Hirdetés

League of Legends - az MSI döntő lett minden idők legnézettebb e-sport meccse

|

Ha pusztán a számokat nézzük, akkor elképesztő nézettséget produkált az MSI nagy döntője.

Hirdetés

Tegnap lezajlott a kompetitív League of Legends szezon második legfontosabb eseménye, a Mid Season Invitational. A versenyen a legnagyobb régiók legjobbjai küzdöttek meg egymással, míg a végén csak kettő maradt: a kínai Royal Never Give Up és a koreai Kingzone DragonX.

Hirdetés

A mérkőzések tempósak és izgalmasak voltak, a kínai csapat pedig egy pillanatnyi pihenőt sem hagyott a koreai srácoknak. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy az MSI döntő lett az e-sport történelem legnagyobb nézőszámot produkáló meccse 127 551 726-tal, az eSports Charts adatai szerint.

Bár ez egy nagyon szép szám, van itt néhány érdekesség, amit érdemes figyelembe venni a boldog partizás előtt. Ennek a nézőszámnak a jelentős része (pontosan 126 millió néző) Kínából származik. Az ország streaming szolgáltatóinak adatait rendszeresen befolyásolják nézőszámot generáló botok, így minden onnan érkező számot érdemes gyanakvó tekintettel figyelni. Hozzátartozik még a rekordhoz, hogy az angol nyelvű Twitch közvetítést idén nézték a legkevesebben (2017-es csúcsszám 336 000 volt, idén ez 201 000) az elmúlt évekhez képest.

Mindettől függetlenül nem érdemes teljesen semmisnek tekinteni az adatot. A kínai közösség iszonyatosan rá volt pörögve a mérkőzésre (ez a felvétel például egy kínai kolesz szobából készült az RNG győzelmének pillanatában), ami leginkább a Royal Never Give Up sztorijának köszönhető. A csapat azóta próbált revansot venni Dél-Koreán mióta másodikak lettek a 2013-as világbajnokságon, UZI pedig évek óta még otthoni régiójában is csak bukdácsolt. Abszolút megérdemelte a győzelmet és a rajongók figyelmét.

Kíváncsian várjuk, hogy mit mutatnak majd a csapatok az idei világbajnokságon. A közelmúlt eseményeinek fényében jó esély van rá, hogy az idézők kupáját már nem az SKT fogja hazavinni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)