Hirdetés

Megalázta csapata a koreai League of Legends játékost, ezért vissza is vonult

|

Jeon 'Dara' Jeong-hoon nem felejti el egyhamar a Japánban töltött időszakát.

Hirdetés

Darát a japán törvények és csapata követelései olyan helyzetbe kényszerítették, melyek miatt még a profi karriert is a háta mögött hagyta. Az egész hátterében egy lakcímkártya áll.

Hirdetés

A koreai játékos a napokban jelentette be, hogy visszavonul az e-sport színtértől, ezzel együtt pedig "rémisztőnek" nevezte a Japánban történteket. A tokiói Pentagram, korábbi nevén Rampage csapatát erősítette. Az Inven értesülései szerint, a japán League of Legends liga, az LJL február folyamán három hónapra eltiltotta a Pentagram csapatának két vezetőjét viselkedésük miatt, így pedig azonnal hátrányban kezdték a tavaszi szezont, Dara és szintén koreai állampolgárságú csapattársa, Lee 'Tussle' Moon-yong pedig szóbeli figyelmeztetésben részesültek. A két játékos tavaly novemberben elhagyta a csapatot.

Az egész perpatvart egy olyan törvény váltotta ki, miszerint Japánban kötelező minden külföldi lakosnak magánál tartania egy külön lakcímkártyát, amit bármikor ellenőrzésre kérhetnek a hatóságok, még akkor is, ha valaki már állandó lakcímmel rendelkezik. Ha egy lakosnál nincs ott ez a kártya, akár 200 ezer japán jenre is büntethetik (megközelítőleg félmillió forint), ha pedig nem hajlandó azt felmutatni, akkor egy évig terjedő börtönbüntetés is sújthatja az illetőt. Amennyiben esetleg ellopják a kártyát, akkor azonnal jelenteni kell a rendőrségnek és pótolni azt, ami egy nagyon hosszú és macerás művelet.

Dara és Tussle azonban nem hordta magánál a lakcímkártyáját, ezért kapták a szóbeli figyelmeztetést, ám Dara állítása szerint csapata, a Pentagram vezetése vette el tőlük az igazolványt, emellett pedig fenyegetéseket is kaptak a menedzsmenttől. A Pentagram elmondása alapján viszont csak addig tartották volna maguknál a játékosok kártyáit, amíg nem zárult le a játékosok költözése. Az Inven szerint Dara elárulta, hogy a vezetőség nem csak "ideiglenesen" tartotta vissza a lakcímkártyáját, de olyan fenyegetéseket is kapott, miszerint ha nem hagyja a csapatnál a kártyáját, akkor nem is léphet ki abból. Dara szerint a korábban büntetéssel sújtott csapat egyik vezetője, Fujita Takuya szerint a "lakcímkártya a csapat tulajdonát képezi".

A tegnapi nap folyamán jelentette be visszavonulást Dara, azt is elárulta, hogy "rémisztő" visszagondolnia a Pentagram csapatára. A játékost rendkívül megviselték a történtek, és nem tartja igazságosnak, hogy mindössze egy három hónapos eltiltást kaptak a vétkesek mindazért, amit át kellett élnie. Azóta visszatért Dél-Koreába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)