Hirdetés

David Beckham támogatásával rajtolt el egy új e-sport szervezet

|

A korábbi profi labdarúgó mellett egy vállalat is befektetőként segíti a frissen indult startupot.

Hirdetés

Lassan, de biztosan egyre nagyobb teret hódít magának az e-sport, és sokan kezdik felismerni a dologban rejlő lehetőségeket, na meg persze az elég komoly anyagi hasznot is. Már most is rengeteg olyan cég van, amelynek több népszerű videojátékban is vannak versenyzői vagy egész csapatai, és most egy újabb, eléggé ígéretesnek tűnő szervezet kezdte meg működését.

Hirdetés

Megalakult a Guild Esports, amelynek a jelek szerint kifejezetten az a célja, hogy az e-sport szcéna fontos szereplőjévé váljon. Ehhez egyfajta akadémiai modellt fognak alkalmazni, ami abból áll, hogy felfedezik és kinevelik a tehetséges játékosokat, akik aztán később olyan játékokban mérettethetik majd meg magukat, mint a FIFA, a Fortnite vagy épp a Rocket League.

Ráadásul egyelőre elég biztató képet fest magáról a londoni székhelyű szervezet, hiszen az a Carleton Curtis tölti be az ügyvezetői igazgató posztját, aki korábban az Overwatch League és a Call of Duty League létrehozásában is fontos szerepet játszott, de a Red Bull Esportsnál és a Fox Sportsnál is tevékenykedett már.

Befektetőként pedig a Blue Star Capital vállalat mellett jelen van David Beckham is, aki hosszú évekig volt profi labdarúgó, és nagy valószínűséggel akad majd néhány jó tanácsa a Guild Esports működését illetően.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)