnék?), akkor nagyon nem tudnak mellélőni.

Hova tovább?

Az kiadó alá számos más brand is tartozik, melyek közül némelyek előbb-előbb biztosan folytatódnak, csak nem biztos, hogy idén. A Guitar Hero és DJ Hero sorozatok még pihennek egy kicsit, a DLC-itől is búcsúznunk kell. Folytatódik emellett Tony Hawk öröksége is, igaz, a legenda úgy tűnik csak mobilon él tovább. Egy Blur folytatásnak szintén nagyon örülnénk.


A jobbik fél

És hogy az Activision-Blizzard páros másik oldalával mi a helyzet? A Blizzard Köszöni szépen jól van, ezerrel hegeszti a Warlords of Draenort, emellett pedig néha ránéz a WoW, Diablo 3 és Starcraft szerverekre (és nagyon reméljük, hogy dolgozik a következő kiegészítőn), esetleg bedob egy Hearthstone versenyt, és mindenki boldog. A Heroes of the Stormmal kapcsolatban borítékolható, hogy kapunk pár új infót, hatalmas bejelentésekre azonban nem érdemes számítani. Arról egyelőre nincs információnk, hogy bármilyen meglepetéssel készülne a cég, de egy Warcraft 4 bejelentés biztosan felborítaná az expót, így a lelkünk mélyén azért reménykedünk. A durva dolgokat szinte teljesen biztos, hogy megtartják a novemberben esedékes BlizzConra, így az E3 nem a Blizzard bejelentéseitől lesz hangos.

Ti mit vártok az Activisiontől az idei E3-on?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)