Hirdetés

A Riot vezetőjének zaklatási ügye miatt nem támogatja őket tovább az Alienware

|

A Dot Esports beszámolója szerint az együttműködésnek azért lett vége, mert a Riot vezérigazgatóját szexuális zaklatással vádolták meg.

Hirdetés

2019-ben kezdődött a Riot Games és az Alienware széleskörű együttműködése, mely az eredeti tervek szerint 2022 januárjáig biztosan kitartott volna, a prémium gamer termékeket gyártó cég azonban idejekorán kivonult az üzletből.

Kellemetlen helyzetbe került Nicolo Laurent, a Riot Games vezérigazgatója, miután volt asszisztense, Sharon O'Donnell beperelte őt szexuális zaklatásért. A nő 2020 nyarán végül elhagyta a céget, Laurent azonban azóta is vezető szerepet tölt be a League of Legends-ért felelős cégnél.

Az Alienware úgy tűnik nem elégedett meg annyival, hogy a Riot Games belső nyomozást indított, hiszen az eredeti szerződés vége előtt tíz hónappal szakítottak a partnerükkel. A Dell gamer márkája korábban minden League of Legends eseményt közvetített, köztük a Worlds-öket is, mostanra azonban mindenhonnan eltűnt az Alienware márkanév.

Hirdetés

A Kotaku írásban kereste meg az üggyel kapcsolatban a Riot Games-t, akik egyelőre semmi konkrétummal nem válaszoltak:

"Pillanatnyilag semmilyen kommentet nem tudunk fűzni a hírekhez, hiszen jelenleg is folynak a tárgyalások. Amíg nem sikerült mindenről megegyezni, eltávolítottuk a felületeinkről a nevüket."

Az Alienware részéről semmilyen nyilatkozat nem érkezett, azonban nem ez lenne az első eset, hogy egy szponzor hasonló indokok miatt áll el egy korábbi együttműködéstől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)