Hirdetés

Dota 2 The International - elképesztő izgalmak az év legnagyobb eSport versenyén

|

Ma hajnalban ért véget a Dota 2 idei legnagyobb versenye, a The International 2016. Az augusztus 8-án kezdődő egyenes kieséses szakasz rengeteg izgalmat és meglepetést tartogatott.

Hirdetés

A Dota 2 rajongók számára igazi ünnepnek számít a The International két hete. Több napon keresztül mérkőznek egymással a legjobb csapatok a csoportkörökben, ezt követően pedig kezdődik a kíméletlen Main Event, vagyis az egyenes kieséses szakasz. 

A The Internationalen tényleg csak a legjobbaknak van helye: az egyes régiók legerősebb csapatai mérik össze tudásukat, a szcéna legtehetségesebb és legelismertebb kommentátorai és produkciós csapatai pedig megadják azt a körítést, ami egy több, mint 20 millió dolláros összdíjazású versenyen szinte minimum elvárás.

Az első helyezettnek járó 9,1 millió dolláros nyereményt és az Aegis of the Championst idén a rettenthetetlen kínai csapat, a Wings Gaming gyűjtötte be. A csapatot öt szemtelenül fiatal srác, shadow, bLink, Faith_bian, Innocence és iceice alkotja, és csak tavaly augusztus vége óta játszanak együtt ebben a felállásban. A kezdeti sikertelenség után idén tavasszal emelkedtek a legnagyobbak közé - megnyerték a patinás ESL One Manilát, majd a The Summit 5-öt is. A csúcsot viszont a TI6 jelentette - az egész tornán kiemelkedően jól és szórakoztatóan játszottak.

Döntőbeli ellenfelük az a Digital Chaos volt, amely csapat igazi "underdogként" küzdötte be magát a végső összecsapásra. A DC szintén tavaly augusztus végén alakult, a DotaCinema YouTube-csatorna tulajdonosa, Shannon "SUNSfan" Scotten jóvoltából. A csapat rengeteg változáson ment keresztül, de végül sikerült egy olyan ütős ötöst alkotniuk, hogy az Internationalen mindenkit megleptek játékukkal és egyedi taktikáikkal.

A csoportkörök után a Wings és a DC éppen egymás ellen kezdtek a felső ágon - a kínaiak szinte makulátlan dotával (és egy elbohóckodott meccsel) 2-1 verték az amerikai színekben induló Resolut1on-w33-Saksa-Moo-MiSeRy csapatot. (A DC-játékosok nemzetisége sorrendben: ukrán, román, macedón, amerikai, dán, emellett edzőjük a svéd Pajkatt.)

A Wingsnek innentől szinte könnyű dolga volt a döntőig - az első körben a nagy favoritnak kikiáltott OG-t az alsó ágra kiejtő koreai MVP Phoenix-t, majd a tavalyi bajnok Evil Geniusest  verték 2-0-ra. Az "alsóházba" lecsúszó Digital Chaos előtt nagy feladat állt, de hatalmas meglepetésre simán verték a kínai "öregekből" álló LGD-t, az OG-t végül az egész bajnokságból kiejtő szintén meglepetéscsapat filippínó (plusz egy amerikai Dota-veterán) TNC-t is.

Eközben a felső ágon az Evil Geniuses búcsúztatta a kínai szupercsapatnak kikiáltott EHOME-ot, így a DC-nek újabb keleti alakulattal kellett megküzdenie. Ekkor bizonyítottak a szkeptikusoknak - kétszer fél óra alatt lesimázták az "all-star csapatot", és várták a következő ellenfelet, ami nem más volt, mint az alsó ágon szinte átviharzó Fnatic. 

Az Fnatic a csoportkörökben borzalmasan szerepelt, de az egyenes kiesésben a DC-meccs előtt egy mapot sem buktak - pedig olyanok ellen játszottak, mint a TI3-győztes Alliance, az idei szezon egyik legjobb európai csapata, a Liquid, vagy a már említett MVP. A DC nem ijedt meg, a Fnaticot is legyűrték 2-0-ra úgy, hogy a két meccsen 10 különböző hőssel játszottak.

Ezt követte az alsó ági döntő, Evil Geniuses-Digital Chaos. Az USA két legjobb csapata epikus párharcot vívott egymással, a harmadik meccs utolsó perceit minden rajongónak érdemes visszanézni. A DC végül 2-1 legyőzte riválisát, és a csapat történelme során először LAN-döntőt játszhatott.

A nagydöntő előtt egy hatalmas szimfonikus zenekar adta meg az alaphangulatot, majd a csapatok prezentálása után kezdődhetett a három nyert meccsig tartó párharc a 9 millió dollárért. Az első meccsen erősen nyitott a DC, szokatlan draftjukkal meglepték a Wingst, és simán behúzták a győzelmet. Ezután a Wings nem hibázott - rendkívül szoros meccseken ugyan, de közel 40 percek alatt zsinórban háromszor legyűrték a Digital Chaost, és magasba emelhették az Aegist. A negyedik meccs utolsó pillanataiban megőrült a teltházas Seattle Key Arena közönsége, még a stream előtt ülve is át lehetett érezni az elképesztő hangulatot.

A Wings Gaming tehát bekerült a Dota 2 halhatatlanjai közé, a semmiből felemelkedő Digital Chaos pedig a képzeletbeli ezüsttel és 3,4 millió dollárral gazdagodott, de még a harmadik helyezett Evil Geniuses is zsebre tehetett 2 milliót.

Ha valakit csak kicsit is érdekel a Dota 2 vagy csak az Esport világa, mindenképpen nézzen meg néhány összefoglalót, vagy egész mérkőzéseket a játék hivatalos YouTube-csatornáján, vagy a The International oldalán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)