Hirdetés

Elhunyt a Tetris hétszeres világbajnoka, Jonas Neubauer

|

Együtt gyászolja az e-sportrajongók és a Twitch-nézők közössége a Tetris német sztárját.

Hirdetés

Január 5-én, váratlan egészségügyi vészhelyzet következtében életét vesztette Jonas Neubauer, Classic Tetris World Championship hétszeres bajnoka. Alig 39 évesen bekövetkezett halála sokkolta mindkét közösséget, amelyiknek tagja volt, tehát egyrészt azokét, akik érdeklődnek az e-sport szintjén űzött tetrisezés iránt, továbbá azokét, akik a Twitchen követték figyelemmel Neubauer tevékenységét.

Neubauer 2010-ben aratott először győzelmet a világbajnokságon, majd háromszor egymás után megvédte a címét, mielőtt 2014-ben kikapott volna a döntőben. Ezt követően 2015 és 2017 között további három alkalommal ért fel a csúcsra, de két rekord is kötődik a nevéhez: 2018-ban ő szerezte meg a legtöbb pontszámot Tetrisben, valamint nála hamarabb senkinek sem sikerült 300 ezer pontig jutnia. Abban az évben ismét döntőbe jutott, de kikapott egy 16 éves újonctól, Joseph Saelee-től.

Hirdetés

Noha távolról sem számított annyira népszerű streamernek, mint például a szinkronszínészi babérokra pályázó Ninja, több mint 25 ezer követője volt a Twitch-csatornájának, amin gyakorlómeccseket közvetített, a személyes csúcsát igyekezett felülmúlni a Hades végigjátszása során, valamint élőben zajló D&D partikat is megtekinthettek a nézők.

Maga a Tetris, Alekszej Leonyidovics Pazsitnov örökzöld klasszikusa egyébként épp reneszánszát éli. Legutóbbi iterációinak egyike, a szakma és a közönség elismerését egyaránt kivívó Tetris Effect például nemrégiben bővült átmenetileg Microsoft-exkluzív többjátékos móddal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)