Hirdetés

Új névvel, új csapatokkal, új formátummal tér vissza az európai League of Legends bajnokság

|

Összeszedtük a legfontosabb infókat a pénteken induló LEC-ről.

Hirdetés

Az EU LCS immáron új nevet kapott: LEC, azaz League of Legends European Championship lett mostantól a hivatalos megnevezés. A bajnokság nem csak nevében, de formátumában és résztvevői tekintetében is változott.

Hirdetés

A rendes szezon alatt a résztvevő 10 csapat kétszer fog játszani mindenki ellen, és a nyert meccsek mennyiségétől függően kerülnek majd elhelyezésre a tavaszi szakasz végi tabellán. Az első hat csapat innen mehet majd tovább a rájátszásra, ami nagyot változik az előző évekhez képest.

Első körben még mindig a 3., 4., 5., és 6. csapatok mérkőznek meg, de a második fordulóban a győzteseknek már nem az 1. és 2. helyezettekkel kell összecsapniuk. Az első kör két győztese egymás ellen játszik majd, míg az első és második helyezett is egymás ellen fog harcolni. Utóbbi mérkőzés győztese a döntőbe kerül, míg a vesztesnek játszania kell az előbbi menet győztese ellen.

A résztvevő csapatok is változtak a tavalyi szezonhoz képest. Az európai profiliga is követte az amerikai példát, és franchise rendszerre váltott, azaz a jövőben minden szezonban a következő szervezeteket láthatjuk majd a ligában:

A fenti listán látható, hogy a Roccat, az H2k, a Unicorns of Love és a Giants kikerültek a versenyből. Míg a játékosaik bekerülhetnek az új csapatokba, maguk a szervezetek nagy valószínűséggel sosem térhetnek vissza az LEC-ben.

Az új szezon első mérkőzése a Fnatic vs. SK Gaming lesz, ami pénteken, este 6 órakor kezdődik majd. Minden héten két meccsnap lesz: péntekenként 6 órakor indul a buli, szombatonként 5-kor. Minden napon 5 mérkőzés várható.

Az új formátumról, a csapatokról és minden másról megtaláljátok a részleteket a LEC szép új bemutató oldalán. Ti kinek fogtok szurkolni?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)