Hirdetés

Elmarad egy Dota 2 bajnokság, mert a Valve nem akar drogtesztet

|

A vállalat úgy érzi, hogy egy bizonyos, sportolókra vonatkozó törvény megsérti a játékosok jogait, ezért más helyszín után néz.

Hirdetés

Idén is pörög tovább a Dota 2-es e-sport szcéna, és a tervek szerint január közepén már esedékes lett volna egy komolyabb bajnokság, azonban kevesebb mint két héttel a rajt előtt most az a döntés született, hogy mégsem lesz megtartva az esemény.

Hirdetés

A Valve nemrég egy közleményben jelentette be, hogy nem támogatják a Galaxy Battle 2018 versenyt, ami eredetileg január 15-től 21-ig futott volna a Fülöp-szigeteken. A hivatalos indoklás szerint az országba belépő játékosoknak muszáj megfelelniük egy bizonyos feltételnek, ám ez az óriásvállalat szerint feleslegesen sérti a Dota 2 profik jogait.

A háttérben valószínűleg az állhat, hogy a Fülöp-szigetek kormánya atlétaként kezeli az e-sportolókat, így pedig kötelező átesniük egy drogteszten is. Az ilyen ügyekkel foglalkozó Fülöp-szigeteki szervezet, a Games and Amusements Board kiadott egy közleményt, amit egy helyi újságíró osztott meg. Ebben az áll, hogy a GAB megengedte volna, hogy a csapatok saját maguk végezzék el a tesztet, de ez sem vezetett sehova. A szigorúan illegális szerek közé tartozik az országban a marihuána és a metamfetamin is, ami bizonyos országokban egyébként legális. Eközben a Fülöp-szigeteken akár halálbüntetés is járhat a kereskedelemért

A Valve elnézést kért azoktól, akik ellátogattak volna a Galaxy Battles 2018-ra, és hozzátette még azt is, hogy ez a nyilatkozat nem tükrözi a vállalat véleményét a Fülöp-szigeteki rajongókról. A tervek szerint valamikor később megrendezésre kerül majd a Dota 2-es bajnokság, azonban másik helyszínen. Az is elképzelhető, hogy a helyi szervezők megtartják a versenyt, de biztosan nem Dota Majorként, és nem az eredeti csapatokkal.

Szerintetek helyesen döntött a Valve?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)