Hirdetés

Közel 250 milliárd forintos pert akasztottak az Activision nyakába az e-sportolók

|

Egészen bicskanyitogató módon intézte az Acitivison a Call of Duty League versenysorozatot, legalábbis az érintettek szerint.

Hirdetés

Nemrég érkezett a hír, miszerint az OpTic Gaming (egy texasi illetőségű e-sport szervezet, melynek többek között aktív csapata van a Call of Duty League-ben is OpTic Texas néven) prominens tagjai beperelték az Activisiont a Call of Duty e-sport színtér feletti állítólagos monopóliuma és "fojtogató befolyása" miatt - jelentsen az utóbbi bármit is a gyakorlatban.

Magát a keresetet még csak a tegnapi nap folyamán nyújtották be az említett tagok, az indoklásban pedig az áll, hogy az Activision részéről évek óta tapasztalható volt egyfajta versenyellenes ökoszisztéma elősegítése, tulajdonképpen zsarolásra használták a különböző költségeket, valamint az intenzív korlátozásokat.

Az OpTic Gaming részéről elsősorban Hector "H3CZ" Rodriguez és Seth "Scump" Abner nyújtotta be magát a keresetet, amelyben nem kevesebb mint 680 millió dollár (245 milliárd forint) kártérítést követlenek az Activisiontől. Egy ekkora összeget még nyilván a kiadóóriás is csúnyán megérezne.

A per tárgyát leginkább a Call of Dutyval kapcsolatos esport képezi, ezen belül viszont a legapróbb részletekbe is belemegy a kereset kezdve a különböző csapatszponzorációs lehetőségektől egészen a konkrét versenyszervezésig.

Hirdetés

A legnagyobb és legfontosabb bajnokság, a Call of Duty League (korábban Call of Duty World League) 2020 óta volt aktív, ezt a versenysorozatot viszont nem igazán zárták a szívükbe a rajongók, mivel franchise rendszerbe lett átszervezve a széria, és a korábbi, nyitott formátumnak már nyoma sem volt.

A per kapcsán az Activision illetékesei így nyilatkoztak:

"Mr. Rodriguez (más néven OpTic H3CZ) és Mr. Abner (más néven Scump) azt követelte, hogy az Activision több tízmillió dollárt fizessen nekik, hogy elkerüljék ezt az érdemtelen pereskedést, és amikor követeléseiket nem teljesítették, beperelték őket. Határozottan meg fogjuk védeni magunkat ezekkel a követelésekkel szemben, amelyeknek sem ténybeli, sem jogi alapja nincs. Csalódottak vagyunk, hogy az e-sport közösség ezen tagjai ilyen pert indítanak, amely bomlasztja a csapattulajdonosokat, játékosokat, szurkolókat és partnereket, akik annyi időt és energiát fektettek a Call of Duty League sikerébe."

Magyarul az érintettek peren kívül is szívesen megegyeztek volna a 680 millió dollár töredékéért cserébe (dollár tízmilliókról van ugyebár szó a fentebbi idézetben), de ez nem jött össze, így a bírósági utat választották. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A kereset egyik legsúlyosabb állítása szerint a Call of Duty League "megengedhetetlen módon gazdagította az Activisiont a Call of Duty profi játékosok és a most már az Activision irányítása alatt álló csapatok kárára". Ezt kell majd bizonyítani a bíróságon is, hogy alapja lehessen a 680 millió dolláros követelésnek. 

Amennyiben érkeznek új fejlemények az üggyel kapcsolatban, természetesen az elsők között számolunk majd be róluk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)