Hirdetés

Egy csapat lekéste egy 12 milliós díjazású CS:GO meccs kezdését, mert három tag elaludt

|

A Counter-Strike: Global Offensive legutóbbi nagy tornájának lezárása nem volt éppen elegáns, mivel az egyik csapat tagjai nem vették túl komolyan még a komoly pénzösszegekről döntő finálét sem.

Hirdetés

Tegnap ért véget Montréalban a Dreamhack egyik meghívásos alapon zajló Counter-Strike: Global Offensive tornája, amit végül a dán North nyert meg, ezzel besöpörve az 50 ezer dolláros, azaz több mint 12 millió forintos fődíjat. Mégis az ellenfeleikről, az Immortalsról beszélnek többen a tornát követően.

Hirdetés

A brazil játékosokból álló csapat ugyanis nem jelent meg teljes létszámban a döntő kezdésekor, emiatt pedig a mindössze két győzelemig tartó párharcban az első pályát automatikusan elvesztették. A második mapre már megérkezett a három hiányzó játékos is, de kikaptak a North-tól, így be kellett érniük a második hellyel. Mint később kiderült, LUCAS1, HENI1, és kNgV- egyszerűen elaludtak, egyes, a helyszínen lévő források szerint azért, mert előző este bulizni voltak. Az Immortals Counter-Strike: Global Offensive-csapatának tagjai természetesen ezt tagadták, állításuk szerint csupán az időeltolódás miatt voltak rendkívül fáradtak.

Az Immortals egyébként megverte a Counter Logic Gaminget az elődöntőben, mire a vesztes csapat egyik játékosa, FNS azt írta, hogy a legrosszabb az egészben, hogy az ellenfél közül három másnapos volt, és mégis legyőzték őket. A helyzeten csak rontott, hogy kNgV- elég indulatosan reagált az őt és csapattársait ért vádakra, és konkrétan azt válaszolta a Twitteren a CLG játékosának, hogy bizonyítsa a dolgot, vagy megöli. Valószínűleg csak hirtelen felindulásból fenyegette meg a másik brazil játékost, mert azóta már törölte a tweetet, de ez akkor sem egy profihoz illő viselkedés.

A szervezet ügyvezető igazgatója mindenesetre azt írta, a tetteknek következményei lesznek, ami nem jelenti automatikusan, hogy meg is büntetik a három álomszuszékot. Twitter-üzenetei szerint meghallgatják majd az érintetteket és semmiképp nem fogják a szőnyeg alá söpörni az ügyet.

Szerintetek egy-két ilyen botlás belefér az e-sportolóknál, vagy repülnie kellene a csapatot leégető játékosoknak?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)