Hirdetés

Két nap után kirúgta FIFA-játékosát egy profi focicsapat

|

A PSV Eindhoven nagy büszkeséggel jelentette be egy FIFA-játékos leigazolását, de aztán megnézték, miket posztolgatott Twitteren.

Hirdetés

Nem újdonság, hogy a hagyományos profi csapatokat is egyre jobban érdekli az e-sport, de ahogy a PSV Eindhoven példája mutatja, várnak még rájuk új kihívások ezen a téren. Nemrég nagy csinnadrattával jelentette be a klub egy FIFA-játékos, Tony Kok leigazolását, de a srác nem sokáig maradt az e-sport-részleg tagja.

Hirdetés

Hamar előkerült egy csomó, azóta törölt Twitter-üzenete, amiket a játékos és menedzsere el szerettek volna titkolni a PSV elől. Ezek között akad több, a nőket gyalázó tweet, de a nyilvánosságra került screenshotok között találtak egy olyan üzenetet is, amiben Tony a rivális holland csapat, az Ajax szurkolójaként minden PSV-drukkert egy homofób szitokszóval illetett. Valahogy nem lepődtünk meg, hogy a FIFA-játékos ezt nem akarta megmutatni leendő munkaadóinak.

"A Kok által tanúsított online viselkedés olyan messze áll a PSV központi értékeitől, hogy nem folytathatjuk az együttműködésünket. Ez egy menthetetlenül kínos helyzet lett mind számunkra, mind neki"

- nyilatkozta a klub mindössze két nappal a játékos ligazolásának bejelentését követően. A játékos menedzsere szerint egyébként szándékosan ásták elő a Tonyt rossz fényben beállító üzeneteket, hogy lejárassák. Ezzel együtt ő is elismerte, hogy a srácnak felelősséget kell vállalnia korábbi szavaiért.

Mit gondoltok, az ilyen fiatal e-sportolók esetében mennyire lehet eltekinteni a korábbi viselkedésükért való felelősségvállalástól?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)