Hirdetés

Dreamhack Masters Las Vegas – negyedik nap, négy továbbjutó

|

Már csak négy csapat van versenyben a trófeáért. A folytatás előtt idézzük fel a negyedik versenynap eseményeit.

Hirdetés

A csoportkörök végeztével ez egyenes kieséses szakasz mérkőzéseinek már nem az MGM Grand kaszinója ad otthont, hanem a Garden Aréna, ahol egyébként népszerű boxmeccseket is rendeztek már.

A játékosok a középen lévő színpadon helyezkednek el, körülöttük pedig lépcsőzetes elrendezésben található a nézőtér. Egy élő közvetítés során általában csak a játékhangokat és a kommentátorokat hallhatjuk, de az ilyen helyszíneken a közönség is behallatszik, a reakcióik pedig remek hangulatot adnak a streamnek. Viszont a negyeddöntőknél nem ez történt, ugyanis a nézőtér elég üres volt, ráadásul a kommentátorok minden egyes mondata visszhangzott, ez pedig nagyon bezavart a közvetítésbe. Később már elkezdett megtelni a lelátó, és az emberek hangja is megjött, ez valamelyest elnyomta a visszhangokat, de remélhetőleg a Dreamhack minél hamarabb orvosolja ezt a problémát.

Az első meccsen a North csapott össze a főleg kazah játékosokból álló Gambit Esports-szal. A dán csapat nagyon jól kezdett, óriási előnyt sikerült szerezniük már az első mapon, és ugyan a Gambit ledolgozott valamennyit a hátrányából, nem tudott felülkerekedni ellenfelén. A visszavágó már jóval több izgalmat tartogatott a második mapon. Sokáig a North-nál volt a vezetés, és már csak egy pontra lett volna szükségük ahhoz, hogy nyerjenek, amikor a Gambit óriási teljesítménnyel visszatornázta magát a játékba, és kiharcolt egy döntetlent. Kettő hosszabbításra volt szükség, hogy eldönthessék a meccset, de végül a North megszerezte a második győzelmet is, így ők lehetnek ott a legjobb négy között.

Rögtön utána következett a lengyel Virtus.pro és a mousesports küzdelme, ahol egyértelműen a régóta összetartó VP volt az esélyesebb, hisz egyéni teljesítményben mindegyik játékos kiemelkedő, és ketten közülük már tíz éve egy csapatban játszanak. Ennek ellenére meglepően gyengén kezdtek, de aztán hamar észhez tértek, átvették a vezetést a mouztól, aztán meg is nyerték az első mapot. A második körben a mousesports szintén remekül indított, de egyetlen játékos nem képes elvinni a hátán a másik négyet, és már az is csoda volt, hogy idáig eljutottak komolyabb csapatmunka nélkül. Többen is gyengén teljesítettek a német csapatból, ennek ellenére nagyon szoros meccs volt, viszont a Virtus.pro győzött, bejutottak az elődöntőbe.

A harmadik mérkőzésen az Eleague bajnok Astralis találkozott a Dreamhack címvédő Ninjas in Pyjamas-al, de a nézők hiába várták a nagy összecsapást, egyoldalú lett az eredmény. A dánok már az első mapon hatalmas fölényt szereztek maguknak a svéd NiP ellen, és különösebb gond nélkül meg is nyerték azt. A második meccs is hasonlóan indult, és ugyanúgy is végződött. A NiP mostanában rossz formában van, számukra véget is ért a verseny, már biztosan nem tarthatják meg a trófeát, viszonylag könnyű győzelemmel a remekül játszó Astralis jutott tovább.

Izgalmas meccsel zárult a negyeddöntő, a brazil nagyágyú SK Gaming játszott a szintén esélyesnek tartott Natus Vincere ellen. Az első kör nagyon kiegyensúlyozott volt a két csapat között, a döntetlent követően három hosszabbításra volt szükség, hogy eredmény születhessen, de végül az SK került ki győztesként. A második összecsapásra szinte teljesen szétesett a Na'Vi, így a brazilok gond nélkül legyőzték őket, ők játszhatnak a folytatásban.

Ma kezdődnek az elődöntők, és a két legjobb csapat később a döntőt is lejátssza, szóval izgalmas meccsekre lehet számítani. Remélhetőleg a Dreamhack helyrehozza a produkciós hibákat, és a nézők is megérkeznek már a Garden Arénába.

A negyeddöntők eredményei:

G̶a̶m̶b̶i̶t̶ ̶E̶s̶p̶o̶r̶t̶s̶ - North 0:2 (11:16 - 20:22)

m̶o̶u̶s̶e̶s̶p̶o̶r̶t̶s  - Virtus.pro 0:2 (8:16 - 14:16)

Astralis - N̶i̶n̶j̶a̶s̶ ̶i̶n̶ ̶P̶y̶j̶a̶m̶a̶s̶ 2:0 (16:6 - 16:7)

SK Gaming -  ̶N̶a̶t̶u̶s̶ ̶V̶i̶n̶c̶e̶r̶e̶ 2:0 (25:22 - 16:7)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)