Hirdetés

A koronavírus miatt nézők nélkül rendezik meg az év egyik legfontosabb e-sport versenyét

|

Nyakunkon az Intel Extreme Masters Katowice, a vírusfenyegetettség miatt viszont ezúttal egy rendhagyó eseményre számíthatunk.

Hirdetés

Mától egészen vasárnapig tart a 2020-as Intel Extreme Masters Katowice, tegnap azonban bejelentették a szervezők, hogy az idei esemény teljesen más lesz, mint a korábbi versenyek, ugyanis egyetlen néző sem vehet részt rajta. Az ok természetesen a COVID-19, vagyis a koronavírus fenyegetése. Az is nagy szó, hogy egyébként egyáltalán megrendezik az IEM Katowicét, elvégre mostanában sorra jelentik be a hasonló események elkaszálását. 

Hirdetés

Ma délután egy nyitóünnepséggel startol el a verseny, ahol bár személyesen nem vehetnek részt a rajongók, azért természetesen az online közvetítéseknek hála nem fognak teljesen lemaradni a Counter-Strike: Global Offensive és StarCraft 2 meccsekről. Az IEM Katowice az ESL Pro Tour Masters Championship évenként jelentkező két legnagyobb eseményének egyike, tavaly mintegy 174 ezer látogató volt kíváncsi a bajnokságra és az azt övező expóra. 

A szervezők egyébként nem maguktól hozták meg ezt a drasztikus döntést: Jarosław Wieczorek, a szilézia vajdaság kormányzója egész egyszerűen közölte velük, hogy megvonják tőlük a felhatalmazást egy ekkora méretű esemény megrendezésére. Az ESL hozzátette, hogy tiszteletben tartják ezt a döntést, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy felvegyék a kapcsolatot az összes jegyértékesítővel, a vendéggel és természetesen a média képviselőivel is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)