Hirdetés

Ezt nézd! - a hét legizgalmasabb esport eseményei (április 24-30.)

|

Több nagyobb esemény is megrendezésre kerül április utolsó hetében, máris mutatjuk, hogy mire lesz érdemes odafigyelni.

Hirdetés

Sűrű hetünk lesz, ugyanis itt a következő nagy Dota 2 bajnokság, a profi liga mellett pedig egy LAN versenyt is figyelemmel követhetnek a CS:GO rajongók. Ráadásul ez még nem minden, mert sok más néznivaló is lesz, úgyhogy jöjjön is a lényeg.

Counter Strike: Global Offensive

Folytatódnak az ESL Pro League mérkőzései, ám néhány meghívott és kvalifikált csapat az USA-beli Austinba utazik a Dreamhack Openre.

ESL Pro League Season 5

Európa: április 25-27. Start: 19:00

Ezt nézd: Astralis - Fnatic

A svéd Fnatic régebben szinte legendás csapatnak számított a CS:GO szcénában, és ugyan már nincsenek a csúcson, még mindig remekül játszanak. Ahogy a dán Astralis is, akik az elmúlt időszakban sorra nyerik a kisebb-nagyobb tornákat, tehát nagyon izgalmas összecsapásra van kilátás.

Észak-Amerika: április 26-28. Start: 2:00

Ezt nézd: Team Liquid - Cloud9

Két nagyon jó észak-amerikai csapat feszül egymásnak a héten, és ha a Liquidnek sikerül legyőznie a C9-et, akkor meg is előzheti a tabellán, mert nem sok pont választja el egymástól a két brigádot. Kemény meccs lesz, az már egyszer biztos.

Bővebb információ itt, élő közvetítés pedig az ESL YouTube csatornáján.

DreamHack Austin 2017

Számos DH esemény lesz még idén, a soron következő pedig az austini megmérettetés. Összesen tíz csapat vesz részt a tornán, vegyesen Európából és Észak-Amerikából, nyolcat a szervezők hívtak meg, a maradék kettő pedig a saját régiójából kvalifikálta magát a versenyre. 100 000 dolláros nyereményalapért folyik majd a harc, ami ugyan nem túl sok, de remek csapatok szerepelnek majd a versenyen, így jó meccsekre számíthatunk.

Időpont: Április 28-30.

Ezt nézd: HellRaisers

Számos csapatot ki lehetett volna emelni, ám a HellRaisers sikeresen kvalifikálta magát Európából, így ismét szurkolhatunk DeadFox-nak és csapattársainak. Ha itt is tudják hozni azt a formát, amit a StarLadderen, akkor jó eséllyel indulhatnak a főnyereményért, szóval mindenképp érdemes lesz őket figyelemmel követni.

További részleteket itt találtok, az élő közvetítéseket pedig a Twitchen nézhetitek majd.

Overwatch

OGN Overwatch Apex Season 3

Indul a Blizzard kompetitív lövöldéje köré épült bajnokság harmadik szezonja, ahol ezúttal is a világ legjobb Overwatch játékosai versengenek egymással, hogy ott lehessenek majd a torna döntőjében.

Időpont: április 28. Start: 12:00

Itt követhetitek figyelemmel a mérkőzéseket.

League of Legends

Mid-Season Invitational 2017

Idén minden az eddiginél keményebb verseny lesz az MSI-on. A régi rendszert kidobta a Riot és idén már 13 régió csapatai versenyeznek a kupáért. A héten indul a Play in fázis, ahol a kisebb ligák első helyezettjei csapnak össze egy csoportkörös rendszerben. A Play in 2 hétig fog tartani.

Időpont: április 28. Első meccs: 20:00 [Stream link]

Rainbow Six: Siege

Lezárultak a Pro League csoportkörei, a legjobb csapatok már a rájátszásban küzdenek azért, hogy ott lehessenek május 20-21-én a Katowicében megrendezésre kerülő finálén. Az európai fronton a GiFu, a Playing Ducks, a gBots és a PENTA jutott tovább, míg az amerikai oldalról az Ominous, a Flipsid3, az Elevate és a Vertical Gaming van még versenyben. Nagy meglepetés a korábbi bajnok Continuum kiesése.

Az amerikai meccseket április 25. 02:00-tól pörgetik, míg az európai összecsapások jóval barátibb időpontban, 27-én 19:00-tól zajlanak.  A meccsekért katt ide!

Dota 2

Mire ezeket a sorokat olvassátok, már kezdetét is vette az év első nagy Dota 2 tornájának, a Kiev Majornek csoportköre, ahová a 8 meghívott mellett további 8 csapat kvalifikálta magát. A hétfőn és kedden, svájci rendszerben zajló csoportmeccsek után alakul majd ki az egyenes kieséses szakasz beosztása, ami április 27-30 között zajlik. A meccsek itt már Bo3-ban, míg a döntő Bo5-ben pörög.

A legesélyesebb csapatok közt egyértelműen ott van az OG, akik megnyerték az előző 2 Majort, de a DAC-n győzedelmeskedő Invictus Gaming és a Team Secret is okozhat meglepetéseket. A meccsekért kattintsatok ide!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)