Hirdetés

Már 20000 toxikus CS:GO-játékost dobott ki a Google új MI-je

|

A program alig 6 hete működik, és már erős tisztogatásba kezdett a szervereken. Az eredmények egyelőre pozitívak.

Hirdetés

A FACEIT (amely olyan versenyek rendezéséért felel, mint a 2018-as CS:GO London Major) a Google Cloud embereivel együttműködve alkotta meg a Minerva AI-t. A szoftver célja, hogy elemezze a CS:GO-chatben küldözgetett üzeneteket, és büntesse a toxikusan viselkedő játékosokat.

Hirdetés

Az AI több hónapos tanulás után rászabadult az éles szerverekre, ahol augusztus és szeptember között 7000000 üzenetet jelölt károsnak. Az üzenetküldők közül 90 000-nek osztott ki figyelmeztetést és 20000-et kitiltott a szerverekről. A vizsgált időszakban a toxikus üzenetek száma 20 százalékkal csökkent, és azon játékosok száma, akik ilyen üzeneteket küldözgettek, 8 százalékot esett.

"A játékbeli chatelemzés csak az első és legegyszerűbb alkalmazása a Minervának. Ez leginkább egy esettanulmány, ami az első lépést jelenti a szoftverrel kapcsolatos terveinkben."

A FACEIT a következő hetekben tervezi bejelenteni, hogy milyen új rendszereket támogathat még a Minerva. Kíváncsian várjuk a továbbiakat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)