Hirdetés

A Valve kitiltott 90 000 Dota 2 smurf fiókot, aztán nekimentek a fő fiókoknak is

|

A világ második legnagyobb MOBA-ja nem szereti, ha a kicsiket bántják.

Hirdetés

A smurfölés egy régi probléma minden játékban, de kifejezetten nagy gond az ingyenesen játszható MOBA-kban. A veteránok megunják a mindennapi grindot, és vagy csalásokkal kísérletezés, vagy a kisebbek földbe döngölése kedvéért, de indítanak egy másodlagos fiókot - ez pedig rontja a kezdők élményét.

Mivel az új fiók nulláról indul, ezért amatőrökkel rakja össze őket a meccskereső, ahol egy életre megkeseríthetik pl. a Dota 2 élményét az újoncok számára. A Riotnak a LoL-ban voltak különböző félmegoldásai a dologra, de a Valve keményebb módszert választott: tisztogatni kezdett.

Hirdetés

A fejlesztőcsapat kitiltott 90 000 Dota 2-es felhasználót, melyek feltehetően smurf fiókok voltak, és nem állt meg itt. A következő körben elkezdte megbüntetni azok tulajdonosainak fő fiókjait.

"A továbbiakban azon fő fiókok, amelyekkel összefüggésben álló smurf fiókot találunk, sokféle büntetésre számíthatnak, a viselkedési pontszámok ideiglenes kiigazításaitól a végleges fiókkitiltásig."

- olvasható a hivatalos blogposztban

A Valve a közelmúltban rengeteg csalótól, smurftől és egyéb problémás játékostól szabadult meg. Márciusban egy egész e-sport csapatot kitiltottak csalásért. Nem érdemes hát szórakozni a fiókjaitokkal, pláne ha évek munkája van benne.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)