Hirdetés

A tartalomgyártók hirdette e-sport liga azelőtt bedőlt, hogy elindult volna

|

A Creator League indulását "elhalasztották", miután kiderült, hogy az egész projekt mögött az NFT-khez is használt technológia húzódik.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt maga a YouTube kedvenc arca, Mr. Beast jelentette be, hogy indul a Creator League nevű e-sport liga. Már a bejelentés is furcsa volt, mert Mr. Beastnek látszólag semmi köze a projekthez: valójában olyan nevek állnak a liga mögött, mint CDawgVA, Bella Poarch és VinnieHacker, akiknek nem sok közük van a játékvilághoz, pláne nem annak kompetitív oldalához.

Hirdetés

A Creator League "mögött álló" arcok között akad egy-egy tapasztalt játékos, mint HecZ és Scump (Optic Gaming), de a lista minimum fura. A bejelentés szerint ez azért van így, mert a profik gamerek fogják rendezni a liga versenyrészét, a többiek pedig a személyiség-vezette tartalomgyártásért lesznek felelősek. Ez eddig egy vállható (még ha egy kicsit fura) koncepció, de az igazi problémák ezután jelentkeztek.

A Creator League-et ugyanis a rajongók egy 20 dolláros "közösségi bérlet" megvásárlásával támogathatják. A vásárlók szavazhatnak majd a ligával kapcsolatos egyes döntésekre, maguk is részt vehetnek majd versenyekben, és talán még egy doboz csokit is kapnak MrBeast csokimárkájából. Az izgalmak ott kezdődtek, hogy a bérletek kifizetését intéző Coinflow bizony blokklánc technológiát használ a bérletek számontartásához.

Se a Creator League weboldala, se a videói vagy más hirdetési anyagai nem beszéltek a blokkláncról, NFT-kről vagy cryptóról. Az egész onnan derült ki, hogy egyesek átolvasták a Coinflow felhasználói szerződését. Azonnal kitört a várható ellenreakció, és még a Creator League beszervezett alkotói is meglepődtek a helyzet hallatán.

"Engem biztosítottak arról, hogy a projektnek semmi köze sem lesz NFT-khez. Mivel híresen gyűlölőm a technológiát, természetesen sosem mentem volna bele ebbe az egészhez, ha tudtam volna a dologról. Kellemetlenül el****tam a dolgot azzal, hogy ezt hirdettem a közönségemnek. Bocsánatotokat kérem."

CDawgVA mellett többen is hasonlóan reagáltak a hírekre. Mindeközben a Creator League mögött álló eFuse elkezdett fogadkozni, hogy "a blokkláncot csak a bérletek nyilvántartására használják" és hogy nincs szó NFT-kről, mivel a bérletekkel nem lehet kereskedni. Akárhogy is, a blokklánccal kapcsolatos hírek megtették a hatásukat.

Az eFuse teljes visszatérítést ígért minden bérletvásárlónak, és beszüntették a bérletek vásárlásának lehetőségét. Az első szezon indulását bizonytalan időre elhalasztották. Meglátjuk, hogy mi lesz ebből, ha lesz belőle még egyáltalán bármi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)