Hirdetés

Kidobták csapatából az e-sportolót, aki leszólta az alacsony férfiakat

|

Azt mondta streamjében, hogy "a 170 cm alatti férfiaknak nincsenek emberi alapjogaik", és csonthosszabbító műtétre kellene menniük.

Hirdetés

Amennyire ez egy gyors internetes kereséssel kideríthető, különböző felmérések alapján Japánban a férfiak átlagmagassága 160-170 centiméter környékén lehet (hol ezt, hol azt írják más és más, hivatalosnak tűnő forrásokra hivatkozva), de akárhogy is, nem illik senki testi adottságait leszólni, vagy azt javasolni, hogy műttesse meg magát, mert túl alacsony. 

Egy Tekken e-sportoló, Tanukana viszont beleesett abba a hibába, hogy nem a megfelelő szavakat használva fejezte ki streamjében, hogy ő inkább a magas férfiakat preferálja. A hölgy azt találta mondani, hogy a 170 cm alatti férfiaknak nincsenek emberi (alap)jogaik.

Hirdetés

Ebből természetesen felháborodás lett. A hölgy elmagyarázta, hogy senkit nem akart megsérteni, csak rosszul fogalmazott, de ez nem volt elegendő ahhoz, hogy szervezete, a Cyclops Athlete Gaming szemet hunyjon az ügy felett. A Cyclops bocsánatot kért mindenkitől a nevében is, majd szerződést bontott Tanukanával, nem sokkal azután, hogy oldaláról eltávolították a szponzorokat, megelőzve a még nagyobb bajt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Nem kizárt, hogy a továbbiakban még versenyezni fog, de egyelőre csak az a biztos, hogy ez a botrány nem segít a karrierjének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)