Hirdetés

Borzalmas bosszút állt hűtlen barátnőjén egy profi e-sportoló, örökké eltiltotta őt a Capcom

|

A Capcom nem késlekedett, súlyos büntetést rótt ki a Street Fightert professzionális szinten űző játékosra.

Hirdetés

Igencsak komoly botrány robbant ki a verekedős játékokhoz köthető e-sport szcénában, ugyanis egy profi játékos, Robson "robinho" Oliveira gyakorlatilag beismerte egy élő adása során, hogy csoportosan elkövetett szexuális zaklatásban vett részt.

Ennek az egésznek pedig meg is lett a következménye a karrierjére nézve, de természetesen több mint valószínű, hogy a brazil hatóságoknak is lesz egy-két szava az élő adásban lement beismerő vallomáshoz.

Hirdetés

Az történt ugyanis, hogy a verekedős játékos körökben jól ismert robinho épp a Street Fighter V-öt streamelte a Twitchen, amikor látszólag eléggé jókedvűen arról kezdett mesélni, hogyan állt bosszút korábbi barátnőjén, aki hűtlen volt hozzá. Egy CruzaderOnline nevű modder lefordította az élő adás során elhangzottakat, így kiderült, hogy robinho találkozót szervezett a lánnyal, majd alaposan berúgtak.

Ezt követően elmentek egy házba, ahova robinho még nyolc másik embert is meginvitált, és saját elmondása szerint mindannyian lefeküdtek a részeg ex-barátnővel. Másnap aztán a lány kérdőre vonta robinhót, aki nagyjából úgy állította be az egészet, mintha egy teljesen megérdemelt bosszúról lett volna szó. 

A sztori megjelenését követően felpörögtek az események. Korábbi csapata, a PATOZ Team megszabadult Oliveirától, eltiltották az összes brazil tornától, és még egyik friss címétől is megfosztották, a pénznyeremény pedig a második helyezetté lett.

A Capcom sem maradt csendben, és a Twitteren bejelentette, hogy zéró toleranciával tekintenek az ilyen esetekre, ezért az összes saját vagy általuk rendezett eseményről végérvényesen kitiltották robinhót. Ráadásul ez egy nemzetközi tiltás, és olyan tornákra vonatkozik, mint például a Capcom Cup, a Capcom Pro Tour, vagy a Street Fighter League.

Emellett a japán kiadó reméli, hogy a helyi hatóságok is hamar kivizsgálják az ügyet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)