Hirdetés

Egy ügyes trükkel 40 ezer Dota 2-csalót szórt ki a Valve

|

Ravasz csapdát állítottak a fejlesztők a cheatereknek.

Hirdetés

Mostanság mintha kissé rájárna a rúd a csalókra, hiszen a Bungie nemrég egy több mint 4 millió dolláros kártérítést nyert egy Destiny 2-aimbot fejlesztőjétől, most pedig a Valve közölte, hogy egy nagyszabású akció keretében 40 ezer cheatertől sikerült megszabadítania a Dota 2 csatatereit.

A történetet már csak a kipenderített csalók nagy száma miatt is érdekes lenne, ezzel viszont még nincs vége, a fejlesztő ugyanis egy kifejezetten ravasz módszerrel terelte a banhammer alá a népszerű MOBA játékélményének megfertőzőit.

Hirdetés

A Valve közleménye szerint az érintett cheaterek egy olyan külső szoftvert használtak, amely normál esetben nem hozzáférhető információkat olvasott ki a Dota 2 klienséből, tisztességtelen előnyhöz juttatva magukat. A fejlesztők idővel visszafejtették a programot, a módszer ellehetetlenítését célzó javítás során pedig arra is szakítottak időt, hogy csapdába csalják az elkövetőket:

"Bár fontos volt az ezt lehetővé tevő hibák kijavítása, úgy döntöttünk, hogy el is távolítjuk ezeket a rossz szereplőket az aktív Dota játékosok közül. E célt szem előtt tartva frissítést adtunk ki, amint megértettük a csalók által használt módszert. A frissítés egy csapdát hozott létre: egy olyan adatszegmenst a játékkliensen belül, ami a normál játékmenet során sosem kerül olvasásra, de a csalók képesek lehetnek hozzáférni. A ma kitiltott fiókok mindegyike olvasott a kliens ezen "titkos" területéről, rendkívül biztossá téve minket abban, hogy minden egyes kitiltás megérdemelt volt."

- írja a Valve arról, hogy miként rajzolt célkeresztet a cheaterek homlokára. A fejlesztő egyben azt is közölte, hogy az akció egy nagyobb kampány része, melynek keretében folytatja a különböző csalások fejlesztői ellen vívott harcot. Ennek kapcsán a bejegyzés mindenkit figyelmeztet, hogy aki extra adatok kiolvasására alkalmas szoftvert használ, annak a fiókja véglegesen repülhet a Dota 2-ből, a lebukott profik pedig - nem meglepő módon - a Valve versenyeseményeiről is kitiltásra kerülnek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)