Hirdetés

Dota 2 - megdőlt a nézettségi rekord a The International alatt

|

A Valve adatai alapján egyre többen kíváncsiak a Dota 2 világbajnokságára, olyannyira, hogy új rekord született a nézőszámokat illetően.

Hirdetés

Szombaton ért véget a The International, avagy a hivatalos Dota 2 világbajnokság. A Valve nem sajnálja a pénzt a versenytől, így az minden évben egyre nagyobb méreteket ölt. A csapatok által hazavihető összeg mellett a nézőszám is új rekordot ért el.

A Valve nyilatkozatában olvasható, hogy az egyidejű nézőszám elérte az 5 milliós csúcsot. Ebbe beleszámít minden olyan ember, aki TV-n, számítógépen, telefonon vagy éppen a helyi gamer bárban nézte a meccset. Még érdekesebbé válik a helyzet, hogyha megnézzük a 2014-es világbajnokság adatait, amiben az áll, hogy ugyanez az érték még csak a 2 milliót érte el. Nem lehet tudni, hogy meddig folytatódik ez a növekedés, de nem lennénk meglepve, hogyha mind a csapatoknak járó összeg, mind a nézők száma emelkedne jövőre.

Az 5 millió rengeteg embert jelent, de még ez sem közelíti meg más játékok csúcsát. A tavalyi League of Legends World Championships során az egyidejű nézők száma elérte a 14,7 millió főt. Az egész LoL világbajnokságra 43 millió egyedi néző volt kíváncsi, de ott a győztes "csak" 6,7 millió dollárt vihetett haza, ellentétben a 2017-es The International győztesével, aki 10,8 millió dollárt tehetett zsebre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)