Hirdetés

Komoly változásokat hoz a Rainbow Six: Siege hatodik éve

|

A Ubisoft részletezte, milyen újdonságokra és módosításokra számíthatunk a következő egy évben.

Hirdetés

Bár az eredetileg a hétvégére tervezett Six Invitational verseny elmaradt, a bejelentésekre sort kerített a Ubisoft - elvégre semmi oka nem volt arra, hogy az új szezont is csúsztassa. Várhatóan valamikor március elején kezdetét veszi az Y6S1, avagy az Operation Crimson Heist, melyben egy argentin operátor, Flores csatlakozik a felhozatalhoz.

Már eddig is tudtuk nagyjából, hogy mire képes, de most megerősítették, hogy kütyüje, az RCE-Ratero drón hogyan lesz hasznunkra. Négyet kap belőle egy körben, és miután elengedi, megállítani vagy lassítani nem tudja; 10 másodperce van, hogy eljuttassa célpontjához. Amíg nem élesedik, addig sebezhető, és megfogja a jelzavaró is, de miután aktiválódik, golyóállóvá válik. Ölni, kütyüket elpusztítani képes, de a megerősített falakat nem bántja. Flores AR33-at vagy SR-25-öt használhat, illetve a GSH-18 pisztolyt, valamint dönthet, hogy villanógránátot vagy claymore-t visz-e magával. Bekerül továbbá a Gonne-6 nevű fegyver, mely egyetlen, robbanó töltetet lő, amivel elpusztíthatók a golyóálló kütyük. 

Hirdetés

Ahogy azt ugyancsak tudjuk a pletykákból, ezúttal a Bordert fogják átdolgozni: átrendezik az Armory Lockerst, és kiterjesztik a Bathroomot. A Newcomer playlisten a Border, Oregon, Clubhouse, Kafe, Coastline és Bank pályák fognak pörögni. Szintén ebben a szezonban jön a Streamer Mode, amivel megakadályozható a stream sniping.

Mit hoz majd a Year 6?

Ami az egész évet illeti, ismét egy-egy karakter jön szezononként, és újra átdolgozott pályákra számíthatunk teljesen újak helyett. A második szezonban a Favela változik meg, de marad a Casual listában, a harmadikban több pályán végeznek kisebb módosításokat, a negyedikben pedig az Outbacket gyúrják meg. Ahogy az ötödik évben, úgy most is jönnek ideiglenes módok, továbbá a tervezett változtatások között szerepel, hogy erősebbé akarják tenni a támadókat.

A Year Pass koncepcióját kidobták, ehelyett a prémium Battle Pass vásárlói kapják meg két hetes előnnyel az újoncokat, a többiek pedig továbbra is költhetnek Renownt a feloldásukra. Egyébként Flores után egy indián, egy horvát és egy ír operátor érkezik majd.

Számíthatunk még arra is, hogy mind a tervezési, mind a támogatói szegmenst megváltoztatják: a támadók válthatnak majd karaktert, miután drónnal felmérték a terepet, halál után pedig mindkét fél képviselői kezelhetik kütyüjeiket. Az, hogy egy karakternek milyen szintű az armorja, az életerején is látszani fog: 100-zal, 120-szal vagy 140-nel indul, átnevezik ezt a statot ennek megfelelően.

Négy katonát komolyabban módosítanak: Goyo nem használhat csapdás golyóálló pajzsot, falakra vagy padlóra küldheti gyújtótölteteit; Melusi kütyüje nem lesz golyóálló; Mira és Maestro kütyüjénél pedig összetörhető lesz az üveg, amivel a támadók a védők kilátását korlátozhatják, akik kénytelenek lesznek kinyitni az ablakokat, ha látni akarnak.

Játékmenet szempontjából kevésbé számít, de az elit skineket lehet majd variálni, változtathatók lesznek az öltözékek elemei és a győzelmi pózok. A Capcom egykori tervezője, Ikumi Nakamura nyolc új skint tervezett, Zofia Jill Valentine-nak öltözhet, és lesz valamilyen együttműködés a Rick és Mortyval is.

Jó hír még, hogy csökken a játék mérete, és felfrissítik a logót, a színpalettát, a képeket, satöbbi. A tervezett változásokat továbbra is a TTS-en fogják tesztelni, mielőtt élesítenék. A teljes bejelentő műsort visszanézhetitek alább.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)