Hirdetés

Főzés, mozgás, kalandozás - ezeket próbáltuk ki a Nintendo standjánál az E3-on

|

A Pokémon: Let's Go, Pikachu!-tól a Super Smash Bros. Ultimate-en át az Overcooked 2-ig és a Starlink: Battle for Atlasig sok mindent alkalmunk nyílt röviden megnézni.

Hirdetés

Kettő dolgot érdemes tudni a Nintendo E3-as standjáról: egyrészt hatalmas volt egy gigantikus kivetítővel, másrészt óriási sor állt folyamatosan, mindhárom nap, a rendezvény teljes időtartama alatt, az összes játéknál. Szerencsére nekünk ezt nem kellett kiállni, egy elkerített részen volt alkalmunk végigpróbálgatni számos játékot, de mindegyikbe csak egy kicsit tudtunk belekóstolni. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy most egy cikkbe foglaljuk össze, mit láttunk, mit tapasztaltunk, és mi mennyire tetszett.

Hirdetés

Pokémon: Let's Go Pikachu!

Egyértelműen az első komolyabb switches Pokémon játék volt az egyik legfontosabb, ez azonban még messze nincs kész, csak egy kis területet járhattunk be. Itt belekötöttünk különböző lényekbe, akiket kajával és pokélabdákkal próbáltunk befogni meglepően nagy sikerrel, illetve összefutottunk más karakterekkel, akiknek pokémonjait két csapással intéztük el. A játékmenet alapján alapvetően ez egy újabb Pokémon, amivel nincs semmi gond, meglátjuk még, mit tudnak újítani. Az új, pokélabda alakú kontroller viszont érdekes: a gömböt a markunkba kell fogni, a tetején van egy analóg, amit lekattintva az A gombot aktiválhatjuk, a B gomb pedig az elején helyezkedik el. Pokémonbefogásnál dobó mozdulatot kell végezni, ami biztosan kényelmes lesz, ha nem kábellel van összekötve a cucc a switch-csel, de most biztonsági és energiaellátási okokból kénytelen volt a csapat így megoldani. Jópofa cucc ettől függetlenül.

Super Smash Bros. Ultimate

Az év egyik legjobban várt switches játékával is játszhattunk pár kört, ami alapjaiban megint csak nem nagyon különbözik elődeitől, de látványos, élvezetes, és hát Super Smash Bros. switchre, ez elég is. Nagyon sok karakter került bele, minden korábbi mellé még újak is, és nem kell mindenki mozgását újratanulni. Biztos, hogy ez lesz a sorozat legteljesebb és legjobb része, de ebből a rövid demó alatt még nem sokat érezhettünk. Azt viszont igen, hogy kell még gyakorolnunk.

Mario Tennis Aces

Épp ma jelent meg, de mi még megjelenés előtt játszhattunk vele pár kört. Tesztünk is készül, addig viszont annyit érdemes tudni, hogy alapvetően mókás, de azt, hogy visszaütés helyett Donkey Kong miért szaltózgatott néha, a helyi segítők sem tudták nekem megmagyarázni. Mindenesetre pár adogatás után csak elvertem Kacit. Ha láttatok nintendós teniszjátékot, akkor tudjátok, mire számíthattok.

Overcooked 2

A saját játékok után pár más fejlesztő által készített címet is ki tudtunk próbálni. Az Overcooked 2-ről hosszabban is fogunk írni, viszont pár menetet lenyomtunk az E3-on, és ugyanannyira élveztük, mint az első részt. Kaotikus, a folyamatos kommunikáció elengedhetetlen hozzá, és a sushikészítést még gyakorolni kell, de az alapok a régiek maradtak, a kajadobálás lehetősége pedig egy csoda, még ha nem is mindig könnyít a feladatok teljesítésén. A játék simán fut Switchen, úgyhogy ha úgy gondoljátok, nyaralásokon tökéletes esti program lehet (mi így gondoljuk), mindenképp Switchre vegyétek.

FIFA 19

Nagyon örülünk, hogy a tavalyi debütálás után idén visszatér a FIFA Switchre. Érezhetően javult a játék, szebb lett, simábban megy, jobbak az animációk benne, de minőségében azért még nem éri el a többi konzolos változatot. Kipróbálni nem tudtuk, de bekerült az online játék lehetősége, úgyhogy már csak emiatt is érdemes lecserélni a tavalyit. Mindenesetre aki utazás közben akar fifázni, az megint nem fog csalódni.

Starlink: Battle for Atlas

Végül pedig mentünk egy kört a Starlinkkel, a Ubisoft játékával. Sajnos építhető hajót nem kaptunk, úgyhogy csak magát a játékot tudtuk megnézni. A játékmenet szórakoztató, különböző  lényeket kell elintézni, összetett, de nem túl bonyolult bossharcok vannak benne, hogy élvezetes legyen a gyerekek számára (elsősorban ugyanis nekik készül), de ne túl könnyű. A látvány nem annyira szép (tévére kötött Switchen játszottunk, handheld módban lehet, hogy jobb a helyzet), de a játékmenet élvezetes, az irányítás intuitív, úgyhogy valószínűleg ez is elég jó lesz.

Összességében teljesen elégedettek vagyunk a Switch idei felhozatalával is, bár még tavalyról sem pótoltunk be mindent. Ha ti igen, készüljetek, jó év lesz 2018 és 2019 is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)