Hirdetés

League of Legends Worlds 2016 - a vadhajtások győzelme az első héten

|

Lezajlott az idei világbajnokság első hete, és akárhogy is nézzük, olvad az erőkülönbség a régiók között.

Hirdetés

Joshua "Jatt" Leesman még az első napot megelőzően írt egy rövidke dolgozatot "The Gap is closing" címmel. Gyakorlatilag csak egy néhány soros mémelődő eszmefuttatás volt, de aztán annyira igaza lett, hogy ő is meglepődött. Nem úgy, ahogy ő és sokan mások gondolták, de a régiók közötti erőkülönbség tényleg olvadni látszik.

Az tiszta sor, hogy Dél-Koreához még mindig közünk sincs. Az SKT T1 és a ROX Tigers az elefántcsonttorony tetejéről figyelik a talajszinten kapálózó trónkövetelőket, de a többiek minden pontért, minden győzelemért megszenvednek egymással. Elmosódott a határ a Wildcard csapatok és az LCS osztagai között. Ennyire kiegyenlített és feszült versengés még nem volt a csoportkörök első hetében. És olyan sem volt még, hogy az EU csapatok rosszabbul állnak, mint a Wildcard régiók képviselői.

A Csoport - az orosz őrület

Ha van verseny, ahol a Counter Logic Gaming teljesen rászolgált a nevére, akkor ez az. A G2 ellen elvileg veszteniük kellett volna, de megnyerték. Az Albus NOX ellen nyerniük kellett volna, de elvesztették. A koreai ROX Tigers ellen veszíteniük kellett volna, de megnyerték. Ezzel a CLG lett hivatalosan is az elemzők mumusa, és egyébként ők az egyetlen csapat a világon, akik 3 egymást követő nemzetközi versenyen is kikaptak egyszer egy Wildcard csapattól.

A meccsek indulása előtt mindenki biztosra vette, hogy a G2 és a ROX fog kijutni a csoportból, a CLG és a NOX pedig maximum a harmadik helyért harcolhatnak. Ennek ellenére a CLG, az Albus NoX és a ROX Tigers jelenleg 2-2-2 győzelmen állnak, ami azt is jelenti, hogy Európa szupercsapata hatalmasat bukott, és kénytelen volt 0/3-at írni az eredménytáblára. A G2 már készülhet is a vakációra.

Az Albus Nox egyébként brutálisan jól teljesített mindhárom meccsében. Az első mérkőzésük a koreai ROX Tigers ellen volt, ahol az első 10 percben rendesen megfuttatták a verseny első helyére is esélyes tigriseket. A ROX-ot egyébként is úgy ismerik otthon, mint azt a bandát, akik a 15-20. perctől veszi át a gyeplőt, de akkor is jó volt nézni, ahogy a favoritok kikapnak az ismeretlen oroszoktól. Erős M5 érzése van a csapatnak, ami főleg akkor jött át, amikor a csapatkapitány Likkrit egy interjúban annyit mondott "mi játsszuk a játékunkat, és kész". Ez mondjuk meg is látszott a srácon Baron időzítésein. Ki az, aki a 25 percben egyáltalán megkísérli leverni a kukacot?! Idén is bebizonyosodott, hogy nincs elemző, aki ki tudja számítani egy orosz csapat lépéseit.

Az első hét legnagyobb meccse mindenképpen a CLG vs. ROX Tigers találkozó volt, ahol két dolog derült ki. Ebből a csoportból bárki kijuthat, és hogy HuHi az életben nem kapja meg többet Aurelion Sol-t.

B Csoport - a király még sértetlen

Mindenki elkönyvelte magában, hogy az a csoport, amelyikben az SKT van, az már le van játszva. A nyugati ligák nézői ezt kevésbé tudják, de az SK Telecom az idén nem volt egy kifejezetten erős csapat. A srácok úgy jöttek a Worldsre, hogy harmadikok lettek az otthoni rájátszásban, és mindenki azt jósolta, hogy csoda, ha a második helyen kijutnak majd a csoportjukból. Ennek ellenére mégis brutálisan elgyalázták az otthoni favorit Cloud9-t és az IMay-t is. Jele sem volt gyengeségnek.

Persze egészen addig tartott a kardlóbálás, amíg össze nem kerültek Korea legnagyobb ellenségeivel, a Flash Wolvesszal. A tajvani csapat kikapott mind a C9, mind az IMay ötösétől, de a versenyfavorit SKT-t simán megverték. Az egész világ arra kíváncsi, hogy mi történne, ha a FW kijutna a csoportból. Vajon a döntőben is levágná a koreai királyokat?

A csoport legizgalmasabb meccse (és talán az egész hété) a Cloud9 vs. Flash Wolves bohócparti volt, ahol az amerikai csapat egészen a 35. percig hátrányban volt, majd néhány ügyes megmozdulásnak, és egy elképesztő Lee Sin ultinak köszönhetően a Cloud9 visszaütött.

C Csoport - lázadók támadása

Egy jó barátommal minden Worldsön kiválasztjuk a Wildcard régió képviselőjét, és nekik szurkolunk. Két évvel ezelőtt hatalmas KaBuM rajongók voltunk, tavaly pedig Pain Gaming ikonokat vettünk. Idén természetesen az INTZ a kedvenc csapatunk, de azt egyikünk sem gondolta volna, hogy most kivételesen tényleg egy olyan Wildcard osztagnak szurkolunk , akiknek amúgy nagyon is jó esélyük van a kijutásra.

Állak koppantak a padlón (és a takarítók valószínűleg még mindig azokat szedegetik), amikor az INTZ vs. EDG meccsen a brazilok bebizonyították, hogy ebben a versenyben nem számít ki honnan jött. A kínai első helyezett EDG csak úgy nézte, ahogy Revolta Lee Sinnel pingpongot játszott a karaktereikkel. A brazil jungler és társa, Yang olyan hibátlan játékot mutattak az első meccsükön, amit még EULCS bandáktól sem láttunk az elmúlt napokban. Nem lennénk meglepődve, ha a Worlds után Revolta kapna pár ajánlatot az európai ligából.

Az ahq ugyan az EDG-vel osztozik az első helyen, de a tajvani csapat közel sem tűnik olyan erősnek, mint az várható lett volna. A szupersztárként ünnepelt midlaner, Westdoor nem volt túl domináns jelenlét az H2k elleni meccsen (mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy emberünk főleg orgyilkosokkal játszik, most pedig Malzaharral volt kénytelen bohóckodni). A második mérkőzésben már a cseréje Chawy került a pályára, és hiába veszítettek az EDG ellen, Chawy sokkal jobb játékot mutatott be, mint partnere. Nem kizárt, hogy a jövő héten sokkal többet fogjuk őt látni a vezető ülésben.

A hét legizgalmasabb meccse kétségtelenül az INTZ vs. EDG csata volt. Reméljük nem ez volt az INTZ utolsó győzelme, és a jövő héten elhoznak annyi pontot, hogy kijuthassanak az egyágas körre.

D Csoport - a halál csoport

A "Group of Death" megnevezés sokak tévhitével ellentétben nem azt jelenti, hogy egy csapat fogja végig verni az összeset, hanem, hogy itt bizony bárki vérbe fagyva végezheti a csatatéren. A D Csoportban jelenleg hárman állnak az első helyen, és a Splyce az egyetlen, aki nem nyert egyetlen mérkőzést sem.

Az RNG megmutatta, hogy még mindig nem öregedtek ki a nemzetközi versengésből. Uzi az első meccsükön mindjárt felmutatott egy 7/1-es statisztikát, az egyébként meglehetősen gyengének ítélt Sivirrel. Ehhez mondjuk nagyban hozzájárult, hogy a támogató játékos, Mata megkapta Alistart, az egyetlen bajnokot, akiről mindenki tudja, hogy Mata kezébe nem kerülhet. A TSM-nek esélye nem volt: Mata minden pillanatban az akció közepében egy hatalmas húspajzsként védte csapatát, és kezdeményezett minden harcot. Az biztos, hogy Mata többet a Worldsön sem kap Alistart.

A TSM egyébként meglepően jól játszott a kezdeti nehézségeiket leszámítva. Bjergsen betegen kezdte el a versenysorozatot, ami csak azért probléma, mert nehéz úgy vezetőnek lenni, ha az embernek nincs hangja. Ettől függetlenül a Bjerg/Svenskeren páros brutálisan lerendezték a Splyce és a Samsung tagjait, és jelenleg csak a visszavágójukra várnak az RNG ellen. Doubleliftnek komoly elintéznivalói vannak Uzival, így alig várjuk a jövő heti mérkőzést.

A hét legizgalmasabb meccse a D Csoportból a TSM vs. Samsung. Az eredményt már mind tudjuk, de érdemes végignézni a mérkőzést, hogy lássátok a világ egyik legjobb Lee Sin játékosainak megmozdulásait.

Folytatása következik

Minden régiónak megvannak a maguk különleges stratégiái, de úgy tűnik, hogy a Worldsön ez mindig megváltozik. Ismét Rumble lett az egyik legfontosabb választás a felső ösvényre, a támogatók Namiért küzdenek a tiltási fázisban, és a csillagok sárkánya Aurelion Sol világokat pusztít a középső ösvényen. Azt is érdemes megjegyezni, hogy soha ennyi "poke" kompozíciót nem láttunk a szezon során. Rengetegen választanak ostromlásra alkalmas bajnokokat, és még Cailtyn is előkerült a lövészek zsákjából. Ha minden a megszokott rendben folytatódik, akkor nem lennénk meglepve, ha a jövő héten Ahri, Corki és Fizz is feldugnák a fejüket. Westdoor biztosan örülne legalább az utóbbinak.

Bármit is válasszanak a játékosok, az már az első nap kiderült, hogy itt nincsenek közepes játékosok. Minden mérkőzés kemény volt, és kifejezetten a második napon volt jellemző, hogy a csapatokat egyetlen hajszál, egy rossz döntés, egy túl korai vagy késői Baron próba választotta el a győzelemtől.

Az első hét után százalékokban régiónként a következő az állás: Korea 66,7%, Észak-Amerika 66,7%,  Kína 55,6%, Tajvan 50%, Wildcard 50%, Európa 11,1%. Az európai csapatoknak nagyon össze kell kapniuk magukat a jövő hétre, ha bármi reményt is akarnak a kijutásra. Jelenleg egyetlen mérkőzést nyertek, de reméljük ez nem marad így. A következő meccsek október 7-én kezdődnek. Nektek hogy tetszett az első hét?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)